<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Katastrofale mangler hos udenlandske læger, der skal behandle danskere. Syg politisk korrekthed er den skyldige.

Man tror, at det er løgn, men den er god nok. Politisk korrekthed udsætter danske patienter for fare.

Det er ikke så ofte, at der er grund til at takke dr.dk for at afsløre ulykken ved at acceptere masseindvandring fra den ikkevestlige verden. Det er der dog den 25. februar, hvor dr.dk afslører, at ikkevestlige læger, i mange tilfælde ”læger” i gåseøjne som en dårlig vittighed, har endog meget svært ved at leve op til de danske/vestlige faglige krav.

Det følgende er en ren gyser. Hold på hat og briller:

”Nye tal fra den seneste skriftlige fagprøve i september 2018 viser, at over halvdelen af ikke EU-lægerne dumper til fagprøven, og næsten halvdelen af dem, der består, får den lavest mulige karakter.

37 ud af 67 udenlandske ”læger” får karakteren 00 eller -3. Det var de dumpede, markant flere end halvdelen. Skal vi derefter se på, hvad de beståede får i karakter? Jo højere karakter, des bedre behandling for den enkelte.

13 af de 67 ”læger” fik 02, 11 fik søreme 4 i karakter, mens 6 fik karakteren 7. Hvor mange fik i 2018 karaktererne 10 eller 12?

Rigtigt gættet: Det gjorde 0 og 0. Ingen af lægerne uden for EU fik karaktererne 10 eller 12, når det skulle bedømmes, om de var gode nok til at fungere blandt læger af etnisk dansk oprindelse.

Som om det ikke var nok, kan vi læse følgende:

”De læger, der består prøverne, bliver ansat på prøve på danske sygehuse som den sidste test, inden de kan få dansk autorisation. I snit er ca. 50 læger om året ansat på prøve på danske sygehuse. Under prøveansættelsen bliver lægerne typisk evalueret tre gange, inden Styrelsen for Patientsikkerhed på den baggrund beslutter, om de kan få autorisation. Stort set alle prøveansættelser ender med, at lægerne får dansk autorisation – også selv om de får negative evalueringer. I en aktindsigt kan DR Dokumentar se, at der over to år fra 2016 til 2018 bliver givet 19 negative evalueringer til 17 læger, men de negative evalueringer forhindrer ikke, at langt hovedparten af lægerne får autorisation. I snit får en læge om året nej til autorisation.”

Dette er en rygende pistol. Selv når ikkevestlige læger har bestået eksamen (aldrig til 10 eller 12), får langt de fleste af de også uduelige læger lov at fortsætte som kvaksalvere.

Dette er ikke en dårlig vittighed. Det er danskernes virkelighed anno 2019. Som følge af politisk korrekte beslutninger vil flere danskere blive udsat af læger med tvivlsomme kvalifikationer. Det vil de som følge af en absurd udlændingepolitik.

Hvor mange politikere, der tillader udenlandske læger, vil indrømme, at de gør det, skønt det er at spille hasard med danskerens helbred?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Marie Høgh
26.11.21, 17:00
Hold nu op med den automatforargelse over den prøve – hvor værdispørgsmålene tydeligt afslører, hvem man går efter. Læs mere
Af Nauja Lynge
26.11.21, 07:45
Det bør kun indføres igen som sidste udvej. Læs mere
Af Søren Gade
25.11.21, 15:15
Den danske model er bedre for alle parter end mindsteløn. Derfor vil jeg kæmpe for, at Danmark undtages fra direktivet og kan fortsætte med at have et af de bedste arbejdsmarkeder i verden. Læs mere
Af Henrik Dahl
25.11.21, 14:09
Jeg er ude af stand til at se, hvad der skulle være af argumenter imod at beskytte ytrings- og tankefriheden ekstra godt i disse år. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.11.21, 16:28
Frygt ikke kun statsministeren og hendes departementschef. Frygt dig selv, ligesom du frygter havet, søen, isen, skoven eller det forestående danmarksmesterskab i cykelcross. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
24.11.21, 12:00
Man kan kritisere vores statsminister for alt muligt, men i minksagen er der intet at komme efter. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.11.21, 22:11
Ingen gider høre på irettesættelser og bortforklaringer længere fra Mette Frederiksen. Læs mere
Af Uffe Elbæk
23.11.21, 12:54
Lige nu er beslutningerne om uddannelser præget af tilfældigheder, særinteresser, manglende indsigt og indføling og ikke mindst et fravær af ambitioner. Læs mere
Af Henrik Dahl
23.11.21, 00:00
Er det sådan, at RUC er ved at udvikle sig til et sted, hvor man specialiserer sig i at bagatellisere og relativisere og hvidvaske alle de problemer, der specifikt har at gøre med stormellemøstlig kultur, der møder Danmark? Læs mere
Af Mikael Jalving
21.11.21, 10:00
Hvordan forhindrer vi fremover uønsket indvandring? Det lyder svært. Det er det også, men ikke umuligt. Læs mere