Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Gør os nu klar til årtiers politisk strid – men gør det med tre partier, der er imod masseindvandring

Der findes ingen nemme fiks, efter at flere generationer af politikere har arbejdet stenhårdt for at gøre Danmark mere ugæstfrit for danskere.

Det er i løbet af en lang valgkamp gået op for mig, hvor begejstret jeg er for udviklingen. Øh, hvorfor det? Det går jo ad Pommern til dag for dag, i konstant stigende grad. Flere og flere af ikkevestlig herkomst, flere og flere med muslimsk baggrund, gør Danmark til et ringere hjemland for etniske danskere og for de minoriteter, der altid har været velkomne, danske jøder især, men også passende små grupper af ikkevestlige.

Det er sørgeligt og dybt mærkværdigt, at det er gået sådan siden især 1983, men i virkeligheden siden de såkaldte gæstearbejderes ankomst i slutningen af 1960’erne, en helt afgørende grund til, at personer af tyrkisk afstamning er den største ikkevestlige gruppe i dag.

Hvad skal man sige til det? Vi står, hvor vi står, og vi må – med en let omskrivning af Lars Løkke Rasmussens nytårstale – tage den derfra. Vi skal blot ikke fortsætte, som landets svage statsminister har tænkt sig.

Udviklingen skal både standses og vendes. Det kan heldigvis og lykkeligvis ske på grundlovens og retsstatens grund. Vi må diskutere os frem til, hvordan det nærmere skal ske, men selvfølgelig er det muligt på en ordentlig måde.

Målet må være at reducere antallet med ikkevestlig baggrund ned til måske 100.000. Det er et slag på tasken, indrømmet. Det kan være højere eller lavere, men vi er nok i den omegn af flere grunde.

For det første skal antallet og andelen så langt ned, at der aldrig kan blive tvivl om, at oprindelige danskere udgør – og vil fortsætte med at udgøre – det altovervejende flertal i dette land, som i første og sidste ende er danernes land, det folk, der kom hertil i 300- og 400-tallet, og som de fleste af os er i familie med.

For det andet – og det er vigtigt at påpege – vil de måske 100.000, der som en selvfølgelighed kan blive her, ovenikøbet være en virkelig berigelse af Danmark og i sidste ende af det danske folk, fordi de bedste og dygtigste indlysende kan blive en del af os, hvis de selv ønsker det.

Vi skal aldrig blive etniske besatte, men vi skal heller aldrig glemme vores vitterlige ophav, som for langt de fleste danskeres vedkommende stammer fra netop den danske stamme. Masser af etniske danskere har i øvrigt til dels fremmed ophav, i langt størsteparten af tilfældene, fordi de har aner med andre europæere.

Jeg selv har det med franskmænd, tyskere og russere, skønt størstedelen af min slægt stammer fra det helt klassisk danske, nemlig bønder.

Dette afgørende danske og europæiske skal dog aldrig få etniske danskere til at afvise, at ikkevestlige kan optages i vores folk, ikke bare institutionelt ved tildeling af statsborgerskab, men også i ordets egentlige betydning. Du er måske ikke etnisk dansker, men du knuselsker dette land og dets underlige folk og underlige skikke, og det gør, at vi knuselsker dig. Der kan ikke være alt for mange fra din etniske gruppe i dette land, fordi I så automatisk vil adskille jer fra os, men der er altid plads til et begrænset antal.

Skal jeg blive helt rørstrømsk, vil jeg tilføje, at også afrikanske, arabiske, tyrkiske og så fremdeles kvinder kan være vanvittigt smukke. Det er sjældent, at jeg bruger mit køn, når jeg skriver, men jeg skylder at nævne det, synes jeg, når jeg nu rent faktisk synes, at det er rigtigt, også for at understrege min ikkefanatiske tilgang.

Tilbage står det væsentlige: Dette valg har på en meget lykkelig måde splintret den indvandrerkritiske højrefløj. Dansk Folkeparti er blevet til tre partier, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Stram Kurs. På overfladen kan det ligne en skadelig splittelse af de nationale kræfter, men det er det ikke, og hvorfor nu ikke det?

Fordi det er en lykke og en fantastisk udvikling i denne kamp, der vil tage årtier. Danskerne har denne gang hele paletten at vælge imellem, både økonomisk, og hvad gælder udlændingepolitikken.

Det er formidabelt at kunne vælge mellem DF, NB og SK på onsdag. Længe leve det danske folkestyre.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.