<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Donald Trump for en rigsret? Donald Trump genvalgt i 2020? Nej og ikke spor sikkert

Den amerikanske præsident lever ikke op til sine valgløfter.

Donald Trump kommer stensikkert ikke for en rigsret, efter at Robert Mueller har konkluderet, at der ikke er nogen beviser for, at Trump samarbejdede med russerne op til valget i 2016.

Robert Mueller har kryptisk meddelt, at Trump ikke hermed er fundet uskyldig i at have obstrueret rettens gang, men det ændrer bare ikke noget ved, at Trump med den allerstørste sandsynlighed vil være at finde på stemmesedlen i 2020.

Er det så godt eller skidt nyt for amerikanere, der bekymrer sig om masseindvandring? Som ikke synes, at det er særlig fantastisk, at hvide amerikanere kommer i mindretal engang i 2040’erne? Som er meget trætte af, at det tages som en sandhed af religiøs karakter, at det er underordnet, hvem der bebor et lands territorium?

I værste fald er det ikke specielt godt nyt med en præsident Trump i perioden 2021 til 2025. Det må jo nødvendigvis komme an på, om Trump opfylder de tre centrale valgløfter, han afgav i 2016.

Det er der indtil videre alt for lidt, der tyder på. Ganske vist forsøger Trump at få finansieret meget mere mur langs grænsen til Mexico med såkaldte ”executive orders” uden om den lovgivende magt i Kongressen. Det kan han nok slippe afsted med et stykke tid, men det bliver et meget mindre beløb, end der er brug for, og disse dekreter kan til enhver tid ophæves af en anden præsident. Det var muligvis fatalt, at Trump ikke fik fuld finansiering før midtvejsvalget i 2018, hvor Republikanerne havde flertallet i både Senatet og Repræsentanternes Hus. Det sidste kammer gik som bekendt tabt i november 2018.

Det andet løfte var en standsning af eller i det mindste en meget betydelig reduktion af USA’s eventyrprojekter i den tredje verden, hvor man gennem årtier har forsøgt at stoppe demokrati og menneskerettigheder ned i halsen på folkeslag, der, som de er flest, ikke ønsker at leve, som vi gør i Vesten.

Det er imidlertid meget begrænset, hvad der er opnået her. USA har fortsat baser overalt på kloden, betalt først og fremmest af amerikanske skatteydere, og der er ikke meget, der tyder på, at USA’s missionerende udenrigspolitik for alvor er på vej til at blive skrottet til fordel for en America First strategi.

Det tredje løfte var en tilbagetagen af industrijobs til USA. Det er nok gået lidt bedre, men der er fortsat millioner af amerikanere, der lever som working poor, hvor selv hårdtarbejdende mennesker lever i fattigdom sammenlignet med den gængse levestandard.

Og tilbage til det første løfte: Muren mod Mexico skulle selvfølgelig følges op af en kraftig reduktion af også den legale indvandring. Et lands demografi ændrer sig næsten altid først og fremmest i kraft af lovlig indvandring, hvor myndighederne giver enten asyl, familiesammenføring eller arbejdstilladelser til mennesker af anden etnisk, kulturel og religiøs baggrund.

Og her ser Trump ud til at svigte fatalt. I februar i år udtalte han, at USA skulle tage mange flere legale indvandrere ind, fordi den officielle arbejdsløshed er lav.

Det er et eklatant svigt af Trump, en rød klud i ansigtet på hans kernevælgere, ikke mindst på de hvide arbejderklassevælgere i stater som Pennsylvania, Michigan og Wisconsin, der i 2016 leverede sensationen ved at stemme massivt på Trump og således give ham sejren i tre stater, der siden 1992 havde stemt på Demokraterne.

En højst begrænset mur, fortsatte krige og militære involveringer i fjerne lande og fortsat høj indvandring kan meget vel være den sikre opskrift på, at Trump taber valget i 2020. Selv hvis han skulle vinde det – Demokraterne stiller med ret stor sandsynlighed op med en multi-kulti galning – kan det være noget nær det samme, hvis han ikke leverer varen.

Heldigvis har fænomenet Donald Trump medført én fremragende ting: Det er gået op for millioner af almindelige især hvide amerikanere, at der findes et alternativ til Demokraternes politiske korrekthed og Republikanernes…politiske korrekthed.

Det kan ikke udelukkes, at kun et sammenbrud af det nuværende partipolitiske system i USA for alvor kan skabe forandringer i det demokratiske system i USA.

Indtil videre ser det ikke rigtigt ud til, at Trump kan levere den ønskede vare. I så fald må en anden jo overtage stafetten.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
27.09.21, 14:48
Vores samfundsmodel er bedre end den hippie-anarkistiske samfundsmodel, grundlæggerne af Christiania troede på. Det er et gode for borgerne at leve i et samfund, hvor der er respekt for den almindelige voksne ansvarlighed og for de traditioner og værdier, der har tjent os godt gennem umindelige tider. Læs mere
Af Martin Lidegaard
26.09.21, 12:05
Danske virksomheder er langt foran politikerne på Christiansborg i viljen til grøn omstilling. Hvorfor bakker vi dem ikke helhjertet op? Læs mere
Af Mikael Jalving
26.09.21, 09:30
Ny lærebog i islams tilblivelse falder på et meget, meget tørt sted, i en tid, hvor det i medierne alt for nemt reduceres til noget med tørklæder, tolerance, eid og slik uden animalsk gelatine. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.09.21, 09:04
Det er fortsat eksotisk, når en mand møder op til babyrytmik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.09.21, 11:30
Held og lykke til SSW's vej til Forbundsdagen, der vil være den nordligste delstats tiltrængte stemme i Berlin – og måske tungen på vægtskålen. Læs mere
Af Søren Gade
23.09.21, 22:24
Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.09.21, 22:19
Jeg kan godt forstå, at landbruget føler, at regeringen lyver for dem - og danskerne. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
23.09.21, 18:30
Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.09.21, 17:34
Selvstændighedsslæden er ikke køreklar for Grønland. Derfor manipuleres der med præmisserne. Læs mere