Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stor ros til Nye Borgerlige for at kræve samråd om Facebooks censur

Monopolvirksomheden er en del af den nye totalitære orden.

Jeps, mere eller mindre faste læsere af denne blog ved godt, at jeg har kritiseret Nye Borgerlige af forskellige grunde. Jeg ånder heldigvis mere og mere lettet op, fordi NB i den grad gør, hvad man kan forvente af et lille parti uden de afgørende mandater: stiller alle de politisk ukorrekte spørgsmål, i dette tilfælde om Facebooks uhæmmede censur over for anderledes tænkende.

I går i DR2’s ”Deadline” grillede værten, Lotte Folke Kaarsholm, Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Andreas Münster. Stor ros til en vært, som jeg normalt finder har venstreorienteret slagside.

Jeg drømmer selvfølgelig ikke om at sammenligne Peter Andreas Münster med forunderlige folkemorderregimer som i Nazityskland, Sovjetunionen under Lenin eller Stalin eller den store formand Mao i Kina. Blot vil jeg sige, at Peter Andreas Münster med en vis sandsynlighed ville have fået et job i en Gulag-lejr, hvis han havde ansøgt. Som sagt er det et rent teoretisk tankeeksperiment.

Når jeg overhovedet får fantasier i ovennævnte retning, skyldes det selvfølgelig, at Facebook og Peter Andreas Münster står for en politik, der er totalitær ind i marven. Facebook har udelukket Tommy Robinson fra monopolmediet Facebook, fordi de ikke kan lide ham.

Det er i den sammenhæng interessant, at Berlingskes journalist Søren Schauser direkte lyver, når han i sin avis skriver, at:

»Tommy Robinson med fødenavnet Stephen Yaxley-Lennon har grundlagt organisationen English Defence League og er berygtet for opviglen til vold mod muslimer

Det er en skandale, at en journalist ved et etableret medie lyver. Tommy Robinson har aldrig ”opviglet til vold mod muslimer”. Søren Schauser har tabt på forhånd.

Det er tydeligvis svært at få en sober debat om de ”udfordringer”, som den ikkevestlige indvandring medfører. Men det er godt at se, at en vært på ”Deadline” kan stille skarpe spørgsmål til en af repræsentanterne for George Orwells 1984.

Og især er jeg glad for, at vi i Folketinget har fået et parti, der råt for usødet stiller de rigtige spørgsmål. Jeg ønsker Nye Borgerlige lykke på rejsen. Det har været en god begyndelse.

Opdatering:

Bemeldte journalist fra Berlingske har nu fjernet passagen, hvor det blev påstået, at Tommy Robinson er skyldig i ”opviglen til vold mod muslimer.” Jeg har et godt gæt på hvorfor.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.