Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

To dage inden EU-parlamentsvalget: Theresa May færdig og ingen økonomisk fordel ved at være en del af EU

Der er kun opmuntrende tegn for danskerne og europæerne her to dage før valget til skinparlamentet i Bruxelles/Strasbourg.

Hvor har det dog været en dejlig dag i dag, fredag den 24. maj, dagen efter at briterne har stemt, og to dage før vi selv stemmer, og det hele får vi at se på søndag, hvor det afsløres, hvor meget nationale europæere er gået frem.

Det særligt lykkelige er dog, at den britiske premierminister, Theresa May, er på vej ud af Downing Street 10. Hvem bliver efterfølgeren? Uden tvivl en langt hårdere negl end Theresa May.

Det virkeligt gode bud hedder Boris Johnson, erklæret brexiteer tilbage fra 2016 og klar til et ”no-deal brexit”, hvor Storbritannien går ud af EU uden andre aftaler end dem, som andre tredjelande uden for det EU-totalitære foretagende har.

Vi ved fra den eneste videnskabelige undersøgelse nogensinde, at det ikke spiller nogen rolle overhovedet for et lands velstand, om det er medlem af EU eller ej.

Ærgerligt, at der ikke er lavet lignende undersøgelser. Vi må derfor nøjes med denne ene, som krystalklart siger således:

»Fordelene ved at være en del af det indre marked undermineres lige så fuldt af ulemperne ved ikke selv at kunne forhandle med de lande, man ønsker at sælge til og købe fra.«

Hvis den næste premierminister i Storbritannien bliver Boris Johnson, er sandsynligheden for et hårdt brexit langt større. En sådan ikkeaftale vil vise sig at være fremragende for Storbritannien. Handelstabet ved ikke længere at være en del af det indre marked vil blive fuldt opvejet af de handelsaftaler, som Storbritannien uden EU’s utålelige indblanding og obstruktion kan indgå med tredjelande, nemlig alle lande uden for EU, en hel del, skulle jeg hilse og sige.

Lad os vende blikket mod hjemlige strande. Lad os på søndag stemme på partier eller bevægelser, der ønsker at underminere Europas mest udemokratiske eksperiment nogensinde, EU.

Det er det mest udemokratiske nogensinde, fordi det løgnagtigt hævder at være demokratisk. Europas fortidige frygtelige erfaringer med nazisme, kommunisme og fascisme var i det mindste ærlige, idet det var åbenlyst, at de ikke ønskede folkestyre, som de foragtede.

EU derimod har Herren hjælpe mig hele tiden hævdet, at butikken var demokratisk, skønt idéen hele tiden var at afvikle de demokratiske nationalstater til fordel for en ikkedemokratisk europæisk union, hvor nogle få udvalgte kunne skalte og valte med hundrede af millioner europæeres liv og velfærd.

Briternes nej i 2016 ændrede denne uhyggelige kurs. Vi har nu et reelt alternativ:

Et Europa bestående af suveræne nationalstater sammenholdt i et ubrydeligt bånd af europæisk solidaritet.

Lyder det som en selvmodsigelse? Det er det ikke. Det er virkeligheden. Stem nationalt og europæisk på søndag.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}