Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stor ros til Nye Borgerlige for at kræve samråd om Facebooks censur

Monopolvirksomheden er en del af den nye totalitære orden.

Jeps, mere eller mindre faste læsere af denne blog ved godt, at jeg har kritiseret Nye Borgerlige af forskellige grunde. Jeg ånder heldigvis mere og mere lettet op, fordi NB i den grad gør, hvad man kan forvente af et lille parti uden de afgørende mandater: stiller alle de politisk ukorrekte spørgsmål, i dette tilfælde om Facebooks uhæmmede censur over for anderledes tænkende.

I går i DR2’s ”Deadline” grillede værten, Lotte Folke Kaarsholm, Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Andreas Münster. Stor ros til en vært, som jeg normalt finder har venstreorienteret slagside.

Jeg drømmer selvfølgelig ikke om at sammenligne Peter Andreas Münster med forunderlige folkemorderregimer som i Nazityskland, Sovjetunionen under Lenin eller Stalin eller den store formand Mao i Kina. Blot vil jeg sige, at Peter Andreas Münster med en vis sandsynlighed ville have fået et job i en Gulag-lejr, hvis han havde ansøgt. Som sagt er det et rent teoretisk tankeeksperiment.

Når jeg overhovedet får fantasier i ovennævnte retning, skyldes det selvfølgelig, at Facebook og Peter Andreas Münster står for en politik, der er totalitær ind i marven. Facebook har udelukket Tommy Robinson fra monopolmediet Facebook, fordi de ikke kan lide ham.

Det er i den sammenhæng interessant, at Berlingskes journalist Søren Schauser direkte lyver, når han i sin avis skriver, at:

»Tommy Robinson med fødenavnet Stephen Yaxley-Lennon har grundlagt organisationen English Defence League og er berygtet for opviglen til vold mod muslimer

Det er en skandale, at en journalist ved et etableret medie lyver. Tommy Robinson har aldrig ”opviglet til vold mod muslimer”. Søren Schauser har tabt på forhånd.

Det er tydeligvis svært at få en sober debat om de ”udfordringer”, som den ikkevestlige indvandring medfører. Men det er godt at se, at en vært på ”Deadline” kan stille skarpe spørgsmål til en af repræsentanterne for George Orwells 1984.

Og især er jeg glad for, at vi i Folketinget har fået et parti, der råt for usødet stiller de rigtige spørgsmål. Jeg ønsker Nye Borgerlige lykke på rejsen. Det har været en god begyndelse.

Opdatering:

Bemeldte journalist fra Berlingske har nu fjernet passagen, hvor det blev påstået, at Tommy Robinson er skyldig i ”opviglen til vold mod muslimer.” Jeg har et godt gæt på hvorfor.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Desiree Ohrbeck
14.08.20, 16:15
Trump udskifter topledelsen og skærer i midlerne til postvæsenet for at gøre det sværere for folks brevstemmer at tælle til præsidentvalget. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.08.20, 12:00
Noget tyder på, at domstolenes uafhængighed blev anfægtet af regeringen og Justitsministeriet under coronakrisen. Det er mere end bekymrende. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
14.08.20, 11:53
Politivolden kan blive det der fælder Europas sidste diktator Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.08.20, 11:05
Naturligvis skal aviserne bringe relevant statistik om Corona Læs mere
Af Utku H. Güzel
13.08.20, 18:37
Bare så længe, at Erdogan kan læse koranvers i Hagia Sophia, og kvinderne kan gå med tørklæde i offentlige og statslige institutioner. Læs mere
Af Søren Gade
13.08.20, 13:00
Det er tankeløst at samles flere hundrede til en begravelse eller til fest netop nu. Vi er alle nødt til at vise hensyn, så landet ikke skal lukkes ned igen – og det har indvandrermiljøerne svært ved at fatte. Og hvis ikke de forstår det, må vi sætte ind med tvang. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.08.20, 09:52
Valget af en sort kvinde som Demokraternes vicepræsidentkandidat var forudsigeligt. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
13.08.20, 06:32
Da chokket havde lagt sig efter sidste præsidentsvalg i USA og Trump var valgt, var der gang i den politiske debat i USA. Nu holder republikanere og demokrater sig hver for sig, naboer tør ikke længere tale sammen. Min egen nysgerrighed har også ændret sig, en udmattende træthed har desværre overtaget en sprudlende nysgerrighed. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.08.20, 19:44
Hvis der overhovedet skal gennemføres noget i festugeregi, så skal det være noget, som kommer de unge til gavn. De skal ikke se deres ungdom fare ubrugt forbi, mens parnasset fester. Læs mere
Af Isabella Arendt
12.08.20, 17:20
I denne uge starter mange børn i skole. Mange glæder sig og er helt utroligt klar. Blyanterne er spidset og madpakken fyldt med nærende mad og kærlighed hjemmefra. Der er bare også børn, som starter i skoler med ondt i maven - fordi de ikke er klar. Det burde aldrig være sådan. Læs mere