Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er Klaus Riskær Pedersen godt nyt?

Ja, fordi kaos er vejen frem.

Det er selvfølgelig ikke et sundhedstegn for et demokrati, at en seriøst kriminel mand på få måneder kan blive opstillingsberettiget til Folketinget. Når han så ovenikøbet er en ren fusentast, hvad angår udlændingepolitik, bliver det kun værre.

Men se sådan her på det: Vi lever ikke i normale tider. Vi lever i en folkevandringstid, hvor vesteuropæerne er på vej til at blive befolkningsudskiftede med den tredje verdens uudtømmelige masser. Befolkningsudskiftningen sker ikke, fordi europæerne mangler magtmidler til at forhindre invasionen. Den sker, fordi vesteuropæerne i årtier har dyrket en selvhadende menneskeretsreligion, der påbyder os at lade den anden komme til os i ustoppelige mængder.

Vi lever med andre ord i interessante tider, som den kinesiske forbandelse lyder. Og i sådanne tider sker der mærkelige ting. De etablerede politiske partier ser deres magt udfordret. Det har vi set i Frankrig, i Italien, i Storbritannien og også på den anden side af dammen i USA. Det er ofte nogle mærkelige størrelser, disse nye partier, Podemos i Spanien, Syriza i Grækenland og Femstjernebevægelsen i Italien. Venstrefløjspopulister, der ligesom dem til højre fisker i rørte vande.

Tilbage til Danmark. Ved sidste valg i 2015 stillede fem partier op i blå blok. Denne gang er det syv, fordi både Nye Borgerlige og Klaus Riskær Pedersen står på stemmesedlen. Bemærk den kriminelles meget smarte fif med at kalde partiet for sit eget navn. Det betyder, at han kommer til at stå på stemmesedlerne i alle 10 storkredse, også selv om man kun kan stemme personligt på ham i én storkreds. Jeg gætter på, at Klaus Riskær Pedersen kommer i Folketinget. Hans kendthedsfaktor er enorm.

Og hvorfor kan det nu være godt, og hvorfor er det for resten også godt, at Alternativet – partiet for de ægte tosser – sandsynligvis vil klare sig fint igen? Svaret er enkelt: Fordi tiltagende kaos er, hvad der skal til, inden europæerne besinder sig på, hvem de er som folk og derfor som nationer. De gamle partier skal udfordres. Ganske vist har hverken Alternativet eller Klaus Riskær Pedersen svaret på noget som helst. Det har kun den nationale konservatisme.

Eller måske jeg skulle kalde det for den revolutionære nationale konservatisme? Det er selvfølgelig en selvmodsigelse, en contradictio in adjecto, eftersom konservatisme betyder at bevare, mens revolution betyder at omstyrte det bestående. Og alligevel giver det mening.

Hvis det bestående ikke længere holder, hvis centrumhøjre og centrumvenstre ikke længere giver meningsfulde svar, fordi begge midterfløje har undergravet samfundsordenen, giver det mening at tale om revolutionær konservatisme. Kun gennem nedbrydning af det bestående kan vi vende tilbage til en orden, som det europæiske menneske kan leve i.

Og hermed har jeg vist, at Klaus Riskær Pedersen er godt nyt. Vi er nået så langt ud, at kun kaos kan genskabe ligevægten. Held og lykke til Klaus. Du er ikke noget værd i sig selv, men du tjener en større sag.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
25.08.19, 06:05
I det 21. århundrede sætter narcissismen verdensrekord hver eneste dag. Læs mere
Af Mathias U. Vinholt
23.08.19, 18:24
Manglen på faglært arbejdskraft er en tikkende bombe under vores velfærdssamfund. Hvis vi vil have flere unge til at vælge erhvervsskolerne, så skal der snart andre indsatser end Facebook-kampagner og busreklamer op af værktøjskassen. Læs mere
Af Casper Hedegaard
23.08.19, 13:34
Jakob Ellemann-Jensen er udråbt til favorit som næste næstformand for Venstre, men måske har Inger Støjberg i virkeligheden det bedste kort, når det kommer til stykket. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
23.08.19, 12:42
Og han siger, at vi skal finde os i det, når bare det sker langsommere. Læs mere
Af Rune Lund
23.08.19, 11:01
Den tidligere regering har helt bevidst undladt at tilføre de nødvendige midler til Skatteforvaltningen, fordi den hellere ville bruge penge på at sætte skatten ned for de rigeste. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
23.08.19, 10:46
I dag er det 30 år siden, at balterne tog hinanden i hånden fra Vilnius til Tallinn Læs mere
Af Anna Thygesen
23.08.19, 10:30
Vi kender jo alle udtrykket ”magt korrumperer”, og der er altså et eller andet om snakken. Læs mere
Af Signe Munk
22.08.19, 14:05
Især unge i udsatte positioner bliver ofre for kviklånene. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.08.19, 22:11
Af Rune Lund
21.08.19, 14:31
Der er masser af penge at hente til velfærd og grøn omstilling uden at brandbeskatte den almindelige dansker. Læs mere