Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

David Trads »beskrives som iskold og uden empati, og hans lunefulde adfærd opleves som særligt ubehagelig, fordi det er uvist, hvilke spilleregler der gælder«

Det er, hvad der står i en rapport fra Bedriftssundhedstjenesten om David Trads.

Jeg ved ikke, om jeg skal ønske Socialdemokratiet held og lykke med muligvis at få journalist David Trads som kandidat til Folketinget. Partiets afdeling i Egedal synes tilsyneladende, at det er en god idé at få den forhenværende chefredaktør for dagbladet Information i Folketinget. I et indlæg i Politiken den 30. juni 2018 virker tre journalister fra netop Information dog ikke synderligt imponerede over David Trads’ evner til vel nærmest noget som helst.

De tre journalister, Kristian Villesen, Ulrik Dahlin og Anton Geist, kan gengive artige forhold fra David Trads’ ret korte karriere som chefredaktør for Information i perioden 2002 til 2004. De tre herrer skrev indlægget som en reaktion på, at David Trads ifølge trioen havde en meget selektiv hukommelse, da han skrev om, at han ikke var blevet bedt om at bidrage til en jubilæumsbog om Information igennem de sidste 25 år.

Man bør unde sig selv at læse artiklen af de tre journalister på Information. Det lyser ud mellem linjerne, at de anser David Trads for at være et helt igennem usympatisk menneske, og det virkeligt interessante er, at de kan bakke deres ubehag op. De skriver bl.a. således i artiklen i Politiken:

»David Trads var chefredaktør på Information i godt to år, men måtte gå af, efter avisens øvrige redaktører over for bestyrelsen havde krævet hans afgang. Han var af både redaktører og journalister blevet kritiseret kraftigt for ringe ledelse og utilregnelighed.«

Av, av, ikke noget godt skudsmål for en chefredaktør eller for den sags skyld for et måske kommende folketingsmedlem. Henrik Sass Larsen får vist brug for al den bryskhed, som han er kendt for, for at holde en David Trads på plads.

Allermest pjattet er jeg dog med citatet fra rapporten fra Bedriftssundhedstjenesten om avisens chefredaktør, der kort efter blev fyret. Vi tager det lige igen:

»Chefredaktøren beskrives som iskold og uden empati, og hans lunefulde adfærd opleves som særligt ubehagelig, fordi det er uvist, hvilke spilleregler der gælder.«

Jeps, mine damer og herrer, det er David Trads, der skildres her. Jeg ved godt, hvad nogle kunne finde på at kalde en person, der får denne fuldstændig diskvalificerende kritik, men jeg skal nok vare min mund.

Pøj, pøj, Socialdemokratiet i Egedal og på landsplan. Det vil sandsynligvis blive underholdende med David Trads som medlem af Folketinget. For alle os, der ikke stemmer på Socialdemokratiet, forstås.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Isabella Arendt
04.07.20, 15:03
I et års tid nu har vi alle ventet på, hvad de borgerlige partier mon stiller op med sig selv. Vi har brug for en fælles borgerlig vision. Ikke som krisehåndtering eller valgflæsk, men som en reel vision for, hvor Danmark skal bevæge sig hen om ikke bare fire år, men 40 år. Læs mere
Af Mikael Jalving
04.07.20, 14:00
Hvis Grønland bliver selvstændigt, vil selvstændigheden vare ca. 15 minutter og en ny kolonisering begynde. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
03.07.20, 15:00
Den står på ferie i Danmark, og på vej rundt i landet er der stor rigdom at hente i kirkernes kalkmalerier, for de fortæller også en historie om det moderne menneske. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.07.20, 10:14
Det nytter ikke at give danskerne skylden for de mange fordomme mod grønlændere, som lever i bedste velgående og forhindrer grønlændere i Danmark i at kunne hvile i deres identitet. Læs mere
Af Mikael Jalving
02.07.20, 14:14
Er det tilladt at maskere forbrydernes etnicitet for befolkningen? Læs mere
Af Martin Ågerup
02.07.20, 08:47
Der er forskel på at være pragmatisk (en nødvendighed i politik) og at være principløs. Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.07.20, 19:05
Vores forbrug og vækstfokuseret levevis har tydeligvis en negativ effekt på klimaet. Læs mere