Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Om lukning af grænser, åbne grænser, hjemsendelser og alles ret til at være alle steder

”The Center Cannot Hold” hedder det på udenlandsk. De centrifugale kræfter bliver stærkere og stærkere.

I gode tider går et givent samfund i centripetal retning, i retning af ”at bevæge sig ind mod centrum”.

I skidte perioder hersker de centrifugale kræfter, ”som fjerner sig fra centrum”.

Vi lever i en tid, hvor man roligt kan fastslå, at det er de centrifugale kræfter, der hersker. Det mærkelige fænomen Alternativet, der går for at være et politisk parti i staten Danmark, har for nylig bl.a. skrevet i forbindelse med et politisk bud på fremtiden:

”Det er altså et udspil, der prioriterer det lige højt at forbedre livsvilkårene og fremtiden for mennesker født i Rwanda og i Randers.”

Og på den anden side lytter vi til Jeff Ahl fra Alternativ för Sverige i den svenske rigsdag:

”Det er kun os svenskere, som har en naturlig og hævdvunden ret til vores land. Vi er værtsfolket og det oprindelige folk, og de er gæster, forklarer medlem af Rigsdagen under en diskussion i Rigsdagen vedrørende forholdet mellem svenskere og indvandrere…Når vi får indflydelse og magt, vil de blive sendt hjem i store tal, og det vil ske på effektiv vis.”

Eller læs denne sammenligning. En kandidat fra Demokraterne i USA sønderbanker sin egen hvide partifælle i primærvalget til Repræsentanternes Hus. Den 28-årige kvinde Alexandria Ocasio-Cortez af latinamerikansk herkomst vandt klart i konkurrencen om at blive den næste Repræsentant i et valgdistrikt, der stemmer næsten udelukkende på Demokraterne. Gad vide, hvad det betød, at et oprindeligt hvidt arbejderkvarter havde fået en befolkning på ca. 50 pct. latinoer og godt 18 pct. hvide?

På den anden side har vi en formentlig ganske god vurdering af, hvad den dybeste grund var til, at Donald Trump vandt det amerikanske præsidentvalg i 2016:

”Det handlede om en dominerende gruppe, som følte sig truet af forandringer, og om en kandidat, som udnyttede denne frygt…For første gang siden europæere ankom til dette land, bliver hvide amerikanere fortalt, at de snart vil blive et mindretal i selvsamme land”.

Velbekomme, havde jeg nær sagt. Det 21. århundrede vil blive en tid, hvor etnicitet sætter dagsordenen. Der vil ikke være et gran, det enkelte menneske kan gøre ved det. Det følger, om jeg så må sige, at helt naturlige omstændigheder.

Mennesker grupperer sig efter kultur, som er afledt af etnicitet. Kultur er en sikker markør på tilhørsforhold, og etnicitet er en endnu sikrere markør, fordi slægt trumfer både stat og kultur. Det gælder ikke alle, heldigvis, men det gælder tilstrækkeligt mange.

Vi får se, om multi- og etnikulturalisterne er de stærkeste. Eller om de etnonationale vinder.

Jeg hepper på de sidste og arbejder selv på sagen, men jeg gør det uden fanatisme. Der er altid plads til den anden, men det må og skal være i begrænset antal. Ellers har man intet forstået af europæernes og menneskets smertefulde forhold til historien.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.