Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Den østrigske stat prøver at forbyde den lovlige forening Generation Identitær

Man ved, at vi er langt fremme imod ufrihed, når europæiske myndigheder forsøger at lukke munden på en ikkevoldelig og derfor lovlig forening.

Vi ser følgende scenario for os: En lovlig forening – vi husker, at foreningsfriheden er en forfatningssikret rettighed – har en formand, der modtager en donation på 1.500 euro, godt 11.000 kr.

Noget tid efter denne donation viser det sig, at giveren er en terrorist, der i en blodrus myrdede 50 mennesker i to moskéer i New Zealand og sårede omtrent lige så mange. Det er selvfølgelig terroristen Brenton Tarrant, jeg taler om.

Må denne terrorhandling betyde, at modtageren af de 1.500 euro skal have ransaget sit hjem, og at myndighederne meddeler, at de vil undersøge, om man ved lov kan forbyde den forening, som formanden står i spidsen for? Det følger selvsagt, at hverken forening eller formand har begået noget ulovligt endsige opfordret andre til at begå vold. Det følger ligeledes, at hverken formand eller forening var vidende om, at donationen på 1.500 euro blev givet af en mand, der havde til hensigt at begå et gruopvækkende terrorangreb.

Dette mareridt er imidlertid virkeligheden i Østrig. Den østrigske ”konservative” (læs: autoritære) kansler, Sebastian Kurz, meddelte den 27. marts, at regeringen ville undersøge, om man kan forbyde bevægelsen Generation Identitær. Denne bevægelse begyndte i Frankrig for nogle år siden og har siden fået en række europæiske aflæggere, også i Danmark.

Fælles for Generation Identitær er, at de på et fredeligt grundlag vil protestere imod den befolkningsudskiftning, der finder sted af Europas hjemmehørende folk. Gennem benyttelse af forenings-, forsamlings- og ytringsfriheden forsøger Generation Identitær at råbe politikere og befolkning op, fordi udviklingen i årtier kun er gået én vej, nemlig imod en gradvis, men til gengæld stensikker, udskiftning af de oprindelige folkeslag i Europa. Det er altid sket på et fredeligt og forfatningsmedholdeligt grundlag, at Generation Identitær har protesteret imod udviklingen, aldrig på et voldeligt og/eller forfatningsstridigt.

Generation Identitær er ikke populær hos Europas politiske eliter og ej heller hos medierne, som de er flest. Det må de jo om, så længe først og fremmest politikerne overholder egne forfatninger, som indeholder garantier for, at man kan danne foreninger af en hvilken som helst slags, så længe de ikke virker ved eller opfordrer til brug af vold. Lande som Tyskland og Østrig har af forståelige historiske årsager derudover et forbud imod at danne nazistiske foreninger. Ingen af disse begrænsninger er dog på blot den mindste måde gældende for Generation Identitær.

Det her drejer sig nemlig sandsynligvis om noget helt andet:

I al beskedenhed forudså jeg allerede i 2008 i en kronik i JP, hvad der langsomt, men sikkert ville ske, hvis den ikkevestlige befolkningsandel fik lov til at vokse og vokse gennem fortsat indvandring ved asyl, familiesammenføringer og generel indvandring kombineret med relativt flere børnefødsler som følge af en yngre befolkningsgruppe, der får flere børn tidligere end de etniske europæere. Jeg citerer kort herfra i kronikken fra 2008:

»Presset af Dokumentationscentret for Racediskrimination, Institut for Menneskerettigheder og andre vil Folketingets flertal og domstolene efterhånden skærpe de såkaldte racismebestemmelser, og det vil blive stadig vanskeligere at opponere mod den førte politik, uden at dette vil medføre en dom for såkaldt racisme

Det er præcis, hvad der nu er under opsejling i en østrigsk sammenhæng. Magthaverne vil i desperation over stadig mere ufredelige samfund ty til udemokratiske metoder, hvor også foreninger, der opererer på forfatningens grund, vil blive forsøgt forbudt.

Det burde opskræmme enhver demokrat, hvad der foregår lige nu i Østrig. Man kan være 100 pct. uenig med Generation Identitær og stadigvæk kæmpe med alt, hvad man har, for bevægelsens demokratiske rettigheder. Ja, man bør kæmpe for deres rettigheder uanset eget politisk ståsted.

Hvem bliver ellers de næste, der må bide i græsset over for den overmægtige og stedse mere totalitære stat, der ikke tåler opposition? Det er uhyggeligt at tænke på.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.