Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Drømmemåling til Sverigedemokraterne på 28,5 pct.

Det svenske rigsdagsvalg den 9. september kan vende svensk politik op og ned for altid.

Den 11. juni her på siden citerede jeg en svensk forsker for at sige, at det ikke ville undre ham, hvis Sverigedemokraterne får 35 pct. af stemmerne ved valget til den svenske rigsdag den 9. september.

Meningsmålingerne antyder, at Joakim Ruist er i gang med at få ret. Instituttet YouGov har i sin seneste måling Sverigedemokraterne endnu højere end Sentio, der for kort tid siden målte Sverigedemokraterne til 26,1 pct. af stemmerne, klart højere end Socialdemokratiet på 21,7 pct. YouGov giver i sin nyeste måling Sverigedemokraterne 28,5 pct. mod Socialdemokratiets 22 pct. og Moderaternes 17,3 pct.

Det er værd at bemærke, at stort set samtlige institutter, der laver målinger op til det svenske valg, har Sverigedemokraterne til markant fremgang over de seneste måneder.

Det forestående svenske valg kan vende op og ned på svensk politik for stedse. I en interessant artikel på nyheteridag.se udtaler socialdemokraten Johan Westerholm, at der meget muligt er en bevægelse i gang, der får Sverigedemokraterne til bare at vokse og vokse og får Socialdemokratiet til bare at falde og falde.

Tænk blot på Det Konservative Folkeparti herhjemme, der i årtier lå på mellem 15 og 20 pct. og i dag ligger og roder mellem tre og fem pct. af stemmerne. Det er ikke nogen naturlov, at et engang stort eller større parti vil forblive et sådant.

Oven i købet viser målingen fra YouGov, at ”andre” får 3,4 pct. Den svenske spærregrænse er på fire pct., dobbelt så høj som den danske. Det bemærkelsesværdige er, at det eneste parti uden for de almindeligt kendte er Alternativ för Sverige, der ligger til højre for Sverigedemokraterne.

Et mere og mere muligt scenarie er således følgende: Sverigedemokraterne får over 30 pct. af stemmerne og Alternativ för Sverige kommer over spærregrænsen på 4 pct. Svensk politik vil da være forandret for stedse.

Alternativ för Sverige markerer sig som ”återvandringspartiet”, der ikke vil lade sig nøje med at begrænse indvandringen, men vil iværksætte en aktiv hjemsendelsespolitik af utilpassede. Det kan man læse om her.

Forfatteren Jan Tullberg taler også åbent om massive hjemsendelser af utilpassede. Katten er ude af sækken. Dæmoniseringen af kritikere af masseindvandringen virker ikke længere. De gamle partier, der har kørt Sverige i sænk, vises snart vintervejen, efterlades på historiens losseplads som det fejlslagne ideologiske eksperiment, masseindvandringen har været.

Heller ikke det gennem årtier underkuede svenske folk vil finde sig i at blive fremmede i eget land. Et demokratisk oprør og opgør er i gang.

Det svenske rigsdagsvalg den 9. september kan føre til en renæssance for det svenske folk.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Isabella Arendt
04.07.20, 15:03
I et års tid nu har vi alle ventet på, hvad de borgerlige partier mon stiller op med sig selv. Vi har brug for en fælles borgerlig vision. Ikke som krisehåndtering eller valgflæsk, men som en reel vision for, hvor Danmark skal bevæge sig hen om ikke bare fire år, men 40 år. Læs mere
Af Mikael Jalving
04.07.20, 14:00
Hvis Grønland bliver selvstændigt, vil selvstændigheden vare ca. 15 minutter og en ny kolonisering begynde. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
03.07.20, 15:00
Den står på ferie i Danmark, og på vej rundt i landet er der stor rigdom at hente i kirkernes kalkmalerier, for de fortæller også en historie om det moderne menneske. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.07.20, 10:14
Det nytter ikke at give danskerne skylden for de mange fordomme mod grønlændere, som lever i bedste velgående og forhindrer grønlændere i Danmark i at kunne hvile i deres identitet. Læs mere
Af Mikael Jalving
02.07.20, 14:14
Er det tilladt at maskere forbrydernes etnicitet for befolkningen? Læs mere
Af Martin Ågerup
02.07.20, 08:47
Der er forskel på at være pragmatisk (en nødvendighed i politik) og at være principløs. Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.07.20, 19:05
Vores forbrug og vækstfokuseret levevis har tydeligvis en negativ effekt på klimaet. Læs mere