<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Venstrefløjen er gennemført antidemokratisk – Alternativ for Sverige smidt ud af Comwell i København

I det mindste putter venstrefløjen ikke med sit antidemokratiske sindelag. De er autoritære helt ind til benet.

I Sverige, paradiset nordøst for Danmark, er den slags naturligvis umuligt. Intet normalt politisk parti kan arrangere møder i offentlige bygninger. Kun vanvidspartier, der ønsker at ødelægge det historiske Sverige, kan i Nordens Nordkorea optræde offentligt uden at risikere liv og lemmer.

I Danmark derimod er der vist nok forsamlingsfrihed i praksis. Således kunne Berlingske i morges fortælle, at det indvandrerkritiske parti Alternativ for Sverige havde fået ja til at benytte hotellet Comwells lokaler mod behørig betaling.

Det var selvsagt positivt nyt for alle demokratisk sindede mennesker. Et lovligt politisk parti, der baserer sig på folkestyrets grund, kan naturligvis leje sig ind i lokaler på markedsvilkår.

Nå nej, det kunne Alternativ for Sverige så alligevel ikke. På et tidspunkt i dag aflyste Comwell arrangementet for Alternativ for Sverige. Antidemokratiske venstrefløjsfolk havde i timevis givet Comwell de dårligst mulige karakterer på nettet og havde injurierende skrevet, at partiet er nazistisk, en infam løgn, men standard for de autoritære venstrefløjsfolk, der som ideal har hedengangne diktaturer, der burde rådne i deres grave, men som i dag blev hentet op af ligposen for at forsvare det uforsvarlige, nemlig kampen imod forsamlingsfriheden, en ellers grundlovssikret ret.

Således stikker venstrefløjen atter sit sande hoved frem. Jeg taler ikke her om socialdemokrater eller om hovedparten af folkesocialister. Sandheden er dog bare, at man ikke skal ret langt ud på venstre fløj, før man møder holdninger, der ville have trivedes fint i Sovjetunionen eller i de lykkeligt forgangne kommunistiske diktaturer i Øst- og Centraleuropa.

Historien med Alternativ for Sverige og Comwells aflysning viser, at den antidemokratiske venstrefløj i høj grad er i live og ovenikøbet trives. Det er godt nok klamt, men det er beklageligvis rigtigt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
27.09.21, 14:48
Vores samfundsmodel er bedre end den hippie-anarkistiske samfundsmodel, grundlæggerne af Christiania troede på. Det er et gode for borgerne at leve i et samfund, hvor der er respekt for den almindelige voksne ansvarlighed og for de traditioner og værdier, der har tjent os godt gennem umindelige tider. Læs mere
Af Martin Lidegaard
26.09.21, 12:05
Danske virksomheder er langt foran politikerne på Christiansborg i viljen til grøn omstilling. Hvorfor bakker vi dem ikke helhjertet op? Læs mere
Af Mikael Jalving
26.09.21, 09:30
Ny lærebog i islams tilblivelse falder på et meget, meget tørt sted, i en tid, hvor det i medierne alt for nemt reduceres til noget med tørklæder, tolerance, eid og slik uden animalsk gelatine. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.09.21, 09:04
Det er fortsat eksotisk, når en mand møder op til babyrytmik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.09.21, 11:30
Held og lykke til SSW's vej til Forbundsdagen, der vil være den nordligste delstats tiltrængte stemme i Berlin – og måske tungen på vægtskålen. Læs mere
Af Søren Gade
23.09.21, 22:24
Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.09.21, 22:19
Jeg kan godt forstå, at landbruget føler, at regeringen lyver for dem - og danskerne. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
23.09.21, 18:30
Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.09.21, 17:34
Selvstændighedsslæden er ikke køreklar for Grønland. Derfor manipuleres der med præmisserne. Læs mere