Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Pelle Dragsted og venstrefløjens dæmonisering af deres modstandere

Racismestemplet tjener kun ét formål, og det er udgrænsning af den anden.

Med fuld ret greb Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, ind over for Enhedslistens Pelle Dragsted, da han om en udtalelse af DF’s Kenneth Kristensen Berth kaldte den »racistisk«. Kenneth Kristensen Berth havde sagt følgende:

»Er erkendelsen ikke bare den, at integrationen af folk fra overvejende muslimske lande, den kan ikke lade sig gøre? Kan hr. Pelle Dragsted pege på et eneste vesteuropæisk land, der har formået at integrere de muslimer, der er kommet til deres lande? Bare et

Var udtalelsen en overgeneralisering? Ja, helt sikkert. Var den racistisk? Svaret er lige så sikkert og er denne gang nej.

Ingen ved sine fulde fem kan tro, at Kenneth Kristensen Berth bogstavelig talt mener, at ingen fra overvejende muslimske lande kan tilpasse sig dansk levevis. Det fik han ikke formuleret ordentligt, men det ændrer intet ved, at man pr. definition må være i ond tro, hvis man virkelig mener, at DF’s folketingsmedlem ikke vil gøre nogen undtagelser overhovedet. I øvrigt er det nonsens på stylter at kalde det racistisk, selv i det tænkte tilfælde, at nogen er tåbelige nok til at mene overgeneraliseringen i ramme alvor. En overgeneralisering er ikke det samme som racisme og bliver det aldrig.

Men Pelle Dragsted kunne bare ikke lade være med at trække venstrefløjens efterhånden ældgamle krikke af stalden, hvorefter man trækker racismekortet ved enhver tænkelig lejlighed. Og hvorfor mon Pelle Dragsted og venstrefløjen gør det? Det er lige så simpelt, som det er usympatisk og antidemokratisk:

Det gjorde Pelle Dragsted for at få Kenneth Kristensen Berth til at fremstå som et udskud, man ikke kan føre en samtale med. Det er hele formålet med racismeanklagen. Man savner argumenter og begynder i stedet at bagvaske sin politiske modstander, i det håb at man kan få ham gjort uren og hinsides ethvert anstændigt selskab.

Det er ikke for meget at sige, at Pelle Dragsted forsøgte at dehumanisere Kenneth Kristensen Berth, helt på linje med Pelle Dragsteds, i dette tilfælde, åndelige fæller i de hedengangne kommunistiske diktaturer. Jeg siger ikke, at Pelle Dragsted går ind for diktatur – skønt det gjorde han engang, da han var voldsparat autonom – men jeg siger, at han i folketingssalen brugte en af de samme teknikker, som kommunister så ofte har benyttet: at gøre modstanderen til et umenneske.

Det gør mildt sagt ikke sagen bedre, at Zenia Stampe fra Det Radikale Venstre tager Pelle Dragsteds parti og sågar vil have Pia Kjærsgaard fjernet som formand. At en politiker, der vistnok i egen optik er borgerlig, eller i hvert fald socialliberal, er helt med på dehumanisering af modstandere, siger kun noget om Zenia Stampes moralske habitus.

Pelle Dragsted og Zenia Stampe bør undskylde uforbeholdent. Gør de ikke det, er de moralsk uværdige til at sidde i Folketinget.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mathias U. Vinholt
23.08.19, 18:24
Manglen på faglært arbejdskraft er en tikkende bombe under vores velfærdssamfund. Hvis vi vil have flere unge til at vælge erhversskolerne, så skal der snart andre indsatser end Facebook-kampagner og busreklamer op af værktøjskassen. Læs mere
Af Casper Hedegaard
23.08.19, 13:34
Jakob Ellemann-Jensen er udråbt til favorit som næste næstformand for Venstre, men måske har Inger Støjberg i virkeligheden det bedste kort, når det kommer til stykket. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
23.08.19, 12:42
Og han siger, at vi skal finde os i det, når bare det sker langsommere. Læs mere
Af Rune Lund
23.08.19, 11:01
Den tidligere regering har helt bevidst undladt at tilføre de nødvendige midler til Skatteforvaltningen, fordi den hellere ville bruge penge på at sætte skatten ned for de rigeste. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
23.08.19, 10:46
I dag er det 30 år siden, at balterne tog hinanden i hånden fra Vilnius til Tallinn Læs mere
Af Anna Thygesen
23.08.19, 10:30
Vi kender jo alle udtrykket ”magt korrumperer”, og der er altså et eller andet om snakken. Læs mere
Af Signe Munk
22.08.19, 14:05
Især unge i udsatte positioner bliver ofre for kviklånene. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.08.19, 22:11
Af Rune Lund
21.08.19, 14:31
Der er masser af penge at hente til velfærd og grøn omstilling uden at brandbeskatte den almindelige dansker. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.08.19, 10:24
Udlændingespørgsmålet er det eneste sted, hvor debatten er løssluppen. Alt andet lukkes ned. Læs mere