Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Bliver Mette Frederiksen en stor statsminister eller fortsætter 36 års elendig udlændingepolitik under hende?

Jeg spår, at Mette Frederiksen bliver en parentes, hvor alt det afgørende blev værre.

Det er en egen bitter ironi i, at statsminister Mette Frederiksen vågner op af sin sommerferiedvale til to eksplosioner, der næppe er begået af hr. og fru Hansen.

Det er en kedelig kendsgerning, at rød blok vandt valget klart. Man kan sige, at det er ligegyldigt, så længe partiet Venstre har en ledelse, hvor den ene er mere politisk uanvendelig end den anden. Lars Løkke Rasmussen – hvis eneste projekt synes at være Lars Løkke Rasmussen – og Kristian Jensen – så spændende som den mest grå væg og dertil politisk korrekt – synes at slås om Elendighedens Parti kaldet Venstre, hvor udfaldet under alle omstændigheder – også med en Inger Støjberg ved et større ror – vil være, at etniske danskere arbejdes støt og sikkert hen imod at miste grebet om eget land, mindretal eller ej, katastrofen står skrevet med den nuværende politiske ”elite”.

Som alternativ har vi fået Mette Frederiksen, som over sommeren har vist, at hun gør lystigt knæfald for De Radikale og andre radikaliserede partier. Nytiltrådt boligminister Kaare Dybvad – hvis bog jeg har læst og nu fortrængt – er gået i offentligheden med den begavede kommentar, at ordet ghetto skaber virkelighed.

Oven på denne naragtige melding af en minister skal vi nu se, hvad selveste statsministeren kan gøre de næste op til fire år. De nylige bombesprængninger er et godt afsæt for en stærk leder, og lad os et øjeblik lege med tanken om, at statsminister Mette Frederiksen med regering og folketingsflertal gjorde følgende som ansvarlige statsbærende:

Regeringen Mette Frederiksen indså, at det var kommet så vidt, at kun standsning af al yderligere ikkevestlig indvandring og derpå omfattende planer for hjemsendelser på retsstatens grund af de mange utilpassede ville kunne genskabe et rimeligt levested for danskerne. Ved et næsten ubegribeligt mirakel kom Mette Frederiksen til denne konklusion og havde lederstyrke nok til at gennemtrumfe det sammen med de borgerlige partier.

Nå nej, det er jo ikke det, som Mette Frederiksen vil gøre, også selv om vi alle ved, at den ”stramme” udlændingepolitik er en myte, som Weekendavisens Leny Malacinski fortjenstfuldt har skrevet.

Langt mest sandsynligt er det, at Mette Frederiksen vil blæse danskerne en hatfuld. Undskyld mit franske, men det er, hvad der kommer til at ske. I de næste fire år vil antal og andel af ikkevestlige bare stige og stige på Mette Frederiksens vagt, alt imens hun forsikrer om, at Danmark skam fører en stram udlændingepolitik.

Heldigvis vil der så sikkert som amen i kirken ske følgende: Om et passende antal år vil flertallet af danskerne indse og være med på, at de ikke har tænkt sig at komme i mindretal. Når det lykkelige øjeblik indtræffer, vil det være et spørgsmål om ganske kort tid, før der på grundlovens og retsstatens grund vil blive vedtaget en fornuftig plan for omfattende hjemsendelser.

Indtil dette uomgængelige sker, skal vi desværre trækkes med en Mette Frederiksen. Stakkels hende, kunne man næsten sige. Som de øvrige statsministre siden 1983 vil hun ikke få noget godt eftermæle.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Camilla Burgwald
19.08.19, 12:26
“Hvor mange bedste venner har du?”  Allerede for 15 år siden, var det mest almindelige svar på dette spørgsmål "INGEN" i en undersøgelse blandt amerikanere. Tyve år tidligere var det mest almindelige svar på samme spørgsmål "to" (2). Hvad i alverden skete der imellemtiden? Og sker det også her? Læs mere
Af Mikael Jalving
18.08.19, 06:00
Det er frikvarter i det røde kabinet. Den udlændingepolitik, som statsministeren gik til valg på, er allerede ædt op af dårlige undskyldninger. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.08.19, 16:53
Nej, det er netop ikke falske nyheder, der er problemet. Det er alt det, som de etablerede medier ikke fortæller om. Læs mere
Af Sonja Mikkelsen
17.08.19, 12:33
Det må være det spørgsmål, man står med efter denne uges store fokus på, hvilke personer der tegner Venstre. Læs mere
Af Louis Jacobsen
17.08.19, 11:38
Nye digitale platforme åbner en vifte af muligheder, og fremtidens arbejdsmarked kan blive sindssygt spændende. Men for at det skal blive så spændende som muligt for os, der udfører arbejdet, er det vitalt, at vi tager det organiserede arbejdsmarked med ind på det nye digitale arbejdsmarked. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.08.19, 17:32
Vi er ikke så langt, at der i dag er et decideret tredje arbejdsmarked for LGBT+ personer lige nu, men hvis politikerne ikke handler snart og søsætter initiativer, må det altså ikke overraske nogen, hvis vi snart får et LGBT+ arbejdsmarked Læs mere
Af Nauja Lynge
16.08.19, 13:16
Tag rigsfællesskabet alvorligt, inden vi bliver til grin i hele verden. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.08.19, 11:23
Man aner jo aldrig om Trumps tale er det ene eller det andet Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.08.19, 09:04
Den politiske debat er nerven i demokratiet. De opgaver, der skal løses for Danmark, er som oftest komplicerede og kræver både debat og omtanke. Læs mere
Af Rune Lund
14.08.19, 12:38
-men hvorfor skal pengene tages fra hospitaler og minimumsnormeringer? Læs mere