Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stor ros til Nye Borgerlige for at kræve samråd om Facebooks censur

Monopolvirksomheden er en del af den nye totalitære orden.

Jeps, mere eller mindre faste læsere af denne blog ved godt, at jeg har kritiseret Nye Borgerlige af forskellige grunde. Jeg ånder heldigvis mere og mere lettet op, fordi NB i den grad gør, hvad man kan forvente af et lille parti uden de afgørende mandater: stiller alle de politisk ukorrekte spørgsmål, i dette tilfælde om Facebooks uhæmmede censur over for anderledes tænkende.

I går i DR2’s ”Deadline” grillede værten, Lotte Folke Kaarsholm, Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Andreas Münster. Stor ros til en vært, som jeg normalt finder har venstreorienteret slagside.

Jeg drømmer selvfølgelig ikke om at sammenligne Peter Andreas Münster med forunderlige folkemorderregimer som i Nazityskland, Sovjetunionen under Lenin eller Stalin eller den store formand Mao i Kina. Blot vil jeg sige, at Peter Andreas Münster med en vis sandsynlighed ville have fået et job i en Gulag-lejr, hvis han havde ansøgt. Som sagt er det et rent teoretisk tankeeksperiment.

Når jeg overhovedet får fantasier i ovennævnte retning, skyldes det selvfølgelig, at Facebook og Peter Andreas Münster står for en politik, der er totalitær ind i marven. Facebook har udelukket Tommy Robinson fra monopolmediet Facebook, fordi de ikke kan lide ham.

Det er i den sammenhæng interessant, at Berlingskes journalist Søren Schauser direkte lyver, når han i sin avis skriver, at:

»Tommy Robinson med fødenavnet Stephen Yaxley-Lennon har grundlagt organisationen English Defence League og er berygtet for opviglen til vold mod muslimer

Det er en skandale, at en journalist ved et etableret medie lyver. Tommy Robinson har aldrig ”opviglet til vold mod muslimer”. Søren Schauser har tabt på forhånd.

Det er tydeligvis svært at få en sober debat om de ”udfordringer”, som den ikkevestlige indvandring medfører. Men det er godt at se, at en vært på ”Deadline” kan stille skarpe spørgsmål til en af repræsentanterne for George Orwells 1984.

Og især er jeg glad for, at vi i Folketinget har fået et parti, der råt for usødet stiller de rigtige spørgsmål. Jeg ønsker Nye Borgerlige lykke på rejsen. Det har været en god begyndelse.

Opdatering:

Bemeldte journalist fra Berlingske har nu fjernet passagen, hvor det blev påstået, at Tommy Robinson er skyldig i ”opviglen til vold mod muslimer.” Jeg har et godt gæt på hvorfor.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
17.01.20, 22:04
Måske er det på tide at vise vores egen styrke – og måske er det, hvad han provokerer os til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.01.20, 11:30
Jakob Ellemann-Jensens reaktion over for Kristian Jensen var nødvendig, for den tidligere næstformand har – igen – opført sig forbløffende illoyalt. Den eneste sejrherre er Mette Frederiksen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.01.20, 15:16
Alle dømte er arabere, afghanere eller andre fra ikkevestlige lande. Læs mere
Af Søren Gade
16.01.20, 14:59
Den svenske EU-kommissær Ylva Johansson er stolt af den meget lempelige svenske asylpolitik. Jeg begriber ikke, hvordan hun kan få sig selv til at rose, hvad enhver kan se har været en fiasko. Det er derfor dybt bekymrende, at netop hun skal stå i spidsen for et nyt asylsystem i Europa Læs mere
Af Annika Smith
15.01.20, 12:58
Lad os droppe fløjkrigen og kæmpe for børnene sammen Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.20, 12:44
Kronprins Frederik er en vigtig ingrediens for sammenhængskraften i rigsfællesskabet. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.20, 09:57
Kirkegårdene skal være stillesteder og sansehaver i stedet for at tjene som støjende legepladser. Læs mere
Af Jens Kindberg
15.01.20, 07:22
Vælgerne ved, hvad De Konservative står for. Hos Venstre er man i fuld gang med at udvande borgerligheden. Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
14.01.20, 16:16
Politikere behøver ikke opfinde den dybe tallerken hvert nytår. Læs mere