Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Wiens porte i 1683 og 11. september 2001

To mærkedage forude.

Datoen den 11. september 2001 kan de fleste huske, men hvad så med den 12. september år 1683?

Terrorangrebet i USA for snart 18 år siden skulle forståeligt nok hævnes, men hævnens sødme blev bitter. USA skulle selvfølgelig have afstraffet Taleban i Afghanistan, fordi bevægelsen havde givet Al Qaida lov til at drive terrortræningslejre i områder kontrolleret af Taleban.

Sådan gik det som bekendt ikke. Vi fik i stedet de vanvittige demokratikrige, hvor især præsident George Bush Jr. bildte sig ind, at afghanere og irakere ønskede demokrati og kunne administrere det. Det kan og ønsker de ikke.

USA tillod i øvrigt betydelig fortsat indvandring af muslimer efter 2001. En ordentligt fungerende regering havde selvfølgelig standset en sådan indvandring i erkendelsen af, at islam har gang i en voldsom radikalisering i disse år.

Der er ikke kommet noget som helst godt ud af forløbet efter terrorangrebet den 11. september. Man bør tænke på de modige brandfolk, politifolk og siden hen soldater, der heltemodigt gav deres liv, men blev svigtet af deres ledere.

Så er der mere opbyggeligt gods i den 12. september 1683. Endelig, omsider, blev osmannerne (tyrkerne) slået så godt og grundigt uden for Wien, at det blev startskuddet til imperiets langsomme, men sikre, tilbagetrækning fra europæisk, kristen jord.

Med industrialiseringen – skabt af englænderne og siden eftergjort af andre europæere – skabtes forudsætningerne for, at europæerne, hvor end de befandt sig, blev de suverænt stærkeste på kloden. Hvor vi tidligere var blevet slået gentagne gange af araberne og tyrkerne – år 711 og 1389 markerer et par af de frygteligste nederlag – var vi nu uovervindelige.

Og det helt besynderlige er, at det er vi stadigvæk, skønt Kina vil indtage rollen som verdens stærkeste magt engang i dette århundrede. Men de lande og folkeslag, der ligger i vores nærområder, har ikke en chance imod os, når det gælder teknologi og dermed også våbenteknologi.

Det er ikke araberne og andre i Stormellemøsten, der truer os. Det er ej heller afrikanerne syd for Sahara. Vi kunne lukke adgangen for dem i løbet af få dage, hvis vi ville. Det samme kunne USA gøre ved sin sydlige grænse for latinamerikanerne.

Det er med andre ord ikke ”den anden”, der umiddelbart er farlig. Det farlige opstår først, hvis vi tillader, at den anden kommer til vores lande i stort og ukontrolleret antal, hvilket som bekendt er, hvad der sker i disse år.

Hvem er så de farlige? Det er selvfølgelig dem blandt vores egne, der tillader, at dette sker. Det er de vesteuropæiske og amerikanske politikere, der for egen karrieres skyld åbner portene på vid gab.

Det er godt at genkalde sig dette de næste to dage, når vi mindes den 11. september 2001 og slaget ved Wiens porte 12. september 1683.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
30.05.20, 17:21
Hvad der ligner en helt uacceptabel handling fra politimandens side, ”berettiger” åbenbart til mord og skud mod politiet. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.05.20, 21:52
Det er helt hen i vejret, da både Færøerne og Grønland er dele af den danske stat, og der er ikke nogen henstilling til, at man ikke rejser til disse dele af Rigsfællesskabet. Læs mere
Af Mikael Jalving
29.05.20, 16:34
Steder som Skt. Klemens ved Odense bliver stille og roligt underlagt stupid dominanskultur. Læs mere
Af Marie Høgh
29.05.20, 13:30
Selv folk, jeg troede var borgerlige helt ind i knoglerne, er blevet småsocialdemokratiske af coronakrisen. Læs mere
Af Nauja Lynge
28.05.20, 23:10
En demokratisk nation har krav på svar og gennemsigtighed. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
28.05.20, 13:34
Nye Borgerlige står som eneste parti udenfor den aftale, som nu tvinger unge på indvandrertunge gymnasier. Læs mere
Af Harun Demirtas
28.05.20, 13:22
Mens borgerlige partier som De Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti kaster sig over og opdigter historier om statsborgerskab for at score billige point, er vi almindelige borgere, der gennemgår det tåbelige og uoverskuelige system, nødt til at gå til tasterne for at nuancere debatten, hver gang de åbner munden og udtaler sig om emnet. Læs mere
Af Søren Gade
28.05.20, 13:00
Danskerne skal ikke betale for de gældsproblemer, som EU’s sydeuropæiske lande kæmper med – og som ikke er skabt af coronakrisen. Vi skal hjælpe de trængte lande. Men uden at blive til grin for egne penge. Læs mere
Af Jens Kindberg
27.05.20, 12:19
Lad os stoppe mudderkastningen, Uhrskov, og i stedet debattere, hvorfor borgerlige bør tage afstand til Generation Identitær. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.05.20, 09:34
Generation Identitær er aldrig fanatiske, de er realistiske og har nu præsenteret et gennemarbejdet forslag til remigration. Læs mere