Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Katastrofale mangler hos udenlandske læger, der skal behandle danskere. Syg politisk korrekthed er den skyldige.

Man tror, at det er løgn, men den er god nok. Politisk korrekthed udsætter danske patienter for fare.

Det er ikke så ofte, at der er grund til at takke dr.dk for at afsløre ulykken ved at acceptere masseindvandring fra den ikkevestlige verden. Det er der dog den 25. februar, hvor dr.dk afslører, at ikkevestlige læger, i mange tilfælde ”læger” i gåseøjne som en dårlig vittighed, har endog meget svært ved at leve op til de danske/vestlige faglige krav.

Det følgende er en ren gyser. Hold på hat og briller:

”Nye tal fra den seneste skriftlige fagprøve i september 2018 viser, at over halvdelen af ikke EU-lægerne dumper til fagprøven, og næsten halvdelen af dem, der består, får den lavest mulige karakter.

37 ud af 67 udenlandske ”læger” får karakteren 00 eller -3. Det var de dumpede, markant flere end halvdelen. Skal vi derefter se på, hvad de beståede får i karakter? Jo højere karakter, des bedre behandling for den enkelte.

13 af de 67 ”læger” fik 02, 11 fik søreme 4 i karakter, mens 6 fik karakteren 7. Hvor mange fik i 2018 karaktererne 10 eller 12?

Rigtigt gættet: Det gjorde 0 og 0. Ingen af lægerne uden for EU fik karaktererne 10 eller 12, når det skulle bedømmes, om de var gode nok til at fungere blandt læger af etnisk dansk oprindelse.

Som om det ikke var nok, kan vi læse følgende:

”De læger, der består prøverne, bliver ansat på prøve på danske sygehuse som den sidste test, inden de kan få dansk autorisation. I snit er ca. 50 læger om året ansat på prøve på danske sygehuse. Under prøveansættelsen bliver lægerne typisk evalueret tre gange, inden Styrelsen for Patientsikkerhed på den baggrund beslutter, om de kan få autorisation. Stort set alle prøveansættelser ender med, at lægerne får dansk autorisation – også selv om de får negative evalueringer. I en aktindsigt kan DR Dokumentar se, at der over to år fra 2016 til 2018 bliver givet 19 negative evalueringer til 17 læger, men de negative evalueringer forhindrer ikke, at langt hovedparten af lægerne får autorisation. I snit får en læge om året nej til autorisation.”

Dette er en rygende pistol. Selv når ikkevestlige læger har bestået eksamen (aldrig til 10 eller 12), får langt de fleste af de også uduelige læger lov at fortsætte som kvaksalvere.

Dette er ikke en dårlig vittighed. Det er danskernes virkelighed anno 2019. Som følge af politisk korrekte beslutninger vil flere danskere blive udsat af læger med tvivlsomme kvalifikationer. Det vil de som følge af en absurd udlændingepolitik.

Hvor mange politikere, der tillader udenlandske læger, vil indrømme, at de gør det, skønt det er at spille hasard med danskerens helbred?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
06.12.19, 13:22
Kinesernes strategiske hensyn kan blive rigsfællesskabets værste mareridt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
06.12.19, 10:45
Hold fingrene fra at kriminalisere jødisk omskæring. Forslaget om, omskæring skal betragtes som vold, gør danske jøder hjemløse. For omskæring er en gammel religiøs nødvendighed. Læs mere
Af Jens Kindberg
05.12.19, 22:40
Den laveste socialgruppe bor primært til leje i almene boliger - ikke ligefrem er et miljø, som er befordrende for at komme frem i verden. Der er brug for et politisk holdningsskift. Læs mere
Af Signe Munk
05.12.19, 14:30
Det kniber fortsat med at tage ansvar for den globale opvarmning. Den rammer ikke de største syndere hårdest – tværtimod. Og på COP 25 skal de rigeste lande igen holdes op på løfter om at spytte i bøssen. Læs mere
Af Harun Demirtas
05.12.19, 14:13
Jeg væmmes over de politikere, der sætter sig imod, at vi hjælper afviste udlændinge - bare fordi de er dem, de er. Og selv om mange frivillige er villige til at hjælpe. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.19, 11:24
Vi har ikke brug for flere hovsaløsninger, som ikke indeholder andet end en ommøblering af dækstolene på Titanic. Læs mere
Af Rune Lund
04.12.19, 09:59
Hvor er det skønt, at vi er sluppet af med den borgerlige regering! Læs mere
Af Isabella Arendt
04.12.19, 08:22
1 pædagog mere for hvert 185. barn. Det er en ommer, SF. Det er en ommer, kære regering. At ville være børnenes statsminister er en titel, man skal fortjene – i børnehøjde – ikke et slogan, man kan lyve om i valgkampen. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
03.12.19, 20:38
Denne finanslov gør velfærden dyrere under påskud af at hjælpe borgerne. Men allerede til næste års finanslov - og de mange, der kommer efter - vil vi opleve, at velfærden stadig er utilfredsstillende trods de øgede antal milliarder. Kuren mod den evige fordyrelse af den offentlige sektor er mere frit valg, mindre bøvl og bureaukrati, mere tillid og meget mere konkurrence. Læs mere