Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Siden juli 2015 holdt jeg med Donald Trump – nu gæster han Danmark – er det et tilfælde?

Hjerteligt velkommen til den amerikanske præsident.

Jeg hader at være selvfed, men jeg var den første offentlige debattør, der meddelte, at Donald Trump var rette mand på rette sted og tid. Trods alle odds og alle mediefolks tåbelige forudsigelser vandt Donald Trump præsidentvalget i 2016, ikke i absolutte stemmer, men i antal valgmænd, som det amerikanske valgsystem nu er indrettet.

Efter at nærmest alle danske journalister tog fejl, og jeg havde ret, blev Donald Trump valgt som USA’s 45. præsident i november 2016.

De etablerede medier og politikere forstod ikke, at Donald Trump – alle sine skævere til trods – repræsenterer noget ægte nyt i amerikansk og vestlig politik, nemlig en sund populisme, folkets røst omsat til det højeste politiske embede i USA.

Donald Trump har begået tordnende fejl gennem sit to et halvt år lange præsidentembede. Muren mod Mexico er mildest talt ufuldendt, og indviklingen i krige i den ganske verden synes ikke i nærheden af at være afsluttet, hvorefter amerikanerne kan undgå at få flere af sine sønner dræbt i nyttesløse krige i den tredje verden.

Donald Trump har på den anden side for nylig vist sit værd ved at tordne imod medlemmer af Repræsentanternes Hus, der ønsker at omskabe USA til et mere multietnisk helvede, end det allerede er.

Men skidt nu med det. Donald Trump kommer til Danmark, og jeg er sikker på, at alle danskere vil byde ham hjerteligt velkommen.

Donald Trump fortjener det, og husk det nu igen: Jeg var den første offentlige debattør, der i juli 2015 bekendtgjorde, at jeg var med på at Make America Great Again.

Vær velkommen, hr. præsident.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
20.02.20, 19:18
Her kommer min kommentar helt uden Debatten. Læs mere
Af Søren Gade
20.02.20, 15:30
Hvorfor er vores unge blevet så kropsfikserede? Påvirkning fra medierne og influencere bærer med deres deres udstilling af nogle ofte absurde idealer en stor del af skylden for det, der kan ende galt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.02.20, 16:54
Voldtægt skal stadig bevises, og det vil ofte være påstand mod påstand. Læs mere
Af Henrik Højlund
19.02.20, 14:23
Færre melder sig ud af folkekirken, viser de nyeste tal. Men folkekirken er efterhånden blevet så diffus og harmløs, at den gør sig selv overflødig. Læs mere
Af Rune Lund
19.02.20, 10:16
En enkelt lov har ødelagt din velfærd for milliarder af kroner Læs mere
Af Mikael Jalving
18.02.20, 12:03
Man er ikke ”krænkelsesparat”, fordi man kritiserer noget for at være dumt eller skadeligt. Læs mere
Af Jens Philip Yazdani
18.02.20, 07:55
Hvis vi vil komme fattigdommen i Danmark til livs, må vi anerkende, at den også eksisterer blandt ungdommen. Første skridt er at opgøre den, så studerende regnes med; det næste er at fordoble SU’en - og så skal boligerne være til at betale. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.02.20, 07:17
Dyr mad er en bekvem måde, man kan udvise sit kulturelle mereværd Læs mere
Af Nauja Lynge
17.02.20, 19:08
Socialdemokraterne har bygget en usynlig, men meget høj mur omkring regeringen, som før eller senere bryder sammen. Og når den gør det, bliver det umuligt at bygge den op igen! Læs mere
Af Marie Høgh
17.02.20, 18:19
Intet føles så godt, som at lune sig ved andres åndløshed, tomme bogreoler og manglende dannelse. Reality-genren er fordummende, men den er ikke dum. Nej, den næres af, at den rammer noget fuldstændig grund- eller urmenneskeligt, nemlig vores umiddelbare selvoptagethed og selvretfærdighed. Læs mere