<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Alternativ för Sverige er ved at rykke

Det ser indtil videre lovende ud med et realistisk alternativ til Sverigedemokraterne.

Nu begynder de at komme fra Sverigedemokraterne og over til det nye parti i svensk politik, Alternativ för Sverige. Se gerne videoen, som er godt lavet. Dramatisk underlægningsmusik til at illustrere Sveriges yderst alvorlige situation. Alt tyder på, at der er tale om folk, der mener det alvorligt, når de siger, at de vil redde deres svenske fædreland.

Alternativ för Sverige er stiftet af den tidligere leder af Sverigedemokraternes ungdomsorganisation. Hans navn er Gustav Kasselstrand, og han ser ud til at mene, hvad han siger.

Først og fremmest siger Gustav Kasselstrand, at Sverigedemokraterne svigter ved i alt for høj grad at gå på kompromis med de etablerede svenske partier, og især er ét forhold helt galt, nemlig Sverigedemokraternes utilstrækkelige fokus på indvandringen. I stedet er svaret:

Sverige skal ikke bare standse den kolossalt store indvandring fra den tredje verden. Sverige skal føre en aktiv tilbagevandringspolitik.

Denne indlysende sandhed er ved at bære frugt, ser det ud til. Senest er medlem af Rigsdagen i Stockholm, Jeff Ahl, gået fra Sverigedemokraterne og til Alternativ för Sverige. Jeff Ahl har netop holdt en flot tale i Rigsdagen, hvor han sagligt konstaterer, at ”hundredetusinder skal sendes hjem”.

Sverigedemokraternes ledelse kan ikke afvise, at der vil komme flere afhoppere fra Sverigedemokraterne og til Alternativ för Sverige. Det må man håbe, at de har ret i, og begrundelsen følger her:

Vi er sat i en tid med stedse større polarisering. År for år for år går det kun én vej, og det er mod politisk konfrontation mellem på den ene side den herskende klasse af politisk korrekte og på den anden side de stadigt stærkere kræfter, der ved, at en fortsættelse af den nuværende politik er det samme som Europas dødsdom.

Der sker imidlertid løbende det med de oprørske kræfter, at de med tiden lader sig mere eller mindre opsluge af det etablerede og moralsk korrupte politiske system. Det er sket hos os selv, det er sket i Frankrig, og det ser ud til også at være sket i Sverige. Og derfor er Alternativ för Sverige opstået.

Jeg hører ret ofte fra behjertede mennesker, at man ikke skal splitte kræfterne på den nationale fløj. Jeg er ikke enig. Det er langt snarere sådan, at vor tids eksistenskamp handler om, at der konstant er enkeltpersoner og partier, der peger på vanviddet og angiver løsninger på, hvordan vi kan komme ud af krisen.

Derfor er det godt, at Alternativ för Sverige har set dagens lys. Alle gode kræfter behøves, men de behøves ikke som en samlet grød. De viser deres nødvendighed ved hele tiden at sidde i haserne på dem, der bliver for slappe.

Stærke individer og modige mindre grupperinger er en del af løsningen. Problemet er de store grupper, der opsluges af den gældende orden, og derfor ikke længere er til noget.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
24.09.21, 11:30
Held og lykke til SSW's vej til Forbundsdagen, der vil være den nordligste delstats tiltrængte stemme i Berlin – og måske tungen på vægtskålen. Læs mere
Af Søren Gade
23.09.21, 22:24
Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.09.21, 22:19
Jeg kan godt forstå, at landbruget føler, at regeringen lyver for dem - og danskerne. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
23.09.21, 18:30
Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.09.21, 17:34
Selvstændighedsslæden er ikke køreklar for Grønland. Derfor manipuleres der med præmisserne. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.21, 21:00
Grønlands udenrigsminister ønsker stemmeret ud fra etniske skillelinjer, og får en særdeles blid behandling i P1 Morgen. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere