Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Fremragende klumme i JP om tysk presses fortielser

Nej, det er netop ikke falske nyheder, der er problemet. Det er alt det, som de etablerede medier ikke fortæller om.

Jeg har skrevet om det før, og jeg gør det hjertens gerne igen, denne gang bakket op af en af Jyllands-Postens korrespondenter i Tyskland, Michael Kuttner. I en åbenhjertig klumme på debatsiderne i forgårs hedder overskriften:

”Meget få tyske medier vendte blikket indad. Man løj ikke, men man fortiede en del

Lige præcis. De etablerede medier laver kun meget sjældent løgnehistorier. Det er ikke nogen ”Lügenpresse”. Men de etablerede medier undlader alt for ofte at bringe historier, der sætter grundlæggende spørgsmålstegn ved, om det multietniske og multikulturelle samfund er en god idé.

Her skal man huske på, at medierne i Tyskland er væsentligt mere politisk korrekte end danske ditto. Det har JP’s Michael Kuttner indset og også skrevet om. De to vigtigste citater følger her fra klummen, der meget ærgerligt er bag betalingsmur:

»Helt åbenlyst var det i Køln nytårsaften 2015, hvor politiet tilbageholdt oplysninger om masseovergreb mod kvinder begået af især nordafrikanske migranter. Medierne berettede heller ikke om de nærmere omstændigheder, indtil de slap ud ved en tilfældighed. Det skulle åbenbart ikke hedde sig, at man drev hetz på udlændinge. Selv om det her snarere var den anden vej rundt.«

Man tør roligt sige, at mareridtet i Køln og andre tyske byer for knap fire år siden blev virkelighed for de mange etnisk tyske kvinder, der blev befamlet og det, der var værre, af arabiske unge mænd, mange af dem ”flygtninge” fra invasionen få måneder forinden. Tyske medier ville have fortiet det, hvis de kunne.

»Ejendommeligt nok er det de såkaldt seriøse medier, som undertiden synes at have et problem, f.eks. med at behandle det højrenationalistiske AfD ud fra almindelige journalistiske kriterier.«

Det er meget afslørende, at det er de tyske pendanter til JP, Berlingske og Politiken, der ikke magter at agere som tilstræbt neutrale formidlere af virkeligheden, men i stedet forfalder til smædekampagner imod Tysklands eneste seriøse nationalkonservative parti.

Sprogligt lyder det selvfølgelig bedre at råbe ”falske nyheder” i stedet for at lade det gjalde ud over hustagene, ”fortielser”. Det er egentlig meget det samme med ordet ”befolkningsudskiftning” eller ”den store udskiftning”. Begrebet indfanger ikke virkeligheden helt præcist, men det er nemmere at sige end f.eks. ”den hastige befolkningsmæssige forandring”.

Sproglig præcision bør altid tilstræbes, og især vendingen ”falske nyheder” bør man efter min vurdering være varsom med, fordi det netop stort set altid er fortielser, der er tale om.

Tak til JP’s Michael Kuttner for at stille skarpt på tysk presses politiske korrekthed.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.19, 19:38
Bliver vores ytringsfrihed reelt ødelagt, og hvorfor reagerer magthaverne ikke? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.09.19, 13:35
Men både republikanerne og Trump har vist nødvendigheden af en mere ligeværdig stat, hvis rigsfællesskabet skal bevares. Læs mere
Af Isabella Arendt
17.09.19, 06:35
Tomater fra Spanien, grise fra Danmark, køer, der prutter, og den evige dårlige samvittighed, når det kommer til økologi. Vi aner jo faktisk ikke, hvad bæredygtighed er. Læs mere
Af Utku H. Güzel
16.09.19, 21:18
Vi bliver nemlig ikke betragtet som meget andet end arbejdskraft og forbrugere i dette system. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.09.19, 18:33
Der har været en del debat omkring en vikar i Københavns lufthavn og personens valg af fagforening. Ligesom det frie fagforenings valg er et faktum så er det også et faktum at dit frie valg kan have konsekvenser for alle muligt andre end dig selv. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.09.19, 17:20
Mette Thiesens synspunkter siger meget mere om hendes falske kærlighed til Danmark, end det siger om mig og min danskhed Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
15.09.19, 13:45
Vi nærmer os hastigt en helt ny situation i Sverige. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.09.19, 11:30
Hvordan står det til med fagforeningsfriheden, Mette Frederiksen? Læs mere
Af Mikael Jalving
15.09.19, 07:00
En muterende virus spreder sig fra Silicon Valley og FN til danske universiteter. Den politiske korrekthed. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
14.09.19, 14:20
Jesper Panduro: »Det drejer sig ikke længere om at være bedst i verden, men bedst for verden.« Læs mere