Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er massemordere i USA stort set alle gale, racistiske hvide?

Sandheden ser en hel del anderledes ud.

Først slår vi følgende fast: Massemordere er pr. definition psykopater, der fortjener lovens strengeste straf for deres udåd. Intet – som i absolut intet – kan bruges til at undskylde, at man trækker blankt og begynder at nedskyde tilfældige eller ikketilfældige mennesker i koldt blod.

Til gengæld burde det være lige så indlysende, at ingen, der på lovlig vis bruger deres ytringsfrihed, kan kaldes i mindste måde for medskyldige, hvis/når en psykopat går amok. Alt andet vil udgøre en systematisk undergravning af fundamentet for demokratiet, som ikke kan tænkes uden ytringsfrihed, så længe der ikke opfordres til vold. Allerede de såkaldte racismeparagraffer er dybt problematiske, fordi der er stor risiko for, at domstolene fortolker disse bestemmelser mere og mere restriktivt.

Danmarks Radio og hundredvis af andre vestlige, politisk korrekte medier glemmer i disse dage det indlysende, der står ovenfor. Her er, hvad DR’s Jakob Busk Olsen har fået publiceret på DR’s hjemmeside i går:

»En lang række prominente figurer fra venstrefløjen i amerikansk politik – blandt andre flere demokratiske kandidater til præsidentvalget i 2020 – støttede Nate Silver og angreb avisen for ikke at indfange Trumps medansvar for det had, som efter alt at dømme motiverede i hvert fald det værste af masseskyderierne: I El Paso, Texas, hvor 22 blev dræbt lørdag af en formodet hvid nationalist

Der er tale om en omgang journalistisk rendestensskriveri af værste skuffe. Uden videre slås det fast, at Donald Trump har et medansvar for masseskyderiet i El Paso, Texas, hvor alt ganske rigtigt tyder på, at drabene blev begået af en hvid højreekstremist. DR synes ikke engang længere at prøve på at være saglige i sin dækning.

Langt mindre opmærksomhed fik masseskyderiet i Dayton, Ohio, omtrent samtidig med det i El Paso. Her blev ni mennesker dræbt, men da der ikke har kunnet findes et racistisk motiv, har historien ikke fået nær den samme eksponering.

Og hvad danske medier nærmest aldrig beskæftiger sig med, er det faktum, at sorte amerikanere både er langt de fleste masseskydere og langt de fleste ofre, næsten 75 pct. i f.eks. 2015, hvor der i snit var ét masseskyderi om dagen.

Hvor vil jeg hen med disse kendsgerninger? Jeg vil derhen, hvor det står lysende klart, at bl.a. danske medier går i selvsving i deres had til Donald Trump, når en helt anden person begår en frygtelig og utilgivelig forbrydelse, men så godt som aldrig fortæller læsere, lyttere og seere, at kriminaliteten i USA – herunder masseskyderier – ville blive voldsomt reduceret, hvis sorte amerikaneres kriminalitet i snit kom ned i omegnen af de andre gruppers.

DR er i særklasse, hvad angår forudindtagede holdninger. Gid giganten dog ville lukke snarest.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Marie Høgh
21.02.20, 13:45
Hvis samtykkeloven bliver en realitet, kvæles et personlige ansvar, tilliden og friheden i slipstrømmen på #MeToo, der næres af mistillid mellem kønnene. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.02.20, 19:18
Her kommer min kommentar helt uden Debatten. Læs mere
Af Søren Gade
20.02.20, 15:30
Hvorfor er vores unge blevet så kropsfikserede? Påvirkning fra medierne og influencere bærer med deres deres udstilling af nogle ofte absurde idealer en stor del af skylden for det, der kan ende galt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.02.20, 16:54
Voldtægt skal stadig bevises, og det vil ofte være påstand mod påstand. Læs mere
Af Henrik Højlund
19.02.20, 14:23
Færre melder sig ud af folkekirken, viser de nyeste tal. Men folkekirken er efterhånden blevet så diffus og harmløs, at den gør sig selv overflødig. Læs mere
Af Rune Lund
19.02.20, 10:16
En enkelt lov har ødelagt din velfærd for milliarder af kroner Læs mere
Af Mikael Jalving
18.02.20, 12:03
Man er ikke ”krænkelsesparat”, fordi man kritiserer noget for at være dumt eller skadeligt. Læs mere
Af Jens Philip Yazdani
18.02.20, 07:55
Hvis vi vil komme fattigdommen i Danmark til livs, må vi anerkende, at den også eksisterer blandt ungdommen. Første skridt er at opgøre den, så studerende regnes med; det næste er at fordoble SU’en - og så skal boligerne være til at betale. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.02.20, 07:17
Dyr mad er en bekvem måde, man kan udvise sit kulturelle mereværd Læs mere
Af Nauja Lynge
17.02.20, 19:08
Socialdemokraterne har bygget en usynlig, men meget høj mur omkring regeringen, som før eller senere bryder sammen. Og når den gør det, bliver det umuligt at bygge den op igen! Læs mere