Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Wiens porte i 1683 og 11. september 2001

To mærkedage forude.

Datoen den 11. september 2001 kan de fleste huske, men hvad så med den 12. september år 1683?

Terrorangrebet i USA for snart 18 år siden skulle forståeligt nok hævnes, men hævnens sødme blev bitter. USA skulle selvfølgelig have afstraffet Taleban i Afghanistan, fordi bevægelsen havde givet Al Qaida lov til at drive terrortræningslejre i områder kontrolleret af Taleban.

Sådan gik det som bekendt ikke. Vi fik i stedet de vanvittige demokratikrige, hvor især præsident George Bush Jr. bildte sig ind, at afghanere og irakere ønskede demokrati og kunne administrere det. Det kan og ønsker de ikke.

USA tillod i øvrigt betydelig fortsat indvandring af muslimer efter 2001. En ordentligt fungerende regering havde selvfølgelig standset en sådan indvandring i erkendelsen af, at islam har gang i en voldsom radikalisering i disse år.

Der er ikke kommet noget som helst godt ud af forløbet efter terrorangrebet den 11. september. Man bør tænke på de modige brandfolk, politifolk og siden hen soldater, der heltemodigt gav deres liv, men blev svigtet af deres ledere.

Så er der mere opbyggeligt gods i den 12. september 1683. Endelig, omsider, blev osmannerne (tyrkerne) slået så godt og grundigt uden for Wien, at det blev startskuddet til imperiets langsomme, men sikre, tilbagetrækning fra europæisk, kristen jord.

Med industrialiseringen – skabt af englænderne og siden eftergjort af andre europæere – skabtes forudsætningerne for, at europæerne, hvor end de befandt sig, blev de suverænt stærkeste på kloden. Hvor vi tidligere var blevet slået gentagne gange af araberne og tyrkerne – år 711 og 1389 markerer et par af de frygteligste nederlag – var vi nu uovervindelige.

Og det helt besynderlige er, at det er vi stadigvæk, skønt Kina vil indtage rollen som verdens stærkeste magt engang i dette århundrede. Men de lande og folkeslag, der ligger i vores nærområder, har ikke en chance imod os, når det gælder teknologi og dermed også våbenteknologi.

Det er ikke araberne og andre i Stormellemøsten, der truer os. Det er ej heller afrikanerne syd for Sahara. Vi kunne lukke adgangen for dem i løbet af få dage, hvis vi ville. Det samme kunne USA gøre ved sin sydlige grænse for latinamerikanerne.

Det er med andre ord ikke ”den anden”, der umiddelbart er farlig. Det farlige opstår først, hvis vi tillader, at den anden kommer til vores lande i stort og ukontrolleret antal, hvilket som bekendt er, hvad der sker i disse år.

Hvem er så de farlige? Det er selvfølgelig dem blandt vores egne, der tillader, at dette sker. Det er de vesteuropæiske og amerikanske politikere, der for egen karrieres skyld åbner portene på vid gab.

Det er godt at genkalde sig dette de næste to dage, når vi mindes den 11. september 2001 og slaget ved Wiens porte 12. september 1683.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
15.11.19, 06:23
Kære danske medborger, stop med at generalisere og sætte alle med anden etnisk baggrund i samme bås. Læs mere
Af Søren Gade
14.11.19, 15:32
Der burde indføres en international kippadag, hvor vi står sammen mod den voksende antisemitisme. Læs mere
Af Rune Lund
14.11.19, 13:51
Bedragere kan med skattekroner i ryggen føre klagesager mod den danske stat. Læs mere
Af Isabella Arendt
14.11.19, 13:43
Tja. Jeg har ikke den store tillid til, at regeringen læser med her. Og heller ikke tillid til, at regeringen holder sine valgløfter. Desværre. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
14.11.19, 11:24
Politisk korrekthed gør Vesten blind for de voldsomme kristenforfølgelser. Nu sætter vi, præster i folkekirken, fokus på sagen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.11.19, 22:17
Danmark har ikke længere interesse i at opretholde den (u)orden, at vi skal tage imod alle med rødbedefarvet pas, som gerne vil tilbage til Danmark. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
13.11.19, 18:50
Det er en skændsel, at jødiske landsmænd ikke kan være i fred i Danmark Læs mere
Af Nauja Lynge
13.11.19, 13:19
Rasmus Jarlov reagerer positivt på Atassuts udmelding om at arbejde på at bevare rigsfællesskabet. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.11.19, 18:35
Statsministeren gør det lettere for udviste kriminelle at blive i Danmark Læs mere
Af Peter Kofod
12.11.19, 10:32
Socialdemokratiet og Venstre taler hårdt om Tyrkiet, men fastholder fremtidigt medlemskab af EU Læs mere