<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hjerteligt til lykke til Radikale Venstre med at være blevet muslimernes og de ikkevestliges parti

Det må være dejligt at vide for De Radikale, at de en dag høster flere ikkedanske stemmer end danske.

Det varer en rum tid endnu, før Radikale Venstre kan strække armene i vejret og stolt udbryde til hinanden og alverden, at endelig, endelig lykkedes det os at blive et parti primært for ikkedanskere.

Men partiet arbejder helhjertet for sagen. Indtil dette valg var De Radikale et lille parti i ghettoområder som Gellerup og Vollsmose, steder, hvor ingen etniske danskere ønsker at bo, hvis de kan undgå det. Nå jo, der er altid et par skæve eksistenser, der finder underkastelsen attråvækkende, men derudover er det kun danskere, der ikke har andet valg, der bebor de nævnte steder.

Det interessante er, at det før valget grundlovsdag 2019 var Socialdemokratiet og Enhedslisten, der især rendte med stemmerne blandt indvandrere og efterkommere. Det var ikke De Radikale, som ved forrige valg i 2015 fik sølle 3,9 og 5,1 pct. af stemmerne i Gellerup og Vollsmose. Omvendt fik Socialdemokratiet 38 pct. og Enhedslisten 23,2 pct. af stemmerne i Gellerup i 2015. I Vollsmose hed det 30,5 og 25,6 pct. for de to partier.

Denne gang gav Radikale Venstre mere end baghjul til S og EL. I 2019 er begge de to sidste partier gået voldsomt tilbage, i Gellerup til henholdsvis 24,9 og 16,1 pct., i Vollsmose til 16,1 og 22,3 pct.

Hvad fik Radikale Venstre så denne gang i henholdsvis Gellerup og Vollsmose i stedet for de nævnte 3,9 og 5,1 pct.? Vi må hellere fremhæve de to resultater:

Det Radikale Venstre fik 33,6 og 34,2 pct. af stemmerne de to steder, en ottedobling og knap en syvdobling af stemmeandelen.

Radikale Venstres gode folk må have arbejdet stenhårdt blandt alle ”danskerne” i Gellerup og Vollsmose for at få et så formidabelt resultat.

Man kan ikke andet end at ønske Radikale Venstre det største til lykke med partiets nye kvantespring hen imod det ultimative mål, som er, at Radikale Venstres stemmer først og fremmest skal bestå af ikkedanskere.

Radikale Venstre kom ved dette valg ikke så lidt nærmere dette mål. Hvor må det dog fryde partiet.

Vi andre undrer os lidt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
24.10.21, 22:25
Hvorfor har racismeforskerne ikke sagt det højt for længe siden? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
24.10.21, 16:35
Radio Loud skifter navn til 24syv. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.10.21, 08:45
En dag vil historikere sammenligne det 21. århundredes dommedagsbasuner med middelalderens og undre sig over, hvor velstanden dog blev af. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
23.10.21, 22:00
Mere end 180.000 sundhedspersonale har betalt med deres liv under covid-19-pandemien Læs mere
Af Nauja Lynge
23.10.21, 21:38
Selvstændighed for Grønland er dagdrømmeri ifølge tidligere formand for selvstyrekommission, men måske skal vi se nærmere på, hvorfor disse dagdrømmerier fortsat sætter dagsordenen. Læs mere
Af Jesper Theilgaard
23.10.21, 14:00
Det burde give nervøse trækning hos alverdens regeringer og deres befolkninger, når optakten til COP26 i Glasgow er så nedslående, som tilfældet er. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
22.10.21, 11:00
Mette Frederiksen lever til fulde op til sit løfte om at ligne Anker Jørgensen. Hans økonomiske politik kom nær afgrunden. Hvad med efterfølgerens? Hvor ender den? Læs mere
Af Henrik Dahl
21.10.21, 13:45
En klumme i svenske Aftonbladet er en opvisning i, hvordan man gør vold på virkeligheden, så den passer til ens egen opfattelse af den. Læs mere
Af Søren Gade
21.10.21, 13:00
Priserne på gas og el eksploderer, men hvad er alternativet? Atomkraften har været placeret i skammekrogen i årtier. Men vi har ikke råd til at negligere energiformens muligheder som en del af en grøn løsning. Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.10.21, 08:19
Danmark tager ikke ligestillingen alvorligt nok, og det har konsekvenser for placering på internationale ranglister, så det er på høje tid, at sagen tages op i Folketinget. Læs mere