Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Siden juli 2015 holdt jeg med Donald Trump – nu gæster han Danmark – er det et tilfælde?

Hjerteligt velkommen til den amerikanske præsident.

Jeg hader at være selvfed, men jeg var den første offentlige debattør, der meddelte, at Donald Trump var rette mand på rette sted og tid. Trods alle odds og alle mediefolks tåbelige forudsigelser vandt Donald Trump præsidentvalget i 2016, ikke i absolutte stemmer, men i antal valgmænd, som det amerikanske valgsystem nu er indrettet.

Efter at nærmest alle danske journalister tog fejl, og jeg havde ret, blev Donald Trump valgt som USA’s 45. præsident i november 2016.

De etablerede medier og politikere forstod ikke, at Donald Trump – alle sine skævere til trods – repræsenterer noget ægte nyt i amerikansk og vestlig politik, nemlig en sund populisme, folkets røst omsat til det højeste politiske embede i USA.

Donald Trump har begået tordnende fejl gennem sit to et halvt år lange præsidentembede. Muren mod Mexico er mildest talt ufuldendt, og indviklingen i krige i den ganske verden synes ikke i nærheden af at være afsluttet, hvorefter amerikanerne kan undgå at få flere af sine sønner dræbt i nyttesløse krige i den tredje verden.

Donald Trump har på den anden side for nylig vist sit værd ved at tordne imod medlemmer af Repræsentanternes Hus, der ønsker at omskabe USA til et mere multietnisk helvede, end det allerede er.

Men skidt nu med det. Donald Trump kommer til Danmark, og jeg er sikker på, at alle danskere vil byde ham hjerteligt velkommen.

Donald Trump fortjener det, og husk det nu igen: Jeg var den første offentlige debattør, der i juli 2015 bekendtgjorde, at jeg var med på at Make America Great Again.

Vær velkommen, hr. præsident.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.19, 19:38
Bliver vores ytringsfrihed reelt ødelagt, og hvorfor reagerer magthaverne ikke? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.09.19, 13:35
Men både republikanerne og Trump har vist nødvendigheden af en mere ligeværdig stat, hvis rigsfællesskabet skal bevares. Læs mere
Af Isabella Arendt
17.09.19, 06:35
Tomater fra Spanien, grise fra Danmark, køer, der prutter, og den evige dårlige samvittighed, når det kommer til økologi. Vi aner jo faktisk ikke, hvad bæredygtighed er. Læs mere
Af Utku H. Güzel
16.09.19, 21:18
Vi bliver nemlig ikke betragtet som meget andet end arbejdskraft og forbrugere i dette system. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.09.19, 18:33
Der har været en del debat omkring en vikar i Københavns lufthavn og personens valg af fagforening. Ligesom det frie fagforenings valg er et faktum så er det også et faktum at dit frie valg kan have konsekvenser for alle muligt andre end dig selv. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.09.19, 17:20
Mette Thiesens synspunkter siger meget mere om hendes falske kærlighed til Danmark, end det siger om mig og min danskhed Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
15.09.19, 13:45
Vi nærmer os hastigt en helt ny situation i Sverige. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.09.19, 11:30
Hvordan står det til med fagforeningsfriheden, Mette Frederiksen? Læs mere
Af Mikael Jalving
15.09.19, 07:00
En muterende virus spreder sig fra Silicon Valley og FN til danske universiteter. Den politiske korrekthed. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
14.09.19, 14:20
Jesper Panduro: »Det drejer sig ikke længere om at være bedst i verden, men bedst for verden.« Læs mere