<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er Klaus Riskær Pedersen godt nyt?

Ja, fordi kaos er vejen frem.

Det er selvfølgelig ikke et sundhedstegn for et demokrati, at en seriøst kriminel mand på få måneder kan blive opstillingsberettiget til Folketinget. Når han så ovenikøbet er en ren fusentast, hvad angår udlændingepolitik, bliver det kun værre.

Men se sådan her på det: Vi lever ikke i normale tider. Vi lever i en folkevandringstid, hvor vesteuropæerne er på vej til at blive befolkningsudskiftede med den tredje verdens uudtømmelige masser. Befolkningsudskiftningen sker ikke, fordi europæerne mangler magtmidler til at forhindre invasionen. Den sker, fordi vesteuropæerne i årtier har dyrket en selvhadende menneskeretsreligion, der påbyder os at lade den anden komme til os i ustoppelige mængder.

Vi lever med andre ord i interessante tider, som den kinesiske forbandelse lyder. Og i sådanne tider sker der mærkelige ting. De etablerede politiske partier ser deres magt udfordret. Det har vi set i Frankrig, i Italien, i Storbritannien og også på den anden side af dammen i USA. Det er ofte nogle mærkelige størrelser, disse nye partier, Podemos i Spanien, Syriza i Grækenland og Femstjernebevægelsen i Italien. Venstrefløjspopulister, der ligesom dem til højre fisker i rørte vande.

Tilbage til Danmark. Ved sidste valg i 2015 stillede fem partier op i blå blok. Denne gang er det syv, fordi både Nye Borgerlige og Klaus Riskær Pedersen står på stemmesedlen. Bemærk den kriminelles meget smarte fif med at kalde partiet for sit eget navn. Det betyder, at han kommer til at stå på stemmesedlerne i alle 10 storkredse, også selv om man kun kan stemme personligt på ham i én storkreds. Jeg gætter på, at Klaus Riskær Pedersen kommer i Folketinget. Hans kendthedsfaktor er enorm.

Og hvorfor kan det nu være godt, og hvorfor er det for resten også godt, at Alternativet – partiet for de ægte tosser – sandsynligvis vil klare sig fint igen? Svaret er enkelt: Fordi tiltagende kaos er, hvad der skal til, inden europæerne besinder sig på, hvem de er som folk og derfor som nationer. De gamle partier skal udfordres. Ganske vist har hverken Alternativet eller Klaus Riskær Pedersen svaret på noget som helst. Det har kun den nationale konservatisme.

Eller måske jeg skulle kalde det for den revolutionære nationale konservatisme? Det er selvfølgelig en selvmodsigelse, en contradictio in adjecto, eftersom konservatisme betyder at bevare, mens revolution betyder at omstyrte det bestående. Og alligevel giver det mening.

Hvis det bestående ikke længere holder, hvis centrumhøjre og centrumvenstre ikke længere giver meningsfulde svar, fordi begge midterfløje har undergravet samfundsordenen, giver det mening at tale om revolutionær konservatisme. Kun gennem nedbrydning af det bestående kan vi vende tilbage til en orden, som det europæiske menneske kan leve i.

Og hermed har jeg vist, at Klaus Riskær Pedersen er godt nyt. Vi er nået så langt ud, at kun kaos kan genskabe ligevægten. Held og lykke til Klaus. Du er ikke noget værd i sig selv, men du tjener en større sag.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Martin Lidegaard
22.06.21, 08:30
Regeringen har ret i, at der er et skrigende behov for flere uddannelser uden for de store byer. Men det er hul i hovedet at finde pengene ved at skære på de samme uddannelsespladser i byerne. Danmark har brug for mere uddannelse, ikke mindre. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
22.06.21, 08:00
Velorkestrerede kampagner arbejder for at begrænse rettigheder for kvinder og LGBTQ. Læs mere
Af Uffe Elbæk
21.06.21, 22:14
Hvorfor er arrestationen af de 350 kommunister ikke mejslet ind i vores allesammens bevidsthed og hukommelse? Hvorfor er der ikke en historisk mindeplade på Christiansborg, der fortæller denne historie? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.06.21, 22:11
Rigtige eliter kan noget. Men der er absolut intet elitært over kunstnerne i dag. Engang var kunstnerne uforlignelige håndværkere, der kunne vække både begejstring og alvor og minde os om livets storhed. Det er et par århundreder siden, vi havde den slags kunstnere Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.06.21, 13:30
Den eneste brugbare metode til at undersøge forskelle mellem grupper er ved at se på, hvordan de klarer sig i gennemsnit. Vel at mærke samlede grupper. Ellers får man et skævt resultat ud af sine undersøgelser, som det er tilfældet med en undersøgelse fra Kraka om integration af muslimer. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.06.21, 21:36
At det var Aaja Chemnitz Larsen, der fik Folkemødets Dialogpris, var helt passende. Det har aldrig været vigtigere med dialog i rigsfællesskabet end nu. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.06.21, 21:12
Der er behov for et lønsystem, der i højere grad belønner dygtighed og flid. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.06.21, 10:00
Alle vore problemer med islam udspringer af en konflikt, som vores beslutningstagere valgte at se bort fra, og som selv den kloge Svend Brinkmann drømmer om at trylle helt væk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
19.06.21, 00:00
Der er og bliver forsat brugt flere milliarder kr. på bl.a. erstatning til minkavlerne, på hjælpepakker, coronatestkits og -centre, vaccineprogrammer, overvågningsudstyr og krigsmateriale og skattelettelser til de rigeste danskere, men når det kommer til sygeplejerskerne, så kan man ikke finde flere penge, og nogle spørger endda, hvor pengene skal komme fra - det er noget vås. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
18.06.21, 12:42
Regeringen skal spille med åbne kort – ikke bruge myndighederne som bølgebrydere. Læs mere