Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ikkevestlige sælges som en succes på naturvidenskabelige uddannelser – ingen tal om de langt lavere karakter i grundskolen og gymnasiet og det efterfølgende lavere niveau

Et vanvittigt samfundseksperiment skal død og pine sælges som en berigelse.

Så giver DR den gas på sin hjemmeside:

”Læge eller ingeniør: Nydanskere vælger de bløde, kreative gymnasiefag fra

Efter endt læsning kan den forudsætningsløse læser kun sidde tilbage med det indtryk, at de ikkevestlige er i fuld færd med at redde dansk vækst, velstand og velfærd.

Se, nu er det sandt nok, at danske unge alt for ofte vælger bløde fag, både på ungdomsuddannelserne og på de videregående uddannelser, korte, mellemlange som lange. De bør selvfølgelig i langt højere grad uddanne sig som håndværkere, i tekniske fag og ved de naturvidenskabelige uddannelser.

Det er bare ikke det samme, som at det er en blændende forretning for Danmark, at gruppen af ikkevestlige bare stiger og stiger. Det har jeg dokumenteret et hav af gange og må så gøre det igen til almindelig orientering for DR’s venstredrejede journalister og for alle andre interesserede:

Den mest samlede måde, jeg har gjort det på, er i den rapport, jeg skrev for tænketanken Unitos, gjort mulig efter en særkørsel hos Danmarks Statistik til ca. 14.000 kr., der oplyste om karaktererne på ungdomsuddannelserne for danskere og ikkevestlige indvandrere og efterkommere – betalt af Paul Lyngbyes Fond. Rapporten ligger frit tilgængelig her.

Her er hovedpunkterne, som er tæt ved en beskrivelse af de ikkevestliges præstationer fra vugge til grav:

For det første er ikkevestlige i snit allerede i børnehavealderen mindst to år bagud for danske 3-5 årige.

For det andet får ikkevestlige elever markant lavere karakterer ved grundskolens afgangsprøver efter niende klasse. Det gælder, hvad enten de er indvandrere, efterkommere eller børn af efterkommere, altså hvad enten de er 1., 2. eller 3. generation i Danmark.

For det tredje fortsætter dette mønster op på ungdomsuddannelserne, hvor efterkommerne stort set ikke flytter sig i forhold til indvandrerne. Afstanden op til danske elever er endog meget stor, mellem 1,2 og 1,4 hele karakterer for efterkommerne.

Karaktererne for erhvervsuddannelserne og de videregående uddannelser har ikke kunnet fremskaffes – jeg har forhørt mig hos Danmarks Statistik og hos Undervisningsministeriet – og derfor må vi gå til tallene for beskæftigelse, som for det fjerde viser, at både indvandrere og efterkommere med ikkevestlig baggrund halter langt bagefter danskere i beskæftigelse, logisk fordi de også i betydeligt ringere grad færdiggør kompetencegivende uddannelser. Ikke spor mærkeligt forudsiger karakterer på gruppeniveau nemlig senere præstationer på arbejdsmarkedet.

Læs hele min rapport på 14 sider, hvor der er henvisninger til alle kilder, hvis man vil vide mere.

Skulle jeg på den baggrund tro på DR’s manipulation, hvor udeladelse af afgørende oplysninger skaber grov vildledning? Vil den konstant voksende andel af ikkevestlige forbedre eller forværre de offentlige finanser? De tilgængelige tal efterlader ingen tvivl om svaret.

DR er langt hen ad vejen en propagandakanal, som vi oven i købet skal tvinges til at betale til. Det er meget godt klaret at gøre almindelige borgere til grin for deres egne penge.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Peter Kofod
28.01.20, 16:35
Mange har travlt med at give USA og Trump skylden for mislykket handelsaftale med USA. Men det passer ikke Læs mere
Af Nauja Lynge
28.01.20, 13:51
Inden længe kommer der nok en opfordring fra amerikanerne igen, hvor de advarer om at undskylde overfor Kina. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
28.01.20, 13:04
Et andet land skal ikke bestemme, hvad en dansk avis trykker. Og en dansk politiker skal heller ikke kræve en navngiven journalist fjernet, fordi han ikke er enig med ham. Det er det, ytringsfrihed handler om. Læs mere
Af Mikael Jalving
28.01.20, 10:19
Øjebliksbillede af en retskultur i frit fald efter frifindelsen af en dødsbilist ved Retten i Aarhus. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
28.01.20, 00:04
Regeringens valgløfter er uden hold i virkeligheden Læs mere
Af Jens Kindberg
27.01.20, 20:52
De brokker sig over, at de ikke kan tiltrække virksomheder, fordi de mangler veje og havne. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
27.01.20, 11:35
Der er ingen grund til at poste flere skattekroner i omdeling af post Læs mere
Af Nauja Lynge
26.01.20, 10:47
Flere udenlandske medier opfordrer til at besøge Grønland, inden isen smelter. Læs mere
Af Mikael Jalving
26.01.20, 07:00
Sandheden er, at vor udlændingepolitik igennem snart 40 år har været alt andet end retfærdig, realistisk, fast og fair. Læs mere