Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Venstrefløjen er gennemført antidemokratisk – Alternativ for Sverige smidt ud af Comwell i København

I det mindste putter venstrefløjen ikke med sit antidemokratiske sindelag. De er autoritære helt ind til benet.

I Sverige, paradiset nordøst for Danmark, er den slags naturligvis umuligt. Intet normalt politisk parti kan arrangere møder i offentlige bygninger. Kun vanvidspartier, der ønsker at ødelægge det historiske Sverige, kan i Nordens Nordkorea optræde offentligt uden at risikere liv og lemmer.

I Danmark derimod er der vist nok forsamlingsfrihed i praksis. Således kunne Berlingske i morges fortælle, at det indvandrerkritiske parti Alternativ for Sverige havde fået ja til at benytte hotellet Comwells lokaler mod behørig betaling.

Det var selvsagt positivt nyt for alle demokratisk sindede mennesker. Et lovligt politisk parti, der baserer sig på folkestyrets grund, kan naturligvis leje sig ind i lokaler på markedsvilkår.

Nå nej, det kunne Alternativ for Sverige så alligevel ikke. På et tidspunkt i dag aflyste Comwell arrangementet for Alternativ for Sverige. Antidemokratiske venstrefløjsfolk havde i timevis givet Comwell de dårligst mulige karakterer på nettet og havde injurierende skrevet, at partiet er nazistisk, en infam løgn, men standard for de autoritære venstrefløjsfolk, der som ideal har hedengangne diktaturer, der burde rådne i deres grave, men som i dag blev hentet op af ligposen for at forsvare det uforsvarlige, nemlig kampen imod forsamlingsfriheden, en ellers grundlovssikret ret.

Således stikker venstrefløjen atter sit sande hoved frem. Jeg taler ikke her om socialdemokrater eller om hovedparten af folkesocialister. Sandheden er dog bare, at man ikke skal ret langt ud på venstre fløj, før man møder holdninger, der ville have trivedes fint i Sovjetunionen eller i de lykkeligt forgangne kommunistiske diktaturer i Øst- og Centraleuropa.

Historien med Alternativ for Sverige og Comwells aflysning viser, at den antidemokratiske venstrefløj i høj grad er i live og ovenikøbet trives. Det er godt nok klamt, men det er beklageligvis rigtigt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Anders Vistisen
23.03.19, 08:46
EU er et spørgsmål om flæskepriser og økonomisk snusfornuft. Det har tilhængerne altid proklameret. Enhver afstemning om EF eller EU har stort set kun handlet om økonomiske konsekvenser for lille Danmark. En velvillig presse har lagt spalter eller sendetid til alverdens håbløse påstande. Læs mere
Af Anna Thygesen
22.03.19, 11:05
Den nordjyske sanger bliver altså nødt til at tale med en psykolog om sit mindreværdskompleks. Det er ikke til at holde ud at høre på. Og det klæder ham ikke. Læs mere
Af Anders Vistisen
22.03.19, 10:51
Medierne svigter deres rolle som neutrale iagttagere, når de tegner deres ensidige glansbillede af EU. Det er en dækning, der mest af alt minder om Komiske Ali i aktion. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.03.19, 19:02
Man konstaterer nøgternt, at de retoriske fronter skærpes. Nuvel, så lad os danse. Læs mere
Af Jan E Jørgensen
21.03.19, 15:37
Nej – politikere skal ikke skamme sig over at bede om "gratis arbejdskraft" Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.03.19, 13:52
Folketingsmedlemmerne er de mest privilegerede i kongeriget. Læs mere
Af Signe Munk
21.03.19, 13:43
Jeg har hørt folk sige, at sygeplejersker ikke skal tale deres fag ned. Det synes jeg simpelthen er en fej påstand. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
21.03.19, 12:44
Hver dag er sparedag i den offentlige sektor. Her bliver der færre og færre penge til børn og ældre. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.03.19, 00:03
Husk den tone, vi har været præget af de seneste par år på valgdagen. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her