<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Fænomenet Rasmus Paludan

Han kan ikke integreres. Han gør det på sin helt egen måde.

Som vistnok alle andre har jeg de seneste dage tabt underkæben indtil flere gange som følge af Rasmus Paludans meritter. I skrivende stund mangler han sølle 890 underskrifter for at nå de 20.109 vælgererklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget til Folketinget. Rasmus Paludans parti, Stram Kurs, kan såmænd have nået de sidste, inden jeg er færdig med dette blogindlæg.

Hvad er der lige sket? Hvordan kan en så øretæveindbydende type få så meget succes på så kort tid?

Der er to svar, og ingen af dem udelukker hinanden.

Det første er, at Rasmus Paludans provokationer høster applaus hos den del af danskerne, der nyder hans helt ustyrlige måde at lave politik på. Jo mere udfordrende, jo mere begejstrede bliver de. Dette segment findes, men i modsætning til hvad politisk korrekte håber på, er de ikke ret mange.

Rasmus Paludan har først og fremmest opnået sin himmelstormende succes, fordi han taler målrettet til en betydelig og hele tiden voksende gruppe af danskere, der ved, at den nuværende udlændingepolitik er og bliver en katastrofe, hvis den får lov at fortsætte. Ingen af de nuværende ni partier har reelt vist vilje til at sætte hårdt mod hårdt, sætte egne mandater på spil, lade karriere være karriere og alene have Danmark og det danske folk som mål for al stræben.

Derfor bliver Rasmus Paludans Stram Kurs lige om lidt parat til stemmesedlen, klar til at kæmpe om danskernes gunst i den forestående valgkamp.

Rasmus Paludans metoder er ekstreme i en dansk sammenhæng, men han er ikke opstået ud af ingenting. Han er ikke til i et tomrum.

At Rasmus Paludans metoder er langt ude, er hinsides enhver tvivl. At fænomenet er ankommet, bør ikke undre.

Velkommen til en mere end almindeligt underholdende valgkamp. Jeg vil ikke blive forundret, hvis Rasmus Paludan snart står på Folketingets talerstol.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
28.09.21, 09:15
Politikerne har i årtier talt og talt om, hvordan de vil forbedre den kommunale ældrepleje.. Det er bare ikke blevet bedre. Og det bliver ikke bedre af fortsat snak og flere af de initiativer, politikerne allerede har forsøgt igen og igen. Læs mere
Af Henrik Dahl
27.09.21, 14:48
Vores samfundsmodel er bedre end den hippie-anarkistiske samfundsmodel, grundlæggerne af Christiania troede på. Det er et gode for borgerne at leve i et samfund, hvor der er respekt for den almindelige voksne ansvarlighed og for de traditioner og værdier, der har tjent os godt gennem umindelige tider. Læs mere
Af Martin Lidegaard
26.09.21, 12:05
Danske virksomheder er langt foran politikerne på Christiansborg i viljen til grøn omstilling. Hvorfor bakker vi dem ikke helhjertet op? Læs mere
Af Mikael Jalving
26.09.21, 09:30
Ny lærebog i islams tilblivelse falder på et meget, meget tørt sted, i en tid, hvor det i medierne alt for nemt reduceres til noget med tørklæder, tolerance, eid og slik uden animalsk gelatine. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.09.21, 09:04
Det er fortsat eksotisk, når en mand møder op til babyrytmik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.09.21, 11:30
Held og lykke til SSW's vej til Forbundsdagen, der vil være den nordligste delstats tiltrængte stemme i Berlin – og måske tungen på vægtskålen. Læs mere
Af Søren Gade
23.09.21, 22:24
Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.09.21, 22:19
Jeg kan godt forstå, at landbruget føler, at regeringen lyver for dem - og danskerne. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
23.09.21, 18:30
Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.09.21, 17:34
Selvstændighedsslæden er ikke køreklar for Grønland. Derfor manipuleres der med præmisserne. Læs mere