Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hjerteligt til lykke til Radikale Venstre med at være blevet muslimernes og de ikkevestliges parti

Det må være dejligt at vide for De Radikale, at de en dag høster flere ikkedanske stemmer end danske.

Det varer en rum tid endnu, før Radikale Venstre kan strække armene i vejret og stolt udbryde til hinanden og alverden, at endelig, endelig lykkedes det os at blive et parti primært for ikkedanskere.

Men partiet arbejder helhjertet for sagen. Indtil dette valg var De Radikale et lille parti i ghettoområder som Gellerup og Vollsmose, steder, hvor ingen etniske danskere ønsker at bo, hvis de kan undgå det. Nå jo, der er altid et par skæve eksistenser, der finder underkastelsen attråvækkende, men derudover er det kun danskere, der ikke har andet valg, der bebor de nævnte steder.

Det interessante er, at det før valget grundlovsdag 2019 var Socialdemokratiet og Enhedslisten, der især rendte med stemmerne blandt indvandrere og efterkommere. Det var ikke De Radikale, som ved forrige valg i 2015 fik sølle 3,9 og 5,1 pct. af stemmerne i Gellerup og Vollsmose. Omvendt fik Socialdemokratiet 38 pct. og Enhedslisten 23,2 pct. af stemmerne i Gellerup i 2015. I Vollsmose hed det 30,5 og 25,6 pct. for de to partier.

Denne gang gav Radikale Venstre mere end baghjul til S og EL. I 2019 er begge de to sidste partier gået voldsomt tilbage, i Gellerup til henholdsvis 24,9 og 16,1 pct., i Vollsmose til 16,1 og 22,3 pct.

Hvad fik Radikale Venstre så denne gang i henholdsvis Gellerup og Vollsmose i stedet for de nævnte 3,9 og 5,1 pct.? Vi må hellere fremhæve de to resultater:

Det Radikale Venstre fik 33,6 og 34,2 pct. af stemmerne de to steder, en ottedobling og knap en syvdobling af stemmeandelen.

Radikale Venstres gode folk må have arbejdet stenhårdt blandt alle ”danskerne” i Gellerup og Vollsmose for at få et så formidabelt resultat.

Man kan ikke andet end at ønske Radikale Venstre det største til lykke med partiets nye kvantespring hen imod det ultimative mål, som er, at Radikale Venstres stemmer først og fremmest skal bestå af ikkedanskere.

Radikale Venstre kom ved dette valg ikke så lidt nærmere dette mål. Hvor må det dog fryde partiet.

Vi andre undrer os lidt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Valgdebat

Marie Krarup: Danmark kan være væk om 100 år

Marie Krarup
Lader vi være med at vogte grænserne, og lader vi endnu flere migranter fra muslimske lande bosætte sig i landet, vil vi få et islamiseret land, der kommer til at adskille sig markant fra det land, vi kender i dag.

Debat: Det borgerlige Danmark tabte

Peder Bjerregaard
Når ”gevinstmaksimering” sættes over mennesker og klima, så siger vælgerne stop!
{"DriveBy-Authorized": 11836360,"DriveBy-NotAuthorized": 11836360,"Returning-Authorized": 11836360,"Returning-NotAuthorized": 11836360,"Fan-Authorized": 11836360,"Fan-NotAuthorized": 11836360,"Default": 11836360}