Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tak til Læger uden Grænser for deres desperate annonce i Weekendavisen

Læger uden Grænser bør stadig undersøges for kriminelle aktiviteter.

Læger uden Grænser var engang en entydigt agtværdig organisation, der hjalp i nødstedte områder. Såvel læger som sygeplejersker udførte et farligt og uegennyttigt arbejde. Det gør Læger uden Grænser fortsat en masse steder, og det er al ære værd. En ringe løn for et ofte farligt arbejde aftvinger respekt.

Nu har Læger uden Grænser imidlertid indrykket en helsides annonce i Weekendavisen på side 3 (muligvis også i andre aviser, men det er jeg ikke bekendt med). Teksten lyder:

»Der er danskere, der hader, at vi yder lægehjælp til alle uanset religion og hudfarve.«

Neden under denne tekst står der:

»Hvor går din grænse? Vi er aldrig i tvivl.«

Derpå er der en opfordring til at støtte Læger uden Grænser.

Så langt, så godt. Der er bare det ved det, at Læger uden Grænser indrykker denne annonce af en grund, og dertil skal lægges, at Læger uden Grænser ikke spiller med åbne kort.

I maj 2017 skrev jeg et blogindlæg med titlen ”Boykot Læger uden Grænser”. Her forklarede jeg, at Læger uden Grænser bevidst sejlede tæt op ad Libyens kyst for dér at samle asylsøgere op i vakkelvorne både sat i Middelhavet af menneskesmuglere. Jeg skrev, at Læger uden Grænser dermed reelt gjorde sig medskyldig i menneskesmugling, og derfor opfordrede jeg til boykot af organisationen. I et indlæg af mig fra september i år kunne jeg konstatere, at diverse organisationer som Læger uden Grænser og andre ikke længere opererede på denne muligt kriminelle måde, men det skyldtes ikke uvilje mod at overtræde de europæiske landes lovgivninger, men alene den italienske regerings afvisning af skibe fra de såkaldte ngo’er – f.eks. Læger uden Grænser – der i rutefart bragte talløse personer fra Libyen til Europa.

Tænk, jeg tror heller ikke, at det er tilfældigt, at Læger uden Grænser bruger ganske mange penge på at indrykke en annonce i Weekendavisen, hvor de piver over, at ikke alle unisont bakker op om det samlede projekt. Jeg tror heller ikke, at det er et mærkværdigt sammentræf, at Læger uden Grænser anvender ordene religion og hudfarve.

Læger uden Grænser bruger selvfølgelig de mest følelsesladede termer, som de kan finde i ordbogen. At være imod masseindvandring til Europa sættes ifølge Læger uden Grænser lig med at være ”imod” mennesker med en anden religion eller hudfarve. Kunne det i stedet skyldes, at der er en aversion mod f.eks. voldtægter, som i rystende mange tilfælde er begået af personer fra den tredje verden, som er en af de mange følger af masseindvandringen, som Læger uden Grænser synes at se som en selvfølge?

Jeg er i øvrigt pjattet med Læger uden Grænsers video på et minut og syv sekunder, hvor der først er en række åbenlyst ubehagelige udsagn om Læger uden Grænser, sandsynligvis hentet fra Facebook, og derpå en længere sekvens, hvor temaet er ”lad mig kramme dig”, hvor personer fra Læger uden Grænser står lallende og synger hug you, som sagt, ”lad mig kramme dig”. Man føler sig hensat til den for længst ikoniske video fra youtube, hvor alle, unge som gamle, i en religiøs rus synger med på ”Love is in the Air”.

Hovsa, min reference går på det alternative politiske parti Alternativet, der har beriget os alle med denne rygende pistol med politik som værende lig med komplet vanvid. Tak til Læger uden Grænser for at vise, hvor I står. Djævelen ligger som bekendt i detaljen, ved I.

Kære Læger uden Grænser: Hvis I gerne vil levere et upolitisk bidrag til denne verden, bør I nok beskedent holde jer til hjælp til mennesker i situationer, hvor det ikke er åbenlyst, at de har tænkt sig at rejse til Europa som indvandrere fra fejlslagne lande.

I modsat fald spår jeg, at vil I få stedse sværere ved at samle midler ind til noget, der muligvis er kriminelt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
18.06.19, 21:40
DR synes ikke at være pjattede med at bringe velargumenterede udsagn fra nationalkonservative. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.06.19, 12:35
Udenfor lynede og tordnede det. Der var høj og intens stemning i de "morderiske" telte. Læs mere
Af Christina Egelund
18.06.19, 10:54
Mayday mayday, kalder retsstaten. Sådan rungede det i mit hoved, da jeg læste om den seneste sag om et alvorligt brist i datasikkerheden i staten. Her et brist, der sagtens kan have ført til justitsmord. Læs mere
Af Mikael Jalving
18.06.19, 09:59
Jeg nyder hvert sekund, velvidende at politikerskabte trængsler formentlig snart vil regne ned over vore syndige hoveder. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.06.19, 06:05
Vi kan lukke øjnene, men står i et valg mellem nationalisme eller imperialisme. Læs mere
Af Anna Thygesen
14.06.19, 11:45
Det er egentlig vildt nok, at et parti, der i den grad bekender sig til markedskræfterne, ikke har fattet en brik, når det gælder partiets egne kunder i butikken. Læs mere
Af Signe Munk
13.06.19, 12:30
Vores forslag er en klimakonto, hvor vi justerer arbejdsmarkedsbidraget en smule og indfører en grøn topskat. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.06.19, 09:02
Især de to partier vil få en stadig stigende andel stemmer fra muslimer, der er antidemokratiske. Læs mere