Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Donald Trumps nationalkonservative tale hos FN

USA’s præsident holdt sin hidtil bedste tale for en lille uge siden i FN.

Medierne har mest været optaget af at beskrive, hvordan salen på et tidspunkt grinede, da Trump ganske rigtigt overdrev vildt ved at sige, at i hans tid som præsident er der opnået større resultater, end nogen anden regering i USA har præsteret. Fair nok, at der blev grinet og også godt, at Trump ikke blev tøsefornærmet, men blot sagde, at det havde han ikke forventet, men at det var ok.

Nå, hvad med nu at se lidt på talens øvrige indhold? Vi kan begynde med denne her:

»Hver af os i denne sal er sendebuddet fra en bestemt kultur med en rig historie og et folk tæt knyttet sammen af minder, traditioner og de værdier, som gør vores respektive hjemlande til noget enestående i verden. Det er grunden til, at Amerika altid vil vælge uafhængighed og samarbejde frem for global styring, kontrol og dominans. Jeg ærer enhver nation, repræsenteret i denne sal, og dens ret til at forfølge dens egne skikke, trossætninger og traditioner. USA vil ikke komme og fortælle jer, hvordan I skal leve jeres liv. Vi beder kun om, at I ærer vores ret til selvstændighed til gengæld

Jeg har i mit 54-årige liv ikke hørt en amerikansk præsident udtale noget så flot og så rigtigt. Kloden tilhører nationalstaterne, og uafhængighed inden for et givent territorium er det, der sikrer den enkelte stat, det enkelte folk. Derfra kan man så samarbejde med andre, men forudsætningen for det gode samarbejde er nationalstaten.

Hvad sagde vores egen statsminister til talen? Bl.a. dette:

»…så er jeg ikke efterladt med megen optimisme, for der var ikke meget internationalt samarbejde i det, siger Lars Løkke Rasmussen, der selv overværede talen i New York.

- Det var ”Amerika Først”, og hele nulsumsattituden – hvor alt skal være én-til-én, når det kommer til handlen – det bekymrer mig lidt. Og der var ikke meget engagement fra præsidentens side, når det kommer til vores prioriteter, klima og FN’s bæredygtighedsmål, siger han

Det er godt nok forskellen på en statsmand, Donald Trump, og en lommeprokurator, Lars Løkke Rasmussen.

Mere fra Donald Trumps tale:

»Vi anerkender alle nationers ret til at bestemme deres egen indvandringspolitik i overensstemmelse med den nationale interesse, ligesom vi forventer, at andre lande respekterer vores ret til at gøre det samme – hvilket vi gør. Dette er en af grundene til, at USA ikke vil deltage i FN’s nye ”Global Compact on Migration” (den globale pagt om indvandring). Spørgsmål om indvandring skal ikke håndteres af et internationalt organ, som ikke kan holdes ansvarligt over for borgerne

Jeg kan ikke få armene ned. Det er formidabelt at høre en amerikansk præsident sige sådan. Tænk at være en del af den samlede kultur, vi kalder Vesten, og så lytte til lederen af det suverænt stærkeste medlem af denne familie sige, hvad nationalkonservative har sukket efter i årtier: at det som en selvfølge anerkendes, at nationalstaterne selv beslutter, hvem de vil lukke ind, og hvem de ikke vil. Og at internationale organisationer uden skyggen af folkelig opbakning skal vises vintervejen.

Et sidste citat fra talen:

»I Polen hævder et stort folk sin selvstændighed, sin sikkerhed og sin suverænitet. Mange lande forfølger sine egne unikke visioner, byggende sine egne håbefulde fremtider og søgende sine egne vidunderlige drømme af skæbne, af arv og af et hjem.«

Det er stort. Det var lige EU, der blev undsagt der. Det var hele den globalistiske pakke af vanvidsideologier om nedlæggelse af grænser og nedlæggelse af folkeslag.

Statsmænd som Donald Trump tilhører fremtiden. Lars Løkke Rasmussens slags er fortiden. I er i går. Vi er i morgen.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.