<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Den glødende – et andet ord for fanatiske – Morten Kjærum

Den multikulturelle utopi kræver sine ildsjæle. Morten Kjærum har i årtier arbejdet på at undergrave Danmark som hjemsted for det danske folk.

I en karriere på snart 35 år har Morten Kjærum aldrig arbejdet med andet end personer fra den tredje verden og med menneskerettigheder. Først i Dansk Flygtningehjælp 1984-1991, dernæst som direktør for Det Danske Center for Menneskerettigheder, fra 2002 Institut for Menneskerettigheder, mellem 2008 og 2015 som direktør i Den Europæiske Unions Agentur for Fundamentale Rettigheder og siden 2015 som direktør ved Raoul Wallenberg Instituttet for Menneskerettigheder i Sverige.

Det er naturligvis i det lys, at udtalelser fra Morten Kjærum skal læses. Skatteyderne i Danmark og andre steder har gennem årtier været generøse imod Morten Kjærum, og han har leveret varen i form af en fanatisme, der selv for stålsatte forkæmpere for grænseløse rettigheder må ses som frygtindgydende.

Senest har Morten Kjærum kastet sin vrede på Jonas Christoffersen, den nuværende direktør for det danske Institut for Menneskerettigheder. Jonas Christoffersen havde bl.a. udtalt:

»Der findes et skisma mellem det juridiske system og det politiske system. Og hvis det skisma bliver for stort, er det nok ikke det juridiske system, der vinder. Ergo må vi rykke menneskerettighederne tættere på politikerne

Jonas Christoffersen har som jurist forstået, at jura er fastfrossen lov, indtil den ikke er fastfrossen længere. Det betyder, at det ikke kan vedblive at være fanatikere som Morten Kjærum, der på antidemokratisk vis kan se stort på et politisk ønske om, at de såkaldte menneskerettigheder ikke længere kan bruges til at undergrave de vesteuropæiske samfund ved at tillade masseindvandring. Morten Kjærums svar er forudsigeligt:

»En pragmatisk tilgang til menneskerettighederne ændrer dem fra et juridisk til et politisk projekt,« skriver han i sit debatindlæg til Altinget og fortsætter.

»Hvis man som rådgivende organ bøjer lovens/konventionernes ord i den retning, som folkestemningen eller et flertal i Folketinget måtte ønske, ville man med rette kunne kritiseres for ikke at leve op til sit mandat.« (samme link som ovenfor)

Læs det venligst igen. Morten Kjærum siger ligeud, at Folketingets flertal kan rende og hoppe, hvis Morten Kjærum vurderer, at det folkevalgte flertal ikke lever op til Morten Kjærums standarder. Sådan taler teknokraten, der anser demokratiet for en klods om benet, for en styreform, der skal begrænses mest muligt, så det dumme folk ikke kan få dets dumme dagsorden igennem.

Må den vestlige verdens Morten Kjærummer snart vises vintervejen. De legemliggør de ulykker, som i årtier er regnet ned over de vesteuropæiske folk som følge af den utopiske tænkning, der går under navnet menneskerettigheder.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
28.09.21, 09:15
Politikerne har i årtier talt og talt om, hvordan de vil forbedre den kommunale ældrepleje.. Det er bare ikke blevet bedre. Og det bliver ikke bedre af fortsat snak og flere af de initiativer, politikerne allerede har forsøgt igen og igen. Læs mere
Af Henrik Dahl
27.09.21, 14:48
Vores samfundsmodel er bedre end den hippie-anarkistiske samfundsmodel, grundlæggerne af Christiania troede på. Det er et gode for borgerne at leve i et samfund, hvor der er respekt for den almindelige voksne ansvarlighed og for de traditioner og værdier, der har tjent os godt gennem umindelige tider. Læs mere
Af Martin Lidegaard
26.09.21, 12:05
Danske virksomheder er langt foran politikerne på Christiansborg i viljen til grøn omstilling. Hvorfor bakker vi dem ikke helhjertet op? Læs mere
Af Mikael Jalving
26.09.21, 09:30
Ny lærebog i islams tilblivelse falder på et meget, meget tørt sted, i en tid, hvor det i medierne alt for nemt reduceres til noget med tørklæder, tolerance, eid og slik uden animalsk gelatine. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.09.21, 09:04
Det er fortsat eksotisk, når en mand møder op til babyrytmik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.09.21, 11:30
Held og lykke til SSW's vej til Forbundsdagen, der vil være den nordligste delstats tiltrængte stemme i Berlin – og måske tungen på vægtskålen. Læs mere
Af Søren Gade
23.09.21, 22:24
Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.09.21, 22:19
Jeg kan godt forstå, at landbruget føler, at regeringen lyver for dem - og danskerne. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
23.09.21, 18:30
Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.09.21, 17:34
Selvstændighedsslæden er ikke køreklar for Grønland. Derfor manipuleres der med præmisserne. Læs mere