Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Demokraterne i USA er fanatikere, der ønsker størst mulig indvandring

Det Demokratiske Parti er i udlændingepolitikken mindst at sammenligne med cocktailen af Alternativet, Det Radikale Venstre og Enhedslisten.

En særdeles interessant hjemmeside i USA, NumbersUSA.com, opgør minutiøst, hvordan politikerne i den amerikanske kongres stemmer i immigrationsspørgsmål. Hjemmesiden skriver om sig selv, at

»Den afgørende factor i immigrationspolitikken er at vælge det rette antal legale indvandrere for de kommende år. At beslutte sig for at lavere antal antyder ikke noget negativt om de indvandrere, der allerede opholder sig lovligt i landet. Vi taler om antallet i fremtiden, som er bedst for både borgere født i USA og for borgere født i udlandet

Det kan vist dårligt kaldes andet end en moderat opfordring til at rebe sejlene, lade væsentligt færre komme ind i USA og i øvrigt opføre sig civiliseret over for dem, der allerede er ankommet.

NumbersUSA.com gennemgår løbende, hvordan de 435 medlemmer af Repræsentanternes Hus og de 100 senatorer i Senatet stemmer vedrørende immigration. Det drejer sig om en lang række områder, f.eks. at reducere kædevandring, reducere illegal indvandring, reducere (det bør vist hedde afskaffe) statsborgerskab ved fødsel, hvis man er født på amerikansk territorium med forældre uden amerikansk statsborgerskab, med mere.

Politikerne gives karakterer efter en skala, hvor A+ er bedst, fordi den pågældende repræsentant eller senator i 95 pct. eller flere af tilfældene har stemt for strammere indvandringslove. Derefter fortsætter det nedad, indtil vi ender på F-, som gives de politikere, der fra 0 til 5 pct. af tilfældene har stemt for stramninger. En ganske fair og tilstræbt objektiv metode, hvor data kan kvantificeres.

A+ og A vil svare til 12 på den danske karakterskala, B til 10, C til 7, D til 02, E til 00 (dumpet) og F til -3 (seriøst dumpet).

Er man klar til en række gysertal? Det er nemlig, hvad der følger her. Lad os begynde med Republikanerne, som er ”strammerne” i amerikansk politik. Det er den nuværende kongres, 2017/18, der nævnes tal for her.

Af de republikanske senatorer er der kun 4 pct., der får et A-, fordi de to, der er tale om, har stemt stramt 88 og 86 pct. af gangene. 49 pct. får karakteren B+, 16 pct. et B, 12 pct. et B-, 4 pct. et C+, 8 pct. et C, 4 pct. et F, og endelig får 4 pct. et F-. Det bør ikke undre, at republikaneren John McCain er at finde blandt de to. Han ligger med et rundt 0, når det handler om stramninger.

Det samlede resultat er ikke imponerende, hvis man da ellers synes, at det er en god idé, at USA standser befolkningsudskiftningen, der under alle omstændigheder vil bringe hvide amerikanere i mindretal engang i 2040’erne, om sølle 20-30 år.

Nu skal vi så se, om der blandt de demokratiske senatorer er strammere, og hvor meget de fylder. Her finder vi, at 2 (to!) pct. får et rundt C, en god middelkarakter og den højeste her. Der er tale om én senator. 6 pct. får C-, 6 pct. F og dermed 85 pct., der får F-, svarende til -3.

Blandt republikanske repræsentanter er billedet blandet. Der er 16 pct., der opnår den højeste karakter A+, og 8 pct., der får A, men der er også 31 pct., der får B-. Der er dog kun 9 pct., der får D og kun 3 pct., der får F-.

Blandt demokratiske repræsentanter? Såmænd således: 1 pct. får C-, 1 pct. et D, 2 pct. F (dumpet) og, vupti, 97 pct. F- (seriøst dumpet, på nær to repræsentanter har alle øvrige i denne kategori en konsekvent score på 0 pct. for stramninger).

Det siges, at folk har de politikere, de fortjener. Man kan i hvert fald roligt slå fast, at den amerikanske kongres – Senatet og Repræsentanternes Hus – for nærværende er sammensat på en måde, der vil umuliggøre virkelige stramninger af USA’s udlændingelovgivning.

Det Republikanske Parti fordeler sig ret jævnt over det politiske spektrum, mens Det Demokratiske Partis folkevalgte på Capitol Hill stort set er at ligne med det mest venstreorienterede, man kan opdrive inden for udlændingepolitikken.

God Bless and Save America. Land of the Free har aldrig haft større behov for guddommelig indgriben.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.