Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Med begge ben solidt plantet i den blå luft forstår Weekendavisen ikke, hvorfor Donald Trump og Boris Johnson er ved magten

De kloge taler uden om problemerne, som ikke kan løses, som det ser ud nu.

Weekendavisens navn skal vel bl.a. hentyde til, at det vil tage hele weekenden at nå igennem alle avisens fremragende artikler. Sådan forholder det sig bare sjældnere og sjældnere. Jeg har holdt avisen, sagt den op, gentegnet abonnement, sagt den op igen i én køre i årevis. Ikke længere. Weekendavisen er nu så ensidig, at der er for langt imellem snapsene til, at jeg vil betale for den.

I dagens udgave hedder det bl.a. af den luvslidte Klaus Rothstein i et jamrende indlæg om fremtidens historikere, at de:

»vil beskrive, hvordan den europæiske højrefløj forsøgte at forhindre redningsaktionerne, og hvordan den italienske indenrigsminister fordømte de humanitære evakueringer som ”taxiservice” for de illegale. Men historikerne vil også konstatere, at Læger Uden Grænser udførte et nødvendigt, ærefuldt og dybt anerkendelsesværdigt arbejde, hvor de ikke kun reddede flygtninge fra druknedøden, men også reparerede den europæiske værdighed

En gang sentimentalt pladder, der skal sløre, at Europa – først og fremmest Vesteuropa – står i en skæbnestund i disse år, hvor f.eks. Læger Uden Grænser synes at være udartet til en kriminel organisation, der reelt bistår menneskesmuglerne. Det har jeg skrevet om tidligere, og det er ikke blevet mindre sandt siden.

I dagens Weekendavis er der også en leder af Martin Krasnik, der har skandaliseret avisen efter at have kaldt Rasmus Paludan nazist i en ledende artikel, hvis tone var på højde med noget, der kunne have stået i det nazistiske Der Stürmer, blot med omvendt fortegn. Det er i øvrigt langtfra første gang, at Martin Krasnik har bagvasket sine medborgere, som jeg kunne konstatere for allerede knap tre år siden.

Weekendavisens chefredaktør er helt – som i helt og aldeles – væk i forhold til at forstå, hvorfor Donald Trump er blevet præsident i USA, og hvorfor et flertal af briterne stemte sig ud af EU i 2016.

Martin Krasnik synes umiddelbart at skrive indsigtsfuldt om USA, men han kan ikke finde ud af, at det afgørende, der sker i amerikansk politik i disse år, er den demografiske forandring, der bringer hvide i mindretal om ca. 25 år.

Længe inden da vil Republikanerne være uden chance for at vinde præsidentembedet, når den næststørste delstat, Texas, i 2024 eller senest i 2028 går tabt for Republikanerne. Læs gerne denne ualmindeligt gode analyse.

Det bliver ret spændende at se, hvordan de hvide vælgere vil reagere, når de indser, at magten er blevet dem frataget permanent. Jeg hælder selv til, at en del af dem bliver temmelig sure.

Imens sejler Vesteuropa videre. Sverige har nu i omegnen af 30 pct. ikkeetniske svenskere. Der vil være nogle vestlige i det tal, men de fleste har rødder i den tredje verden.

I den nordfinske by Oulu ser de ud til at have fået sig den første sag om grooming af helt unge piger, en del under 15 år, der er blevet massevoldtaget af udlændinge; irakere synes de at være. Vi afventer resultatet af retssagen.

Og mens alle disse spændende ting sker rundtomkring, sejler de toneangivende på Weekendavisen videre, som om intet var hændt.

Det er meget mærkeligt.

P.S. Det synes at være faldet nogen for brystet, at jeg skrev ”hvor f.eks. Læger uden Grænser er [min fremhævelse] udartet til en kriminel organisation, der reelt bistår menneskesmuglerne.”

Jeg tager kritikken til mig og har derfor rettet i tekststykket, så der nu står ”hvor f.eks. Læger uden Grænser synes at være [min fremhævelse] udartet til en kriminel organisation, der reelt bistår menneskesmuglerne.”

Så burde alle vist være glade og tilfredse.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.