Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Den østrigske stat prøver at forbyde den lovlige forening Generation Identitær

Man ved, at vi er langt fremme imod ufrihed, når europæiske myndigheder forsøger at lukke munden på en ikkevoldelig og derfor lovlig forening.

Vi ser følgende scenario for os: En lovlig forening – vi husker, at foreningsfriheden er en forfatningssikret rettighed – har en formand, der modtager en donation på 1.500 euro, godt 11.000 kr.

Noget tid efter denne donation viser det sig, at giveren er en terrorist, der i en blodrus myrdede 50 mennesker i to moskéer i New Zealand og sårede omtrent lige så mange. Det er selvfølgelig terroristen Brenton Tarrant, jeg taler om.

Må denne terrorhandling betyde, at modtageren af de 1.500 euro skal have ransaget sit hjem, og at myndighederne meddeler, at de vil undersøge, om man ved lov kan forbyde den forening, som formanden står i spidsen for? Det følger selvsagt, at hverken forening eller formand har begået noget ulovligt endsige opfordret andre til at begå vold. Det følger ligeledes, at hverken formand eller forening var vidende om, at donationen på 1.500 euro blev givet af en mand, der havde til hensigt at begå et gruopvækkende terrorangreb.

Dette mareridt er imidlertid virkeligheden i Østrig. Den østrigske ”konservative” (læs: autoritære) kansler, Sebastian Kurz, meddelte den 27. marts, at regeringen ville undersøge, om man kan forbyde bevægelsen Generation Identitær. Denne bevægelse begyndte i Frankrig for nogle år siden og har siden fået en række europæiske aflæggere, også i Danmark.

Fælles for Generation Identitær er, at de på et fredeligt grundlag vil protestere imod den befolkningsudskiftning, der finder sted af Europas hjemmehørende folk. Gennem benyttelse af forenings-, forsamlings- og ytringsfriheden forsøger Generation Identitær at råbe politikere og befolkning op, fordi udviklingen i årtier kun er gået én vej, nemlig imod en gradvis, men til gengæld stensikker, udskiftning af de oprindelige folkeslag i Europa. Det er altid sket på et fredeligt og forfatningsmedholdeligt grundlag, at Generation Identitær har protesteret imod udviklingen, aldrig på et voldeligt og/eller forfatningsstridigt.

Generation Identitær er ikke populær hos Europas politiske eliter og ej heller hos medierne, som de er flest. Det må de jo om, så længe først og fremmest politikerne overholder egne forfatninger, som indeholder garantier for, at man kan danne foreninger af en hvilken som helst slags, så længe de ikke virker ved eller opfordrer til brug af vold. Lande som Tyskland og Østrig har af forståelige historiske årsager derudover et forbud imod at danne nazistiske foreninger. Ingen af disse begrænsninger er dog på blot den mindste måde gældende for Generation Identitær.

Det her drejer sig nemlig sandsynligvis om noget helt andet:

I al beskedenhed forudså jeg allerede i 2008 i en kronik i JP, hvad der langsomt, men sikkert ville ske, hvis den ikkevestlige befolkningsandel fik lov til at vokse og vokse gennem fortsat indvandring ved asyl, familiesammenføringer og generel indvandring kombineret med relativt flere børnefødsler som følge af en yngre befolkningsgruppe, der får flere børn tidligere end de etniske europæere. Jeg citerer kort herfra i kronikken fra 2008:

»Presset af Dokumentationscentret for Racediskrimination, Institut for Menneskerettigheder og andre vil Folketingets flertal og domstolene efterhånden skærpe de såkaldte racismebestemmelser, og det vil blive stadig vanskeligere at opponere mod den førte politik, uden at dette vil medføre en dom for såkaldt racisme

Det er præcis, hvad der nu er under opsejling i en østrigsk sammenhæng. Magthaverne vil i desperation over stadig mere ufredelige samfund ty til udemokratiske metoder, hvor også foreninger, der opererer på forfatningens grund, vil blive forsøgt forbudt.

Det burde opskræmme enhver demokrat, hvad der foregår lige nu i Østrig. Man kan være 100 pct. uenig med Generation Identitær og stadigvæk kæmpe med alt, hvad man har, for bevægelsens demokratiske rettigheder. Ja, man bør kæmpe for deres rettigheder uanset eget politisk ståsted.

Hvem bliver ellers de næste, der må bide i græsset over for den overmægtige og stedse mere totalitære stat, der ikke tåler opposition? Det er uhyggeligt at tænke på.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
17.11.19, 06:58
Ugens klart bedst sælgende digter trækker på tre stærke længsler i tiden. Læs mere
Af Anna Thygesen
15.11.19, 14:30
Jeg er så træt af alle de sager, hvor offentlige kasser agerer tag selv-bord for svindlere og bedragere. Læs mere
Af Peter Kofod
15.11.19, 10:33
Der er snart ikke det, der efter flertallet i Europa-Parlamentets mening ikke skal være en EU-opgave. Selv danskernes sexliv skal efter det store flertals mening være en opgave, som EU skal tage sig af. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.11.19, 06:23
Kære danske medborger, stop med at generalisere og sætte alle med anden etnisk baggrund i samme bås. Læs mere
Af Søren Gade
14.11.19, 15:32
Der burde indføres en international kippadag, hvor vi står sammen mod den voksende antisemitisme. Læs mere
Af Rune Lund
14.11.19, 13:51
Bedragere kan med skattekroner i ryggen føre klagesager mod den danske stat. Læs mere
Af Isabella Arendt
14.11.19, 13:43
Tja. Jeg har ikke den store tillid til, at regeringen læser med her. Og heller ikke tillid til, at regeringen holder sine valgløfter. Desværre. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
14.11.19, 11:24
Politisk korrekthed gør Vesten blind for de voldsomme kristenforfølgelser. Nu sætter vi, præster i folkekirken, fokus på sagen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.11.19, 22:17
Danmark har ikke længere interesse i at opretholde den (u)orden, at vi skal tage imod alle med rødbedefarvet pas, som gerne vil tilbage til Danmark. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
13.11.19, 18:50
Det er en skændsel, at jødiske landsmænd ikke kan være i fred i Danmark Læs mere