<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hjerteligt til lykke til Radikale Venstre med at være blevet muslimernes og de ikkevestliges parti

Det må være dejligt at vide for De Radikale, at de en dag høster flere ikkedanske stemmer end danske.

Det varer en rum tid endnu, før Radikale Venstre kan strække armene i vejret og stolt udbryde til hinanden og alverden, at endelig, endelig lykkedes det os at blive et parti primært for ikkedanskere.

Men partiet arbejder helhjertet for sagen. Indtil dette valg var De Radikale et lille parti i ghettoområder som Gellerup og Vollsmose, steder, hvor ingen etniske danskere ønsker at bo, hvis de kan undgå det. Nå jo, der er altid et par skæve eksistenser, der finder underkastelsen attråvækkende, men derudover er det kun danskere, der ikke har andet valg, der bebor de nævnte steder.

Det interessante er, at det før valget grundlovsdag 2019 var Socialdemokratiet og Enhedslisten, der især rendte med stemmerne blandt indvandrere og efterkommere. Det var ikke De Radikale, som ved forrige valg i 2015 fik sølle 3,9 og 5,1 pct. af stemmerne i Gellerup og Vollsmose. Omvendt fik Socialdemokratiet 38 pct. og Enhedslisten 23,2 pct. af stemmerne i Gellerup i 2015. I Vollsmose hed det 30,5 og 25,6 pct. for de to partier.

Denne gang gav Radikale Venstre mere end baghjul til S og EL. I 2019 er begge de to sidste partier gået voldsomt tilbage, i Gellerup til henholdsvis 24,9 og 16,1 pct., i Vollsmose til 16,1 og 22,3 pct.

Hvad fik Radikale Venstre så denne gang i henholdsvis Gellerup og Vollsmose i stedet for de nævnte 3,9 og 5,1 pct.? Vi må hellere fremhæve de to resultater:

Det Radikale Venstre fik 33,6 og 34,2 pct. af stemmerne de to steder, en ottedobling og knap en syvdobling af stemmeandelen.

Radikale Venstres gode folk må have arbejdet stenhårdt blandt alle ”danskerne” i Gellerup og Vollsmose for at få et så formidabelt resultat.

Man kan ikke andet end at ønske Radikale Venstre det største til lykke med partiets nye kvantespring hen imod det ultimative mål, som er, at Radikale Venstres stemmer først og fremmest skal bestå af ikkedanskere.

Radikale Venstre kom ved dette valg ikke så lidt nærmere dette mål. Hvor må det dog fryde partiet.

Vi andre undrer os lidt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere
Af Harun Demirtas
17.09.21, 16:40
Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til. Læs mere
Af Marie Høgh
17.09.21, 15:30
Det er til at græde over, at ligestillingskampen er blevet så afstumpet, at moderskabet omtales som et biologisk pligtarbejde, man i virkeligheden er for kompetent og for ligestillet til at udføre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.21, 13:14
Den nye barselsordning er et udtryk for en forfejlet gammeldags tilgang til ligestilling og familielivet. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
17.09.21, 11:32
Vild natur er ikke at sætte et hegn omkring naturen og sætte semivilde dyr derind. Det er at lege noget, som ikke er. Læs mere
Af Carl Holst
17.09.21, 11:29
Hvem havde forestillet sig, at regeringen ville give myndighederne mulighed for tvangsvaccination og ekspropriation? Det er i tilspidsede situationer, man får forstærket folks styrker og svagheder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.09.21, 09:57
Kære medborgere på Vestegnen. Nu ved vi så meget om vaccination, at vi tør lade os vaccinere. Læs mere
Af Søren Gade
16.09.21, 16:10
Jeg er umådeligt trist over, at EU blander sig i folks barsel. Som liberal arbejder jeg for at give familier flere valgmuligheder, ikke færre. De nye barselsregler er ikke liberale. Læs mere