Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Pro hele verden Jarl Cordua vil tilbage til de glade dage under Uffe Ellemann

Liberalister kan snildt være lige så politisk skadelige som venstreorienterede.

Den i eget selvbillede liberale Jarl Cordua er atter ude med riven efter den del af Venstre og os til højre og markant til højre, der finder det multietniske samfund en smule problematisk. I anledningen anvender Jarl Cordua en sprogbrug, der sjovt passer næsten perfekt på en person på den ydre venstrefløj, men det har Jarl Cordua nok ikke selv opdaget. F.eks. hedder det sådan her i Jarl Corduas klumme i Berlingske i dag:

»… som alt for mange skamløse opportunister og formørkede apokalypseevangelister iklædt borgerlige gevandter længe har ventileret på ryggen af finans- og flygtningekriser.«

Og en til:

»… fisker i sumpen af islamfrygt og togvognsløsninger frem for at være fanebærer for liberalistisk tankegods, der er under pres i disse år.« (desværre bag betalingsmur)

Oh, De fik den godt, ikke sandt, kære læser? Især er jeg ret vild med det hjemmegjorte ord ”apokalypseevangelister”, og togvognene ved man, hvor man har. Søren Pind har ikke levet forgæves. Blot en smule tyndt, at Jarl Cordua er en ren eftersnakker her.

Jeg er med på, at Jarl Cordua intet kender til statistikkerne bag indvandringens virkelighed. Jeg er tillige med på, at Jarl Cordua skal have lov til at være blottet for viden om, hvad der foregår i Sverige, og at dette land er ved at bryde sammen. Jeg er som den foreløbige rosin i pølseenden i den grad med på, at Jarl Cordua kan anvende sin ytringsfrihed til at gylpe nazihenvisninger i form af togvogne op.

Til gengæld for denne min udprægede og gennemførte tolerance vil jeg slå følgende fast:

Jarl Cordua lyder som en venstreorienteret, hvilket er ret pinligt i sig selv, eftersom venstreorienterede som bekendt er politisk fortabte. Jarl Cordua er et levn fra 1990’erne, idet han ønsker at genskabe et parti, der hedder Venstre, i billedet fra dengang, hvor kun meget få debattører – med Søren Krarup som den største stjerne – fattede, hvad der var ved at ske. Og Jarl Cordua er følgelig de facto autoritært tænkende, idet hans hedeste ønske er at lukke debatten om Danmarks skæbnespørgsmål.

Ak ja for Jarl Cordua, men han skal selvfølgelig have lov til at være her. Det manglede bare andet.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.