Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

3. generation klarer sig heller ikke godt – hvad nu, politisk korrekte Danmark?

Søforklaringerne står i kø for at komme til.

Så ramte ”nyheden” forsiden af Berlingske i går mandag. En undersøgelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at heller ikke 3. generation af ikkevestlige i snit klarer sig på niveau med danskere eller bare i nærheden deraf.

Nøj, hvor blev jeg overrasket. Nej, jeg gjorde selvfølgelig ikke. Allerede i juni 2017 kunne jeg sammen med JP fortælle, at karaktererne for 3. generation ikkevestlige – efterkommernes børn – fik lige så dårlige karakterer i grundskolen som 2. generation.

Hverken DR TV-avisen eller TV2 Nyhederne fandt dengang historien interessant. Denne gang har i det mindste TV2 News og Deadline på DR2 bragt ”nyheden”. I Deadline var der et rørende forsøg på bortforklaring på katastrofen af forskningsdirektør Torben Tranæs, der kogte suppe på det forhold, at ca. halvdelen af 2. generation bliver familiesammenført med en fra hjemlandet.

Og imens venter vi på Godot. År ud og år ind begynder vi forfra med Adam og Eva, når det handler om den førte udlændingepolitik og om det faktum, at den ikkevestlige indvandring – ankommet hertil som enten anerkendte flygtninge eller familiesammenførte – koster det hvide ud af øjnene og kulturelt og etnisk ændrer Danmark til ukendelighed for det danske folk.

Hvorfor kan disse behjertede mennesker ikke indse, at det er normen, at forskellige etniske og/eller religiøse grupper klarer sig voldsomt forskelligt alle mulige steder? Tilbage i 2015 måtte jeg f.eks. sætte Weekendavisens Klaus Wivel grundigt på plads, efter at han ud af den blå luft havde påstået, at hispanics i USA i 2. generation klarede sig godt. Det kunne jeg med tørre tal vise, ikke var tilfældet, heller ikke i 3 generation for øvrigt.

Den sørgelige bundlinje er indtil videre denne: Politikerne, medierne og ”eksperterne” går som en selvfølge ud fra, at den ødelæggende masseindvandring vil fortsætte ud i al fremtid. Når det så med mellemrum viser sig, at det går elendigt, står bortforklaringerne i kø for at komme til.

Og imens går Danmark mere og mere i stykker. Forstå det, hvem der kan.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
08.12.19, 15:18
Ole Hasselbalch vil for altid tjene som inspiration for nationalt sindede danskere. Læs mere
Af Nauja Lynge
08.12.19, 12:16
Hvis bare alle danske statsborgere ville følge hans eksempel. Læs mere
Af Mikael Jalving
08.12.19, 08:00
Mød Hans Gammeltoft-Hansen, tidligere formand for Dansk Flygtningehjælp og arkitekten bag udlændingeloven af 1983. Læs mere
Af Nauja Lynge
06.12.19, 13:22
Kinesernes strategiske hensyn kan blive rigsfællesskabets værste mareridt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
06.12.19, 10:45
Hold fingrene fra at kriminalisere jødisk omskæring. Forslaget om, omskæring skal betragtes som vold, gør danske jøder hjemløse. For omskæring er en gammel religiøs nødvendighed. Læs mere
Af Jens Kindberg
05.12.19, 22:40
Den laveste socialgruppe bor primært til leje i almene boliger - ikke ligefrem er et miljø, som er befordrende for at komme frem i verden. Der er brug for et politisk holdningsskift. Læs mere
Af Signe Munk
05.12.19, 14:30
Det kniber fortsat med at tage ansvar for den globale opvarmning. Den rammer ikke de største syndere hårdest – tværtimod. Og på COP 25 skal de rigeste lande igen holdes op på løfter om at spytte i bøssen. Læs mere
Af Harun Demirtas
05.12.19, 14:13
Jeg væmmes over de politikere, der sætter sig imod, at vi hjælper afviste udlændinge - bare fordi de er dem, de er. Og selv om mange frivillige er villige til at hjælpe. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.19, 11:24
Vi har ikke brug for flere hovsaløsninger, som ikke indeholder andet end en ommøblering af dækstolene på Titanic. Læs mere