Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Drømmemåling til Sverigedemokraterne på 28,5 pct.

Det svenske rigsdagsvalg den 9. september kan vende svensk politik op og ned for altid.

Den 11. juni her på siden citerede jeg en svensk forsker for at sige, at det ikke ville undre ham, hvis Sverigedemokraterne får 35 pct. af stemmerne ved valget til den svenske rigsdag den 9. september.

Meningsmålingerne antyder, at Joakim Ruist er i gang med at få ret. Instituttet YouGov har i sin seneste måling Sverigedemokraterne endnu højere end Sentio, der for kort tid siden målte Sverigedemokraterne til 26,1 pct. af stemmerne, klart højere end Socialdemokratiet på 21,7 pct. YouGov giver i sin nyeste måling Sverigedemokraterne 28,5 pct. mod Socialdemokratiets 22 pct. og Moderaternes 17,3 pct.

Det er værd at bemærke, at stort set samtlige institutter, der laver målinger op til det svenske valg, har Sverigedemokraterne til markant fremgang over de seneste måneder.

Det forestående svenske valg kan vende op og ned på svensk politik for stedse. I en interessant artikel på nyheteridag.se udtaler socialdemokraten Johan Westerholm, at der meget muligt er en bevægelse i gang, der får Sverigedemokraterne til bare at vokse og vokse og får Socialdemokratiet til bare at falde og falde.

Tænk blot på Det Konservative Folkeparti herhjemme, der i årtier lå på mellem 15 og 20 pct. og i dag ligger og roder mellem tre og fem pct. af stemmerne. Det er ikke nogen naturlov, at et engang stort eller større parti vil forblive et sådant.

Oven i købet viser målingen fra YouGov, at ”andre” får 3,4 pct. Den svenske spærregrænse er på fire pct., dobbelt så høj som den danske. Det bemærkelsesværdige er, at det eneste parti uden for de almindeligt kendte er Alternativ för Sverige, der ligger til højre for Sverigedemokraterne.

Et mere og mere muligt scenarie er således følgende: Sverigedemokraterne får over 30 pct. af stemmerne og Alternativ för Sverige kommer over spærregrænsen på 4 pct. Svensk politik vil da være forandret for stedse.

Alternativ för Sverige markerer sig som ”återvandringspartiet”, der ikke vil lade sig nøje med at begrænse indvandringen, men vil iværksætte en aktiv hjemsendelsespolitik af utilpassede. Det kan man læse om her.

Forfatteren Jan Tullberg taler også åbent om massive hjemsendelser af utilpassede. Katten er ude af sækken. Dæmoniseringen af kritikere af masseindvandringen virker ikke længere. De gamle partier, der har kørt Sverige i sænk, vises snart vintervejen, efterlades på historiens losseplads som det fejlslagne ideologiske eksperiment, masseindvandringen har været.

Heller ikke det gennem årtier underkuede svenske folk vil finde sig i at blive fremmede i eget land. Et demokratisk oprør og opgør er i gang.

Det svenske rigsdagsvalg den 9. september kan føre til en renæssance for det svenske folk.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Søren Gade
20.11.19, 08:55
Det er ikke rimeligt, at borgere fra andre EU-lande efter én måneds arbejde i Danmark kan få fuld adgang til danske dagpenge og tage dem med til hjemlandet i op til seks måneder. Jeg mener, at danske velfærdsydelser tilhører danskerne. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.11.19, 23:03
Vi kender alt for lidt til hinanden indenfor Rigsfællesskabet Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.11.19, 22:28
Venstres formand har udtrykt sig stærkt problematisk på Venstres landsmøde. Læs mere
Af Peter Kofod
19.11.19, 09:27
Schengens grænsekontrol fungerer ikke, og folk kan let komme ind på falske visa. Alligevel bliver vi ved med at betro EU opgaven. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.19, 21:50
Hitler havde en skør pseudovidenskabelig teori om udbytning af arbejderne. Ligesom Marx. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
18.11.19, 16:34
Ledigheden i Danmark er rekordlav på cirka 4 procent. Men for de nyuddannede akademikere er ledigheden på hele 30 procent. Der er noget helt galt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.11.19, 22:30
60-70 pct. af os abonnerer efter Cas Muddes overbevisning på arvegods fra neofascistiske grupper. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.11.19, 06:58
Ugens klart bedst sælgende digter trækker på tre stærke længsler i tiden. Læs mere
Af Anna Thygesen
15.11.19, 14:30
Jeg er så træt af alle de sager, hvor offentlige kasser agerer tag selv-bord for svindlere og bedragere. Læs mere
Af Peter Kofod
15.11.19, 10:33
Der er snart ikke det, der efter flertallet i Europa-Parlamentets mening ikke skal være en EU-opgave. Selv danskernes sexliv skal efter det store flertals mening være en opgave, som EU skal tage sig af. Læs mere