Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stor ros til Nye Borgerlige for at kræve samråd om Facebooks censur

Monopolvirksomheden er en del af den nye totalitære orden.

Jeps, mere eller mindre faste læsere af denne blog ved godt, at jeg har kritiseret Nye Borgerlige af forskellige grunde. Jeg ånder heldigvis mere og mere lettet op, fordi NB i den grad gør, hvad man kan forvente af et lille parti uden de afgørende mandater: stiller alle de politisk ukorrekte spørgsmål, i dette tilfælde om Facebooks uhæmmede censur over for anderledes tænkende.

I går i DR2’s ”Deadline” grillede værten, Lotte Folke Kaarsholm, Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Andreas Münster. Stor ros til en vært, som jeg normalt finder har venstreorienteret slagside.

Jeg drømmer selvfølgelig ikke om at sammenligne Peter Andreas Münster med forunderlige folkemorderregimer som i Nazityskland, Sovjetunionen under Lenin eller Stalin eller den store formand Mao i Kina. Blot vil jeg sige, at Peter Andreas Münster med en vis sandsynlighed ville have fået et job i en Gulag-lejr, hvis han havde ansøgt. Som sagt er det et rent teoretisk tankeeksperiment.

Når jeg overhovedet får fantasier i ovennævnte retning, skyldes det selvfølgelig, at Facebook og Peter Andreas Münster står for en politik, der er totalitær ind i marven. Facebook har udelukket Tommy Robinson fra monopolmediet Facebook, fordi de ikke kan lide ham.

Det er i den sammenhæng interessant, at Berlingskes journalist Søren Schauser direkte lyver, når han i sin avis skriver, at:

»Tommy Robinson med fødenavnet Stephen Yaxley-Lennon har grundlagt organisationen English Defence League og er berygtet for opviglen til vold mod muslimer

Det er en skandale, at en journalist ved et etableret medie lyver. Tommy Robinson har aldrig ”opviglet til vold mod muslimer”. Søren Schauser har tabt på forhånd.

Det er tydeligvis svært at få en sober debat om de ”udfordringer”, som den ikkevestlige indvandring medfører. Men det er godt at se, at en vært på ”Deadline” kan stille skarpe spørgsmål til en af repræsentanterne for George Orwells 1984.

Og især er jeg glad for, at vi i Folketinget har fået et parti, der råt for usødet stiller de rigtige spørgsmål. Jeg ønsker Nye Borgerlige lykke på rejsen. Det har været en god begyndelse.

Opdatering:

Bemeldte journalist fra Berlingske har nu fjernet passagen, hvor det blev påstået, at Tommy Robinson er skyldig i ”opviglen til vold mod muslimer.” Jeg har et godt gæt på hvorfor.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
13.10.19, 20:20
På skjulte pladser og ved store klassikere mødes mennesker om at opleve arkitekturen. Læs mere
Af Mikael Jalving
13.10.19, 06:02
Først kæmpede venstrefløjen for økonomisk socialisme, derpå for multikulti. Nu gælder det klimakampen, den nye religionserstatning. Læs mere
Af Harun Demirtas
12.10.19, 16:22
Jeg føler mig dansk, du føler dig dansk! Hvorfor føles det altid nemmere at bede et menneske, der har udenlandske rødder at forlade Danmark, til trods for at vedkommende har et hjerte, der slår kun for Danmark? Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
11.10.19, 12:14
Privatskoler er for alle – ikke kun de rige Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
11.10.19, 11:05
Statsministeren tør slet ikke være realist. I stedet sætter hun sin lid til, at forskerne ad åre kommer med idéer til løsninger. Ansvaret væltes over på forskerne. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.10.19, 17:09
Og rådgiver for Enhedslisten forsvarer politisk motiveret hærværk, hvis det tjener et højere formål, defineret af venstreekstremister. Læs mere
Af Signe Munk
10.10.19, 14:30
Regningen for klimaets fremtid skal fordeles ligeligt. Læs mere
Af Søren Gade
10.10.19, 13:52
Tyrkiets militære offensiv mod Syrien udstiller ikke kun, at landet ingen midler skyr i denne sag og blæser højt på alliancen mellem Natos lande. Den udstiller også EU’s magtesløshed over for Tyrkiet Læs mere
Af Gitte Seeberg
10.10.19, 13:15
Svaret på at bekæmpe kriminalitet er ikke, at vi undergraver de frihedsrettigheder, vi har. De tiltag, der iværksættes for at bekæmpe kriminalitet, må og skal være proportionale i forhold til de problemer, vi som samfund står overfor. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.10.19, 11:54
Mere overvågning løser ikke problemernes årsag, som er den importerede volds- og kriminalitetskultur. Læs mere