Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Drømmemåling til Sverigedemokraterne på 28,5 pct.

Det svenske rigsdagsvalg den 9. september kan vende svensk politik op og ned for altid.

Den 11. juni her på siden citerede jeg en svensk forsker for at sige, at det ikke ville undre ham, hvis Sverigedemokraterne får 35 pct. af stemmerne ved valget til den svenske rigsdag den 9. september.

Meningsmålingerne antyder, at Joakim Ruist er i gang med at få ret. Instituttet YouGov har i sin seneste måling Sverigedemokraterne endnu højere end Sentio, der for kort tid siden målte Sverigedemokraterne til 26,1 pct. af stemmerne, klart højere end Socialdemokratiet på 21,7 pct. YouGov giver i sin nyeste måling Sverigedemokraterne 28,5 pct. mod Socialdemokratiets 22 pct. og Moderaternes 17,3 pct.

Det er værd at bemærke, at stort set samtlige institutter, der laver målinger op til det svenske valg, har Sverigedemokraterne til markant fremgang over de seneste måneder.

Det forestående svenske valg kan vende op og ned på svensk politik for stedse. I en interessant artikel på nyheteridag.se udtaler socialdemokraten Johan Westerholm, at der meget muligt er en bevægelse i gang, der får Sverigedemokraterne til bare at vokse og vokse og får Socialdemokratiet til bare at falde og falde.

Tænk blot på Det Konservative Folkeparti herhjemme, der i årtier lå på mellem 15 og 20 pct. og i dag ligger og roder mellem tre og fem pct. af stemmerne. Det er ikke nogen naturlov, at et engang stort eller større parti vil forblive et sådant.

Oven i købet viser målingen fra YouGov, at ”andre” får 3,4 pct. Den svenske spærregrænse er på fire pct., dobbelt så høj som den danske. Det bemærkelsesværdige er, at det eneste parti uden for de almindeligt kendte er Alternativ för Sverige, der ligger til højre for Sverigedemokraterne.

Et mere og mere muligt scenarie er således følgende: Sverigedemokraterne får over 30 pct. af stemmerne og Alternativ för Sverige kommer over spærregrænsen på 4 pct. Svensk politik vil da være forandret for stedse.

Alternativ för Sverige markerer sig som ”återvandringspartiet”, der ikke vil lade sig nøje med at begrænse indvandringen, men vil iværksætte en aktiv hjemsendelsespolitik af utilpassede. Det kan man læse om her.

Forfatteren Jan Tullberg taler også åbent om massive hjemsendelser af utilpassede. Katten er ude af sækken. Dæmoniseringen af kritikere af masseindvandringen virker ikke længere. De gamle partier, der har kørt Sverige i sænk, vises snart vintervejen, efterlades på historiens losseplads som det fejlslagne ideologiske eksperiment, masseindvandringen har været.

Heller ikke det gennem årtier underkuede svenske folk vil finde sig i at blive fremmede i eget land. Et demokratisk oprør og opgør er i gang.

Det svenske rigsdagsvalg den 9. september kan føre til en renæssance for det svenske folk.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.