Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Katastrofale mangler hos udenlandske læger, der skal behandle danskere. Syg politisk korrekthed er den skyldige.

Man tror, at det er løgn, men den er god nok. Politisk korrekthed udsætter danske patienter for fare.

Det er ikke så ofte, at der er grund til at takke dr.dk for at afsløre ulykken ved at acceptere masseindvandring fra den ikkevestlige verden. Det er der dog den 25. februar, hvor dr.dk afslører, at ikkevestlige læger, i mange tilfælde ”læger” i gåseøjne som en dårlig vittighed, har endog meget svært ved at leve op til de danske/vestlige faglige krav.

Det følgende er en ren gyser. Hold på hat og briller:

”Nye tal fra den seneste skriftlige fagprøve i september 2018 viser, at over halvdelen af ikke EU-lægerne dumper til fagprøven, og næsten halvdelen af dem, der består, får den lavest mulige karakter.

37 ud af 67 udenlandske ”læger” får karakteren 00 eller -3. Det var de dumpede, markant flere end halvdelen. Skal vi derefter se på, hvad de beståede får i karakter? Jo højere karakter, des bedre behandling for den enkelte.

13 af de 67 ”læger” fik 02, 11 fik søreme 4 i karakter, mens 6 fik karakteren 7. Hvor mange fik i 2018 karaktererne 10 eller 12?

Rigtigt gættet: Det gjorde 0 og 0. Ingen af lægerne uden for EU fik karaktererne 10 eller 12, når det skulle bedømmes, om de var gode nok til at fungere blandt læger af etnisk dansk oprindelse.

Som om det ikke var nok, kan vi læse følgende:

”De læger, der består prøverne, bliver ansat på prøve på danske sygehuse som den sidste test, inden de kan få dansk autorisation. I snit er ca. 50 læger om året ansat på prøve på danske sygehuse. Under prøveansættelsen bliver lægerne typisk evalueret tre gange, inden Styrelsen for Patientsikkerhed på den baggrund beslutter, om de kan få autorisation. Stort set alle prøveansættelser ender med, at lægerne får dansk autorisation – også selv om de får negative evalueringer. I en aktindsigt kan DR Dokumentar se, at der over to år fra 2016 til 2018 bliver givet 19 negative evalueringer til 17 læger, men de negative evalueringer forhindrer ikke, at langt hovedparten af lægerne får autorisation. I snit får en læge om året nej til autorisation.”

Dette er en rygende pistol. Selv når ikkevestlige læger har bestået eksamen (aldrig til 10 eller 12), får langt de fleste af de også uduelige læger lov at fortsætte som kvaksalvere.

Dette er ikke en dårlig vittighed. Det er danskernes virkelighed anno 2019. Som følge af politisk korrekte beslutninger vil flere danskere blive udsat af læger med tvivlsomme kvalifikationer. Det vil de som følge af en absurd udlændingepolitik.

Hvor mange politikere, der tillader udenlandske læger, vil indrømme, at de gør det, skønt det er at spille hasard med danskerens helbred?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
17.08.19, 16:53
Nej, det er netop ikke falske nyheder, der er problemet. Det er alt det, som de etablerede medier ikke fortæller om. Læs mere
Af Sonja Mikkelsen
17.08.19, 12:33
Det må være det spørgsmål, man står med efter denne uges store fokus på, hvilke personer der tegner Venstre. Læs mere
Af Louis Jacobsen
17.08.19, 11:38
Nye digitale platforme åbner en vifte af muligheder, og fremtidens arbejdsmarked kan blive sindssygt spændende. Men for at det skal blive så spændende som muligt for os, der udfører arbejdet, er det vitalt, at vi tager det organiserede arbejdsmarked med ind på det nye digitale arbejdsmarked. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.08.19, 17:32
Vi er ikke så langt, at der i dag er et decideret tredje arbejdsmarked for LGBT+ personer lige nu, men hvis politikerne ikke handler snart og søsætter initiativer, må det altså ikke overraske nogen, hvis vi snart får et LGBT+ arbejdsmarked Læs mere
Af Nauja Lynge
16.08.19, 13:16
Tag rigsfællesskabet alvorligt, inden vi bliver til grin i hele verden. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.08.19, 11:23
Man aner jo aldrig om Trumps tale er det ene eller det andet Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.08.19, 09:04
Den politiske debat er nerven i demokratiet. De opgaver, der skal løses for Danmark, er som oftest komplicerede og kræver både debat og omtanke. Læs mere
Af Rune Lund
14.08.19, 12:38
-men hvorfor skal pengene tages fra hospitaler og minimumsnormeringer? Læs mere
Af Mikael Jalving
14.08.19, 11:27
Dem advarede jeg mod for knap 10 år siden. Læs mere