Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

2019 vil blive værre end 2018

Vestens politikere ligger, som de har redt.

Man spekulerer jo indimellem på, hvor megen dumhed og uforstand det endnu er muligt for Vesteuropas politikere at mobilisere, før det går den anden og rigtige vej. Symptomatisk her henimod udgangen af 2018 slog udenrigsminister Anders Samuelsen følgende genistreg op på Facebook:

”Tænk: Engang levede vi i dette land stort set af grød, brød og frikadeller. Det er såmænd også lækkert. Bare ikke HELE tiden. Men så kom globaliseringen og med den kom også en masse positive og givende indvandrere og med dem inspiration – og også lækker ny, spændende og eksotisk mad.

Det er en af den slags udtalelser, hvor man først tænker, at det må være mandens spøg, men nej, det er det ikke, hvilket kan læses af en til det yderste pinlig udenrigsministers rasende kommentarer til dem, der fandt argumentet med at ødelægge danskernes land til gengæld for noget lækker nam-nam lovlig naivt og meget 80’er og 90’er agtigt.

Weekendavisens Søren K. Villemoes er heldigvis mindre naiv. I en klumme (det meste desværre bag betalingsmur) konstaterer han tørt følgende:

Amerikanerne gider ikke længere at føre krige overalt i verden, russerne, kineserne og tyrkerne er på ingen som helst måde på vej mod mere liberale styreformer, den tyske, franske og britiske ledelse fungerer alle elendigt, EU-eliten har ikke fattet, at de europæiske folk ikke ønsker at skrotte deres nationalstater.

Søren K. Villemoes mangler lige at få understreget, at vesteuropæerne heller ikke gider at se deres hjemlande omdannet til den tredje verden.

Hvad vil 2019 så bringe? Givetvis mere elendighed. Har man først malet sig op i et hjørne, som de vesteuropæiske eliter har, giver man ikke sådan lige op. Så vil man et godt stykke tid endnu bekæmpe sine egne folk med næb og kløer, censur og domme for såkaldt racisme.

Jeg beklager virkelig selv, at der kun synes at være en form for elendighedsteori at falde tilbage på. Det skal blive værre, før det bliver bedre. At vi når dertil, tvivler jeg fortsat ikke på. Vesteuropæerne vil i det lange løb ikke finde sig i at blive befolkningsudskiftet. Når velfærdsstaterne for alvor ramler i lande som Sverige og Frankrig, vil der blive reageret.

Det bør snildt kunne foregå ret fredeligt. Givetvis vil visse ghettoområder gå mere eller mindre op i flammer, men det gør de allerede i betydeligt omfang, f.eks. i Sverige, der sidste år havde 44 skuddrab mod Danmarks 5.

Når den tid kommer, hvor vesteuropæerne ikke længere vil finde sig i det, vil politikerne – gamle eller nye, det er underordnet – villigt gøre det nødvendige, som er standsning af enhver yderligere indvandring fra den tredje verden og derpå omfattende planer på retsstatens grund til hjemsendelser af et stort antal utilpassede, der aldrig burde have fået lov at slå sig ned i Europa.

En mindre del fra selv meget fremmedartede kulturer er tilpasningsdygtige, hvilket al erfaring nemlig også viser, samtidig med at de fleste ikke er det.

Det bliver desværre nok ikke i 2019, at vi kommer til at se det her skitserede. Vi skal mere ondt igennem først. Det skal dog ikke forhindre mig i at sige til alle:

GODT NYTÅR!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Redaktionen anbefaler
Mere
{"DriveBy-Authorized": 11793843,"DriveBy-NotAuthorized": 11793843,"Returning-Authorized": 11793843,"Returning-NotAuthorized": 11793843,"Fan-Authorized": 11793843,"Fan-NotAuthorized": 11793843,"Default": 11793843}