Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Om lukning af grænser, åbne grænser, hjemsendelser og alles ret til at være alle steder

”The Center Cannot Hold” hedder det på udenlandsk. De centrifugale kræfter bliver stærkere og stærkere.

I gode tider går et givent samfund i centripetal retning, i retning af ”at bevæge sig ind mod centrum”.

I skidte perioder hersker de centrifugale kræfter, ”som fjerner sig fra centrum”.

Vi lever i en tid, hvor man roligt kan fastslå, at det er de centrifugale kræfter, der hersker. Det mærkelige fænomen Alternativet, der går for at være et politisk parti i staten Danmark, har for nylig bl.a. skrevet i forbindelse med et politisk bud på fremtiden:

”Det er altså et udspil, der prioriterer det lige højt at forbedre livsvilkårene og fremtiden for mennesker født i Rwanda og i Randers.”

Og på den anden side lytter vi til Jeff Ahl fra Alternativ för Sverige i den svenske rigsdag:

”Det er kun os svenskere, som har en naturlig og hævdvunden ret til vores land. Vi er værtsfolket og det oprindelige folk, og de er gæster, forklarer medlem af Rigsdagen under en diskussion i Rigsdagen vedrørende forholdet mellem svenskere og indvandrere…Når vi får indflydelse og magt, vil de blive sendt hjem i store tal, og det vil ske på effektiv vis.”

Eller læs denne sammenligning. En kandidat fra Demokraterne i USA sønderbanker sin egen hvide partifælle i primærvalget til Repræsentanternes Hus. Den 28-årige kvinde Alexandria Ocasio-Cortez af latinamerikansk herkomst vandt klart i konkurrencen om at blive den næste Repræsentant i et valgdistrikt, der stemmer næsten udelukkende på Demokraterne. Gad vide, hvad det betød, at et oprindeligt hvidt arbejderkvarter havde fået en befolkning på ca. 50 pct. latinoer og godt 18 pct. hvide?

På den anden side har vi en formentlig ganske god vurdering af, hvad den dybeste grund var til, at Donald Trump vandt det amerikanske præsidentvalg i 2016:

”Det handlede om en dominerende gruppe, som følte sig truet af forandringer, og om en kandidat, som udnyttede denne frygt…For første gang siden europæere ankom til dette land, bliver hvide amerikanere fortalt, at de snart vil blive et mindretal i selvsamme land”.

Velbekomme, havde jeg nær sagt. Det 21. århundrede vil blive en tid, hvor etnicitet sætter dagsordenen. Der vil ikke være et gran, det enkelte menneske kan gøre ved det. Det følger, om jeg så må sige, at helt naturlige omstændigheder.

Mennesker grupperer sig efter kultur, som er afledt af etnicitet. Kultur er en sikker markør på tilhørsforhold, og etnicitet er en endnu sikrere markør, fordi slægt trumfer både stat og kultur. Det gælder ikke alle, heldigvis, men det gælder tilstrækkeligt mange.

Vi får se, om multi- og etnikulturalisterne er de stærkeste. Eller om de etnonationale vinder.

Jeg hepper på de sidste og arbejder selv på sagen, men jeg gør det uden fanatisme. Der er altid plads til den anden, men det må og skal være i begrænset antal. Ellers har man intet forstået af europæernes og menneskets smertefulde forhold til historien.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Søren Gade
20.11.19, 08:55
Det er ikke rimeligt, at borgere fra andre EU-lande efter én måneds arbejde i Danmark kan få fuld adgang til danske dagpenge og tage dem med til hjemlandet i op til seks måneder. Jeg mener, at danske velfærdsydelser tilhører danskerne. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.11.19, 23:03
Vi kender alt for lidt til hinanden indenfor Rigsfællesskabet Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.11.19, 22:28
Venstres formand har udtrykt sig stærkt problematisk på Venstres landsmøde. Læs mere
Af Peter Kofod
19.11.19, 09:27
Schengens grænsekontrol fungerer ikke, og folk kan let komme ind på falske visa. Alligevel bliver vi ved med at betro EU opgaven. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
18.11.19, 16:34
Ledigheden i Danmark er rekordlav på cirka 4 procent. Men for de nyuddannede akademikere er ledigheden på hele 30 procent. Der er noget helt galt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.11.19, 22:30
60-70 pct. af os abonnerer efter Cas Muddes overbevisning på arvegods fra neofascistiske grupper. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.11.19, 06:58
Ugens klart bedst sælgende digter trækker på tre stærke længsler i tiden. Læs mere
Af Anna Thygesen
15.11.19, 14:30
Jeg er så træt af alle de sager, hvor offentlige kasser agerer tag selv-bord for svindlere og bedragere. Læs mere
Af Peter Kofod
15.11.19, 10:33
Der er snart ikke det, der efter flertallet i Europa-Parlamentets mening ikke skal være en EU-opgave. Selv danskernes sexliv skal efter det store flertals mening være en opgave, som EU skal tage sig af. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.11.19, 06:23
Kære danske medborger, stop med at generalisere og sætte alle med anden etnisk baggrund i samme bås. Læs mere