Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Venstrefløjen er gennemført antidemokratisk – Alternativ for Sverige smidt ud af Comwell i København

I det mindste putter venstrefløjen ikke med sit antidemokratiske sindelag. De er autoritære helt ind til benet.

I Sverige, paradiset nordøst for Danmark, er den slags naturligvis umuligt. Intet normalt politisk parti kan arrangere møder i offentlige bygninger. Kun vanvidspartier, der ønsker at ødelægge det historiske Sverige, kan i Nordens Nordkorea optræde offentligt uden at risikere liv og lemmer.

I Danmark derimod er der vist nok forsamlingsfrihed i praksis. Således kunne Berlingske i morges fortælle, at det indvandrerkritiske parti Alternativ for Sverige havde fået ja til at benytte hotellet Comwells lokaler mod behørig betaling.

Det var selvsagt positivt nyt for alle demokratisk sindede mennesker. Et lovligt politisk parti, der baserer sig på folkestyrets grund, kan naturligvis leje sig ind i lokaler på markedsvilkår.

Nå nej, det kunne Alternativ for Sverige så alligevel ikke. På et tidspunkt i dag aflyste Comwell arrangementet for Alternativ for Sverige. Antidemokratiske venstrefløjsfolk havde i timevis givet Comwell de dårligst mulige karakterer på nettet og havde injurierende skrevet, at partiet er nazistisk, en infam løgn, men standard for de autoritære venstrefløjsfolk, der som ideal har hedengangne diktaturer, der burde rådne i deres grave, men som i dag blev hentet op af ligposen for at forsvare det uforsvarlige, nemlig kampen imod forsamlingsfriheden, en ellers grundlovssikret ret.

Således stikker venstrefløjen atter sit sande hoved frem. Jeg taler ikke her om socialdemokrater eller om hovedparten af folkesocialister. Sandheden er dog bare, at man ikke skal ret langt ud på venstre fløj, før man møder holdninger, der ville have trivedes fint i Sovjetunionen eller i de lykkeligt forgangne kommunistiske diktaturer i Øst- og Centraleuropa.

Historien med Alternativ for Sverige og Comwells aflysning viser, at den antidemokratiske venstrefløj i høj grad er i live og ovenikøbet trives. Det er godt nok klamt, men det er beklageligvis rigtigt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
20.05.19, 14:40
Lars Løkkes utilgivelige svigt i de sidste fire år vil komme til at stå som en skamplet i Danmarks historie. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.05.19, 06:00
De siger, de kæmper mod had og intolerance. Men ingen hader så manisk som journalister i flok. Læs mere
Af Harun Demirtas
18.05.19, 14:53
Jeg synes, det er dybt respektløst, at hun bruger ordet “for bøsset” som nedværdigende i hendes udtalelser. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.05.19, 13:48
Bliver det virkelighed, vil det slå tunge søm i DF’s ligkiste. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.05.19, 21:19
Det siger Christen Sørensen, Ellemann- Jensen, Martin Lidegaard, Marcus Knuth og DF. Læs mere
Af Anna Thygesen
17.05.19, 13:47
Jeg er faktisk der, hvor jeg foretrækker Grenov med hele pakken af antienergi, lav stemmeføring og stresstærskel. Ham ved man da, hvor man har. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.05.19, 14:18
Man kan vælge være naiv og tro på, at Socialdemokratiet er stort og stærkt, siden Venstre ønsker at samarbejde med partiet. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.05.19, 13:43
Læs videre og bliv advaret. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.05.19, 09:52
Havde DF dog blot været hudløst ærlige, kunne noget af nedturen være forhindret. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.05.19, 11:22
Partierne må genfinde kompasset og afstikke en kurs. Stop med at rende efter hinanden og overbyde hinanden, så vi ikke ved, hvem der er røde, og hvem der er blå. Læs mere