Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Fænomenet Rasmus Paludan

Han kan ikke integreres. Han gør det på sin helt egen måde.

Som vistnok alle andre har jeg de seneste dage tabt underkæben indtil flere gange som følge af Rasmus Paludans meritter. I skrivende stund mangler han sølle 890 underskrifter for at nå de 20.109 vælgererklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget til Folketinget. Rasmus Paludans parti, Stram Kurs, kan såmænd have nået de sidste, inden jeg er færdig med dette blogindlæg.

Hvad er der lige sket? Hvordan kan en så øretæveindbydende type få så meget succes på så kort tid?

Der er to svar, og ingen af dem udelukker hinanden.

Det første er, at Rasmus Paludans provokationer høster applaus hos den del af danskerne, der nyder hans helt ustyrlige måde at lave politik på. Jo mere udfordrende, jo mere begejstrede bliver de. Dette segment findes, men i modsætning til hvad politisk korrekte håber på, er de ikke ret mange.

Rasmus Paludan har først og fremmest opnået sin himmelstormende succes, fordi han taler målrettet til en betydelig og hele tiden voksende gruppe af danskere, der ved, at den nuværende udlændingepolitik er og bliver en katastrofe, hvis den får lov at fortsætte. Ingen af de nuværende ni partier har reelt vist vilje til at sætte hårdt mod hårdt, sætte egne mandater på spil, lade karriere være karriere og alene have Danmark og det danske folk som mål for al stræben.

Derfor bliver Rasmus Paludans Stram Kurs lige om lidt parat til stemmesedlen, klar til at kæmpe om danskernes gunst i den forestående valgkamp.

Rasmus Paludans metoder er ekstreme i en dansk sammenhæng, men han er ikke opstået ud af ingenting. Han er ikke til i et tomrum.

At Rasmus Paludans metoder er langt ude, er hinsides enhver tvivl. At fænomenet er ankommet, bør ikke undre.

Velkommen til en mere end almindeligt underholdende valgkamp. Jeg vil ikke blive forundret, hvis Rasmus Paludan snart står på Folketingets talerstol.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Valgdebat

Marie Krarup: Danmark kan være væk om 100 år

Marie Krarup
Lader vi være med at vogte grænserne, og lader vi endnu flere migranter fra muslimske lande bosætte sig i landet, vil vi få et islamiseret land, der kommer til at adskille sig markant fra det land, vi kender i dag.

Debat: Det borgerlige Danmark tabte

Peder Bjerregaard
Når ”gevinstmaksimering” sættes over mennesker og klima, så siger vælgerne stop!
{"DriveBy-Authorized": 11836360,"DriveBy-NotAuthorized": 11836360,"Returning-Authorized": 11836360,"Returning-NotAuthorized": 11836360,"Fan-Authorized": 11836360,"Fan-NotAuthorized": 11836360,"Default": 11836360}
REDAKTIONEN ANBEFALER