Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

3. generation klarer sig heller ikke godt – hvad nu, politisk korrekte Danmark?

Søforklaringerne står i kø for at komme til.

Så ramte ”nyheden” forsiden af Berlingske i går mandag. En undersøgelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at heller ikke 3. generation af ikkevestlige i snit klarer sig på niveau med danskere eller bare i nærheden deraf.

Nøj, hvor blev jeg overrasket. Nej, jeg gjorde selvfølgelig ikke. Allerede i juni 2017 kunne jeg sammen med JP fortælle, at karaktererne for 3. generation ikkevestlige – efterkommernes børn – fik lige så dårlige karakterer i grundskolen som 2. generation.

Hverken DR TV-avisen eller TV2 Nyhederne fandt dengang historien interessant. Denne gang har i det mindste TV2 News og Deadline på DR2 bragt ”nyheden”. I Deadline var der et rørende forsøg på bortforklaring på katastrofen af forskningsdirektør Torben Tranæs, der kogte suppe på det forhold, at ca. halvdelen af 2. generation bliver familiesammenført med en fra hjemlandet.

Og imens venter vi på Godot. År ud og år ind begynder vi forfra med Adam og Eva, når det handler om den førte udlændingepolitik og om det faktum, at den ikkevestlige indvandring – ankommet hertil som enten anerkendte flygtninge eller familiesammenførte – koster det hvide ud af øjnene og kulturelt og etnisk ændrer Danmark til ukendelighed for det danske folk.

Hvorfor kan disse behjertede mennesker ikke indse, at det er normen, at forskellige etniske og/eller religiøse grupper klarer sig voldsomt forskelligt alle mulige steder? Tilbage i 2015 måtte jeg f.eks. sætte Weekendavisens Klaus Wivel grundigt på plads, efter at han ud af den blå luft havde påstået, at hispanics i USA i 2. generation klarede sig godt. Det kunne jeg med tørre tal vise, ikke var tilfældet, heller ikke i 3 generation for øvrigt.

Den sørgelige bundlinje er indtil videre denne: Politikerne, medierne og ”eksperterne” går som en selvfølge ud fra, at den ødelæggende masseindvandring vil fortsætte ud i al fremtid. Når det så med mellemrum viser sig, at det går elendigt, står bortforklaringerne i kø for at komme til.

Og imens går Danmark mere og mere i stykker. Forstå det, hvem der kan.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Camilla Burgwald
19.08.19, 12:26
“Hvor mange bedste venner har du?”  Allerede for 15 år siden, var det mest almindelige svar på dette spørgsmål "INGEN" i en undersøgelse blandt amerikanere. Tyve år tidligere var det mest almindelige svar på samme spørgsmål "to" (2). Hvad i alverden skete der imellemtiden? Og sker det også her? Læs mere
Af Mikael Jalving
18.08.19, 06:00
Det er frikvarter i det røde kabinet. Den udlændingepolitik, som statsministeren gik til valg på, er allerede ædt op af dårlige undskyldninger. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.08.19, 16:53
Nej, det er netop ikke falske nyheder, der er problemet. Det er alt det, som de etablerede medier ikke fortæller om. Læs mere
Af Sonja Mikkelsen
17.08.19, 12:33
Det må være det spørgsmål, man står med efter denne uges store fokus på, hvilke personer der tegner Venstre. Læs mere
Af Louis Jacobsen
17.08.19, 11:38
Nye digitale platforme åbner en vifte af muligheder, og fremtidens arbejdsmarked kan blive sindssygt spændende. Men for at det skal blive så spændende som muligt for os, der udfører arbejdet, er det vitalt, at vi tager det organiserede arbejdsmarked med ind på det nye digitale arbejdsmarked. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.08.19, 17:32
Vi er ikke så langt, at der i dag er et decideret tredje arbejdsmarked for LGBT+ personer lige nu, men hvis politikerne ikke handler snart og søsætter initiativer, må det altså ikke overraske nogen, hvis vi snart får et LGBT+ arbejdsmarked Læs mere
Af Nauja Lynge
16.08.19, 13:16
Tag rigsfællesskabet alvorligt, inden vi bliver til grin i hele verden. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.08.19, 11:23
Man aner jo aldrig om Trumps tale er det ene eller det andet Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.08.19, 09:04
Den politiske debat er nerven i demokratiet. De opgaver, der skal løses for Danmark, er som oftest komplicerede og kræver både debat og omtanke. Læs mere
Af Rune Lund
14.08.19, 12:38
-men hvorfor skal pengene tages fra hospitaler og minimumsnormeringer? Læs mere