<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvad fortæller Ungarns valg os?

At den folkelige modstand mod EU’s udlændingepolitik bare vil vokse og vokse.

Egentlig burde et parti, der har siddet ved magten i en længere periode, få det svært ved det næste valg. Almindelig træthed og ønske om en ny politik gør det vanskeligt at blive ved med at vinde valg i demokratiske lande.

I den forstand brød Viktor Orban logikken ved at vinde gårsdagens ungarske parlamentsvalg meget sikkert. Knap halvdelen af stemmerne og to tredjedele af pladserne som følge af en blanding af forholdstalsvalg og valg i enkeltmandskredse.

Viktor Orban og hans parti Fidesz har vundet i kraft af en god økonomi med en økonomisk vækst i omegnen af fire pct. Det mærkes på købekraften.

Den anden afgørende årsag er selvsagt Viktor Orbans udlændingepolitik og hans fuldstændige afvisning af at lade Ungarn acceptere kvoteordninger for asylsøgere. Jamen, Ungarn har jo ikke ret mange fra den tredje verden boende, hører man ofte journalister og politikere udbryde forarget. Nej, det har Ungarn ikke, og sådan vil de gerne vedblive at have det.

Det er, som om mange vesteuropæere tror, at central- og østeuropæere er mere primitive end andre europæere, nogle uciviliserede fattigrøve, der ikke har opdaget det postnationale samfunds velsignelser.

Tro om igen. Ungarere, polakker, tjekker, slovakker med mange flere folkeslag bag det hedengangne jerntæppe har for længst fået TV, internet og smartphones. De ved godt, at de franske ghettoer er helvede på jord for europæere. De har hørt, set og læst om terrorangreb i en stribe europæiske lande. De har hørt om systematiske sexovergreb på helt unge piger i Storbritannien. De ved godt, hvad der foregår hos os i Vesteuropa, og de ønsker det ikke for sig selv. De ønsker det ikke for børn og børnebørn.

Man bedrager sig selv, hvis man tror, at Ungarn og de tidligere kommunistiske lande er nogle sære størrelser, der ikke vil blive kopieret hos os i Vesteuropa. Det østrigske og det italienske valg for nylig viste, at der er grøde i luften. Ganske vist er vesteuropæere i årtier blevet tudet ørerne fulde af det multietniske og multikulturelle samfunds uomgængelighed, og en så massiv propaganda virker selvfølgelig et godt stykke tid.

Man kan narre noget af folket hele tiden og hele folket noget af tiden, men som bekendt ikke hele folket hele tiden. Langsomt, men sikkert, vil vesteuropæerne stemme sig væk fra de etablerede partier, hvis de vedbliver at svigte os og sætte vores eksistens på spil. Mange ulykker er allerede sket, og mange vil ske endnu, men der er ikke skyggen af tvivl om, at også vesteuropæerne besinder sig og indser, hvad deres identitet som danskere, svenskere, tyskere og som europæere er.

Et godt råd til den danske regering vil være at søge samarbejde med de såkaldte visegradlande, Ungarn, Polen, Tjekkiet og Slovakiet. Østrig er på vej hen i den blok. Det vil være det første vigtige skridt på vejen hen imod EU’s opløsning og en fælles europæisk enighed om, at vores krigsskibe patruljerer Middelhavet og tilbagesender enhver, der prøver at krydse det.

Langsomt, men sikkert, er europæerne ved at genopdage Europas sande mening, som er en smuk mosaik af nationalstater. Det ungarske valg peger i den retning. Lad os ønske Ungarn til lykke med resultatet af dets valg i går.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
28.09.21, 09:15
Politikerne har i årtier talt og talt om, hvordan de vil forbedre den kommunale ældrepleje.. Det er bare ikke blevet bedre. Og det bliver ikke bedre af fortsat snak og flere af de initiativer, politikerne allerede har forsøgt igen og igen. Læs mere
Af Henrik Dahl
27.09.21, 14:48
Vores samfundsmodel er bedre end den hippie-anarkistiske samfundsmodel, grundlæggerne af Christiania troede på. Det er et gode for borgerne at leve i et samfund, hvor der er respekt for den almindelige voksne ansvarlighed og for de traditioner og værdier, der har tjent os godt gennem umindelige tider. Læs mere
Af Martin Lidegaard
26.09.21, 12:05
Danske virksomheder er langt foran politikerne på Christiansborg i viljen til grøn omstilling. Hvorfor bakker vi dem ikke helhjertet op? Læs mere
Af Mikael Jalving
26.09.21, 09:30
Ny lærebog i islams tilblivelse falder på et meget, meget tørt sted, i en tid, hvor det i medierne alt for nemt reduceres til noget med tørklæder, tolerance, eid og slik uden animalsk gelatine. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.09.21, 09:04
Det er fortsat eksotisk, når en mand møder op til babyrytmik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.09.21, 11:30
Held og lykke til SSW's vej til Forbundsdagen, der vil være den nordligste delstats tiltrængte stemme i Berlin – og måske tungen på vægtskålen. Læs mere
Af Søren Gade
23.09.21, 22:24
Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.09.21, 22:19
Jeg kan godt forstå, at landbruget føler, at regeringen lyver for dem - og danskerne. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
23.09.21, 18:30
Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.09.21, 17:34
Selvstændighedsslæden er ikke køreklar for Grønland. Derfor manipuleres der med præmisserne. Læs mere