<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvem skal vi stemme på til valget til EU-Parlamentet? Målet er selvsagt EU’s undergang

En taktisk stemme kunne være på Anders Vistisen fra DF.

Der er en egen sød ironi i, at valget til EU-Parlamentet vil få kraftig underopmærksomhed på grund af valget til Folketinget ti dage senere. Men stemmes skal der jo, skønt jeg udmærket ved, at en lav valgdeltagelse i sig selv er et bevis på EU’s totalt manglende demokratiske legitimitet.

Endemålet for nationalkonservative bør der da heller ikke være tvivl om: Det er EU’s undergang, kvast under den klippe af virkelighed, som siger europæiske folk og nationalstater. Først når dette er blevet en realitet, kan vi samarbejde om alle mulige fornuftige ting, især handel og en fælles vilje til at forsvare og bevare Europa som hjemsted for de etniske europæere som de altoverskyggende flertal.

Af denne grund kunne man godt overveje at stemme taktisk denne gang, og her ville Anders Vistisen fra DF være et godt bud. Hvorfor? Ikke for at tækkes DF, som hælder mere og mere imod at være et EU-positivt parti.

Men i sidste måned blev et nyt samarbejde stablet på benene, hvor DF deltager. Det sker sammen med Marine Le Pen i Frankrig, Salvini i Italien, Alternative für Deutschland og også med De Sande Finner.

Målet for den kommende gruppe er at svække EU’s overstatslighed og derfor at hjemtage magt til nationalstaterne. Det er desværre ikke nedlæggelsen af EU, der står på tapetet hos gruppen, men mindre kan også gøre det til at begynde med.

Europa har for længst nået et stadie, hvor vigtige ting skal rives ned, før noget nyt kan bygges op. Sammen med udlændingepolitikken er EU det afgørende emne for vores generation. Et delmål er at svække EU så meget som muligt.

Derfor kan man overveje en taktisk stemme på DF’s Anders Vistisen, som med de begrænsninger hans parti pålægger ham, har gjort det fornuftigt i EU-Parlamentet siden 2014. Anders Vistisen ser i øvrigt ud til at blive genvalgt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
27.09.21, 14:48
Vores samfundsmodel er bedre end den hippie-anarkistiske samfundsmodel, grundlæggerne af Christiania troede på. Det er et gode for borgerne at leve i et samfund, hvor der er respekt for den almindelige voksne ansvarlighed og for de traditioner og værdier, der har tjent os godt gennem umindelige tider. Læs mere
Af Martin Lidegaard
26.09.21, 12:05
Danske virksomheder er langt foran politikerne på Christiansborg i viljen til grøn omstilling. Hvorfor bakker vi dem ikke helhjertet op? Læs mere
Af Mikael Jalving
26.09.21, 09:30
Ny lærebog i islams tilblivelse falder på et meget, meget tørt sted, i en tid, hvor det i medierne alt for nemt reduceres til noget med tørklæder, tolerance, eid og slik uden animalsk gelatine. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.09.21, 09:04
Det er fortsat eksotisk, når en mand møder op til babyrytmik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.09.21, 11:30
Held og lykke til SSW's vej til Forbundsdagen, der vil være den nordligste delstats tiltrængte stemme i Berlin – og måske tungen på vægtskålen. Læs mere
Af Søren Gade
23.09.21, 22:24
Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.09.21, 22:19
Jeg kan godt forstå, at landbruget føler, at regeringen lyver for dem - og danskerne. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
23.09.21, 18:30
Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.09.21, 17:34
Selvstændighedsslæden er ikke køreklar for Grønland. Derfor manipuleres der med præmisserne. Læs mere