Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

DF’s forudsigelige nedtur – opnået for lidt og uden vilje til at fortælle danskerne det

Havde DF dog blot været hudløst ærlige, kunne noget af nedturen være forhindret.

Vi lever i tider med lav tillid til politikerne og meget logisk derfor også med færre og færre kernevælgere. Det mærker DF på den hårde måde i disse dage. Der er tilsyneladende ikke nogen nedre grænse for, hvor mange mandater partiet kan tabe. I målingerne ligger partiet og roder mellem knap 11 og lidt mere end 13 pct. af stemmerne.

Næsten surrealistisk udtalte gruppeformand Peter Skaarup for tre dage siden til JP efter en måling af Norstat, der kun gav partiet 11,4 pct.:

»Vi har fået en god start på valgkampen, og vi vil fortsætte med at komme med klare og tydelige meldinger om, hvad vi vil i næste valgperiode. Så jeg er fortrøstningsfuld

Nej, DF har ikke fået nogen god start på valgkampen, og det ved Peter Skaarup godt. Tror han, at han – med rædselsvækkende nysprog – kan ”italesætte” begivenhederne, hvorefter vælgerne strømmer tilbage til DF? Det kan han ikke.

Årsagerne til DF’s kommende katastrofevalg er selvfølgelig mange, men her kommer de væsentligste:

For det første ser det ud til, at DF har blødt mindst 100.000 vælgere til Socialdemokratiet, og det er ikke så mærkeligt. Hvis man oprindeligt stemte socialdemokratisk, men ved valgene i 2001, 05, 07, 11 og 15 stemte DF i arrigskab over Socialdemokratiets uansvarlige udlændingepolitik, kan man lige så godt vende tilbage til S, når S lover mere velfærd og har lovet stort set at fastholde den borgerlige regerings udlændingepolitik. Der er klare forskelle mellem S og DF i udlændingepolitikken, men de eksisterer mest på papiret, og så kan resten jo være lige meget.

Så er der DF’s insisteren på, at det ville være blevet værre, hvis man havde væltet Lars Løkke-regeringen for længst, i efteråret 2015 er et oplagt bud på grund af titusinder af vandrende asylsøgere på de danske motorveje. Jeg er personligt ikke enig i DF’s analyse, men jeg vil i det følgende lade, som om jeg er.

DF har ikke kunnet komme igennem med flere ”stramninger” af udlændingepolitikken, end de har, men DF må da være klart over, at det netop er stramninger i gåseøjne, fordi de intet ændrer ved, at de oprindelige danskere er ved at blive befolkningsudskiftet. Når 9 pct. af befolkningen er ikkevestlige, og disse ikkevestlige samtidig står for 16 pct. af børnefødslerne, er det indlysende, at der er tale om netop en befolkningsudskiftning. Det er en simpel kendsgerning på linje med, at solen også står op i morgen efter en kort nat.

Og hvad har DF så foretaget sig i den anledning? Har DF med flammeskrift fortalt danskerne, at de langsomt, men sikkert, vil blive en minoritet i eget land, hvis ikke udviklingen standses og vendes med hjemsendelser på retsstatens grund af hundrede tusinder af mennesker, der hverken kan eller ønsker at blive en del af dette land og af dette folk? Jeg fremhæver svaret i både fed og kursiv:

Nej, DF har på intet tidspunkt gjort danskerne det klart, at vi står i en eksistentiel krise, den værste i en meget lang danmarkshistorie. Man har gud hjælpe mig brystet sig af, at vi ikke er kommet lige så langt ud som Sverige. For lidt og for sent.

Havde DF gjort dette, havde partiet kunnet begrænse nederlaget betydeligt, ikke afværget det, men mindre kunne vel også have gjort det.

I stedet er DF kommet i skarp konkurrence, ikke med ét, men med to partier til højre for det. Både Nye Borgerlige og Stram Kurs er tillige markant til højre for DF i den økonomiske politik, men der er alligevel en klar forskel.

NB har en profil, der for mange vælgere smager så meget af Nordsjælland og lystbådehavne, at det vil afholde virkeligt mange skuffede DF-vælgere fra at stemme på partiet. Jeg spår dog fortsat, at NB kommer i Folketinget.

Rasmus Paludan og Stram Kurs har nok en meget liberal økonomisk politik, libertariansk kan man også kalde den. Det kommer imidlertid ikke til at betyde det store for SK. Udlændingepolitikken står også i den grad i centrum i valgkampen, når vi taler SK. Af samme grund vil SK sejle sikkert ind i Folketinget med mindst 3 pct. af stemmerne, først og fremmest leveret af danskere, der på daglig basis oplever de voldsomme skyggesider af den ikkevestlige indvandring.

I går blev Rasmus Paludan i øvrigt interviewet både på TV 2 og i DR1. I begge tilfælde var han afdæmpet, og han havde humor (humor er en evne, man enten har eller ikke har, også kommunister kan have humor). Vigtigst af alt var, at Rasmus Paludan i det ene interview sagde, at selvfølgelig kan man ikke forbyde islam, en meget, meget klog markering, fordi han ellers korrekt ville blive beskyldt herfra og til dommedag for at ville bryde grundloven. Han sagde heller ikke, at alle muslimer skulle ud af Danmark, også en særdeles klog udmelding.

I parentes bemærket er dette en analyse, ikke et partsindlæg. De fleste læsere af dette indlæg vil kende mine holdninger, men dem har jeg udeladt her. Jeg er såmænd bare bedre end stort set alle andre kommentatorer til at foretage korrekte analyser i spørgsmålet om udlændingepolitikken, fordi jeg som en af de få faste deltagere i den offentlige debat ved, at det ligger på linje med et matematisk bevis at konstatere, at den førte udlændingepolitik er en katastrofe.

Som afslutning tilbage til DF. Partiet ligger, som det har redt. Det har på alle måder fejlet de sidste fire år. Måske de kan komme op på hesten igen, men i så fald vil det nok være en god idé at hyre mig som en af deres spindoktorer. Jeg stiller mig gerne til rådighed i en del af min fritid.

Spøg til side. Indtil DF forstår, hvor meget de rent ud sagt har kvajet sig, vil det kun gå én vej for dem, og det er nedad.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Valgdebat

Marie Krarup: Danmark kan være væk om 100 år

Marie Krarup
Lader vi være med at vogte grænserne, og lader vi endnu flere migranter fra muslimske lande bosætte sig i landet, vil vi få et islamiseret land, der kommer til at adskille sig markant fra det land, vi kender i dag.

Debat: Det borgerlige Danmark tabte

Peder Bjerregaard
Når ”gevinstmaksimering” sættes over mennesker og klima, så siger vælgerne stop!
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}