Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stor ros til Nye Borgerlige for at kræve samråd om Facebooks censur

Monopolvirksomheden er en del af den nye totalitære orden.

Jeps, mere eller mindre faste læsere af denne blog ved godt, at jeg har kritiseret Nye Borgerlige af forskellige grunde. Jeg ånder heldigvis mere og mere lettet op, fordi NB i den grad gør, hvad man kan forvente af et lille parti uden de afgørende mandater: stiller alle de politisk ukorrekte spørgsmål, i dette tilfælde om Facebooks uhæmmede censur over for anderledes tænkende.

I går i DR2’s ”Deadline” grillede værten, Lotte Folke Kaarsholm, Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Andreas Münster. Stor ros til en vært, som jeg normalt finder har venstreorienteret slagside.

Jeg drømmer selvfølgelig ikke om at sammenligne Peter Andreas Münster med forunderlige folkemorderregimer som i Nazityskland, Sovjetunionen under Lenin eller Stalin eller den store formand Mao i Kina. Blot vil jeg sige, at Peter Andreas Münster med en vis sandsynlighed ville have fået et job i en Gulag-lejr, hvis han havde ansøgt. Som sagt er det et rent teoretisk tankeeksperiment.

Når jeg overhovedet får fantasier i ovennævnte retning, skyldes det selvfølgelig, at Facebook og Peter Andreas Münster står for en politik, der er totalitær ind i marven. Facebook har udelukket Tommy Robinson fra monopolmediet Facebook, fordi de ikke kan lide ham.

Det er i den sammenhæng interessant, at Berlingskes journalist Søren Schauser direkte lyver, når han i sin avis skriver, at:

»Tommy Robinson med fødenavnet Stephen Yaxley-Lennon har grundlagt organisationen English Defence League og er berygtet for opviglen til vold mod muslimer

Det er en skandale, at en journalist ved et etableret medie lyver. Tommy Robinson har aldrig ”opviglet til vold mod muslimer”. Søren Schauser har tabt på forhånd.

Det er tydeligvis svært at få en sober debat om de ”udfordringer”, som den ikkevestlige indvandring medfører. Men det er godt at se, at en vært på ”Deadline” kan stille skarpe spørgsmål til en af repræsentanterne for George Orwells 1984.

Og især er jeg glad for, at vi i Folketinget har fået et parti, der råt for usødet stiller de rigtige spørgsmål. Jeg ønsker Nye Borgerlige lykke på rejsen. Det har været en god begyndelse.

Opdatering:

Bemeldte journalist fra Berlingske har nu fjernet passagen, hvor det blev påstået, at Tommy Robinson er skyldig i ”opviglen til vold mod muslimer.” Jeg har et godt gæt på hvorfor.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Søren Gade
12.12.19, 14:30
Den ofte hadefulde tone på nettet afholder mange fra at give deres mening til kende. Det er et problem for ytringsfriheden. Og vi er ikke de bedste rollemodeller for vores børn, hvis vi selv hidser os uhæmmet op. Læs mere
Af Isabella Arendt
12.12.19, 10:55
Martin Ågerup skriver i sin seneste blog, at topskatten i Danmark er hæmmende for væksten og derfor uretfærdig. Hvorvidt den hæmmer væksten, vil jeg ikke udtale mig om her. Til gengæld vil jeg gerne give dig et argument for dens uretfærdighed, som jeg tror, du vil kunne lide: Den nuværende topskat hæmmer friheden for familierne. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.12.19, 10:23
Tak til politiet. Nej tak til de politikere, partier, organisationer og medier, der har gjort terrorkomplekset muligt. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.12.19, 08:37
Det er den eneste mulighed for at gøre selvstændighedsønskerne til en succes. Læs mere
Af Nauja Lynge
10.12.19, 23:44
Send pandaerne retur, og send Statsministeren på kursus i, hvordan man bedst beskytter den danske stat mod trusler fra Kina.   Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.12.19, 17:05
En kombination af befolkningsudskiftning og svensk politisk korrekthed er årsagerne til, at traditionen er gået i sort. Læs mere
Af Martin Ågerup
10.12.19, 14:13
Vores skattesystem straffer helt almindelige mennesker for at være flittige Læs mere
Af Nauja Lynge
10.12.19, 12:15
Forsvarsminister Trine Bramsen kaster aben videre i svindelsagen i forsvaret, men på nuværende tidspunkt burde hun nøjagtig vide, hvornår alvoren gik op for departementschefen. I mellemtiden er der flere ting, politikerne kunne gøre for åbenheden. Læs mere
Af Henrik Højlund
09.12.19, 19:44
Game of Thrones og Bachs juleoratorium lokker med noget stort i vores små liv. Læs mere