Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Et nederlag af de store

Men i pct. en markant mindre sejr til rød blok end spået.

Man må erkende sine nederlag her i livet som en mand. Det gør jeg så. Rød blok vil formentlig samlet få 96 mandater i det nye Folketing mod sølle 79 pladser til blå blok. Dette formentlige resultat gøres dog væsentligt ringere på grund af et stort stemmespild i blå blok. Hele 4,3 pct. af stemmerne vil ikke blive talt med, fordi hverken Stram Kurs, Kristendemokraterne eller Klaus Riskær Pedersen kommer ind.

Det er med beskedne 2,4 pct. af stemmerne, at Nye Borgerlige opnår valg på tinge. De fire mandater vil partiet forhåbentlig bruge så effektfuldt som muligt. I det mindste er der nu indvalgt medlemmer, der på en direkte måde adresserer det faktum, at masseindvandring fra den ikkevestlige verden er en dårlig idé.

Dette faktum kan dog ikke skjule, at det set fra mit bord har været et rædselsfuldt valg. Skal jeg tage det for pålydende, bliver konklusionen, at et klart flertal af danskerne ønsker fortsat udskiftning af den hjemmehørende danske befolkning. Det gør et flertal ikke, men det gør et flertal af de politikere, som de har stemt på.

Nå, op på hesten igen. Et bump på vejen kan ikke ændre ved den udvikling, som finder sted. Vi tager den derfra.

Men et stort nederlag var det lige godt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Valgdebat

Marie Krarup: Danmark kan være væk om 100 år

Marie Krarup
Lader vi være med at vogte grænserne, og lader vi endnu flere migranter fra muslimske lande bosætte sig i landet, vil vi få et islamiseret land, der kommer til at adskille sig markant fra det land, vi kender i dag.

Debat: Det borgerlige Danmark tabte

Peder Bjerregaard
Når ”gevinstmaksimering” sættes over mennesker og klima, så siger vælgerne stop!
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}