Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Søren Pinds eftermæle og en Tommy Ahlers, der ser masseindvandring som ”marginalt”

Og en statsminister, der får sat en tyk streg under, at det danske folk har lav prioritet.

Hvad vil man huske Søren Pind for? Som visionær? Som politisk filosof? Som den impulsive politiker og minister, der kunne sige kække ting? Eller som den politisk korrekte liberale, dem, der går 13 af på dusinet? Jeg vil forfægte det sidste synspunkt. En vurdering af Søren Pinds politiske virke kan aldrig adskilles fra det faktum, at han intet gjorde for at standse masseindvandringen. Det er der så mange liberale, der ikke har gjort, men det er passende netop at placere Søren Pind i det store felt af almindeligheder, når det gælder tidens altoverskyggende problem. Det er passende, fordi Søren Pind hele vejen igennem har forsøgt at tegne et billede af sig selv som noget særligt uden at udrette noget særligt.

Søren Pind var som ungdommelig liberal som bekendt fascineret af Ronald Reagan og tanken om den godt og grundigt rundbarberede stat. Denne første fase er mindre interessant for nutiden.

Derpå indtrådte en midterfase i Søren Pinds politiske meldinger. Søren Pind syntes her at kunne se, at masseindvandringen fra den tredje verden var et problem af betydelig størrelse. Det stod f.eks. tydeligt at læse i festskriftet til Søren Krarup, der udkom i 2007. Her skrev Søren Pind bl.a. følgende:

”Det må være passende med en tilståelsessag i et festskrift. Det var så svært at forestille sig, i hvert fald for mig, at Danmark kunne få sådanne problemer, som dem Krarup beskrev. Og andres ord og tilkendegivelser lød så pæne og så rigtige. Det er skæbnens passende ironi, at jeg senere måtte sidde i København med oversigten over, hvad ghetto-bebyggelserne i Mjølnerparken og andre lignende kvarterer medførte for byen. Dér følte jeg en bitter smag over ikke at have lyttet – uden at det dog kunne have gjort nogen forskel.”

Citatet er særdeles interessant, fordi det både viser hen til Søren Pinds midterfase, men også til hans tredje og indtil videre sidste fase. Søren Pind anerkendte i 2007, at Søren Krarup havde haft ret, når han advarede om konsekvenserne af masseindvandring fra vildt fremmede lande. Men i næsten samme åndedrag siger Søren Pind, at det ikke ville have gjort det mindste, hvis han tidligere havde indset, at Søren Krarups konklusion var den rigtige.

Og dermed er vi nået til Søren Pinds tredje fase, hvor han har demonstreret, at han kun er liberal, ikke bare et gny konservativ. Eksemplerne er mange, og jeg vil lade mig nøje med et par stykker:

Den endegyldige deroute for Søren Pind sørgede han selv for, da han i september 2015 som justitsminister tillod, at illegale indvandrere vadede ud af de danske motorveje. At statsminister Lars Løkke Rasmussen og hele den daværende venstreregering bakkede op om denne overgivelse, fjerner ikke et gran af ansvar fra Søren Pinds skuldre. Han kunne have valgt den ærefulde vej og gå i protest mod denne uansvarlige politik, hvor mennesker uden mindste krav på Danmark bogstaveligt selv kunne bestemme, om de måtte betræde dansk jord.

Søren Pind forlod aldrig siden denne politisk korrekte position. Så sent som den 16. april i år kunne Berlingske fortælle, at Søren Pind ikke var afvisende over for censur på nettet, fordi der forekom udtalelser, som Søren Pind ikke brød sig om.

Søren Pind er en overvurderet politiker. Han har haft et ret betydeligt held med at bringe sig selv i centrum ved spektakulære opvisninger og udtalelser. Reelt har han intet godt gjort for Danmark. Søren Pind har altovervejende deltaget i den maskerade, der skal forestille, at Danmark kan bestå som hjemsted for det danske folk uanset dette folks etniske, religiøse og kulturelle sammensætning.

Søren Pinds afløser er dygtig og har sikkert fortjent at blive rig i kraft af sit gode hoved og evne til at få virksomheder til at blomstre. Men Tommy Ahlers er også en ryggesløs rigmand, der synes at være aldeles trekvart ligeglad med, hvordan det danske folk har det som følge af masseindvandringen. Læs blot med:

”Vi skal selvfølgelig diskutere, hvordan vi får budgettet til at hænge sammen i en tid, hvor flygtninge strømmer til Europa, men problemet er ”marginalt” i forhold til at debattere, hvordan vi bliver en ”global magnet for talent,” siger han.”

Denne mand, Tommy Ahlers, skal nu efterfølge Søren Pind. Lad os nøjes med at konstatere, at Tommy Ahlers med erhvervsmandens arrogance bliver en fuldgod erstatning for politikeren, der så gerne ville være filosof, men som endte i den samme fade gryde af multi-kulti, multi-etni sovs, ganske som den mest fordummede del af dansk erhvervsliv, som Tommy Ahlers tilhører.

Velkommen til dansk politik anno 2018.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
25.06.18, 09:35
7-trinsskalaen er et slående eksempel på magelighed ophøjet til lov. Læs mere
Af Nauja Lynge
25.06.18, 08:33
Rigsfællesskabet er nu sikret udvikling og fokus. Du er et godt valg for Rigsfællesskabet og for Danmark som arktisk stat Læs mere
Af Harun Demirtas
23.06.18, 19:18
Erdogan har god grund til at frygte kurdernes stemmer. De risikerer at gøre hans politiske liv meget, meget besværligt. Læs mere
Af Majbritt Maria Nielsen
22.06.18, 21:00
Den nye erhvervsminister har kaldt godkendelse af medicinsk cannabis for populisme, men nu er produktionen i gang, så man kan passende spørge ministeren, om han glæder sig til samarbejdet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.06.18, 20:37
Det svenske rigsdagsvalg den 9. september kan vende svensk politik op og ned for altid. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
21.06.18, 19:32
Antallet af asylansøgere i Europa skal ned. Derfor er opsamlingssteder uden for EU en god idé. Læs mere
Af Signe Munk
21.06.18, 13:37
Det er på tide, at venstrefløjen vågner op og indser, at der også skal stilles krav, hvis kvinder af ikkevestlig baggrund skal hjælpes. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.06.18, 09:57
Tak til Lars Løkke Rasmussen for at indføre nationale flagdage i Rigsfællesskabet Læs mere
Af Harun Demirtas
20.06.18, 18:15
Ingen glæder sig over at ringe til sin leder, melde sig syg og ligge med feber og en tung og dårlig samvittighed derhjemme, fordi ens kollega nu må løbe endnu stærkere. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.06.18, 15:58
Vi behøver ikke vente på robotterne, de er her allerede. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her