Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Så fik Sverige et alternativ til Sverigedemokraterne

Må det nye parti få succes.

Det er kun godt, at Sverigedemokraterne presses inden det meget vigtige valg til den svenske rigsdag i september i år. Skønt man må håbe, at Sverigedemokraterne sprænger alle rammer og helst får mindst 25 procent af stemmerne, er det et ubetinget gode, hvis et fornuftigt parti bider dem i haserne.

Om Alternativ för Sverige er lige i øjet, får vi at se. Men takterne er lovende. Gustav Kasselstrand, tidligere formand for Sverigedemokraternes ungdom, og nu leder af Alternativ för Sverige, siger bl.a. sådan her:

”Vi er Sveriges tilbagevandringsparti.”

Partiet vil have et ”umiddelbart asylstop efterfulgt af en aktiv hjemsendelsespolitik…Uden disse to forholdsregler kan vi aldrig løse de enorme problemer, der præger vort land…Vi har brug for statsmænd, som har modet til at prioritere den ene gruppe frem for den anden, når ressourcerne ikke er uendelige.”

Det lyder mere end almindeligt fornuftigt. Ifølge den politisk korrekte avis Aftonbladet har Gustav Kasselstrand også udtalt, at Sverige

”befinder sig på randen af ruin.” Tillige, at ”Sverige tjener til skræmmeeksempel for den øvrige verden. Den hurtigst dalende stjerne i den vestlige verden.”

De her citerede udtalelser er hverken for meget eller for lidt. Det er, hvad det handler om. Sverige forsvinder mere og mere for hver dag, der går, og i stedet træder et multietnisk og multikulturelt helvede frem, domineret af klanstrukturer og religiøs fanatisme i form af islam. At Sveriges statistik siden 2005 ikke har offentliggjort, hvilke etniske grupper der begår hvor meget kriminalitet, siger kun noget om de svenske myndigheder, ikke om den himmelråbende høje kriminalitet. En menig svensker, P.J. Jonasson, har i stedet måttet dokumentere, hvad det officielle Sverige ikke vil, f.eks. at 84 procent af alle overfaldsvoldtægter begås af mænd fra den tredje verden.

Det kan selvfølgelig ikke blive ved på denne måde i Sverige. Hvad vi stadig må håbe inderligt på, er, at Sveriges frygtelige tilstand kan løses parlamentarisk. Det tror denne skribent fortsat på, men det er også indlysende, at mulighederne svinder en lille smule for hver dag, der går.

Hold øje med Alternativ för Sverige til rigsdagsvalget til september. Hold selvfølgelig også øje med Sverigedemokraterne. Man tør roligt sige, at Sverige har brug for alle gode kræfter.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Søren Gade
14.11.19, 15:32
Der burde indføres en international kippadag, hvor vi står sammen mod den voksende antisemitisme. Læs mere
Af Rune Lund
14.11.19, 13:51
Bedragere kan med skattekroner i ryggen føre klagesager mod den danske stat. Læs mere
Af Isabella Arendt
14.11.19, 13:43
Tja. Jeg har ikke den store tillid til, at regeringen læser med her. Og heller ikke tillid til, at regeringen holder sine valgløfter. Desværre. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
14.11.19, 11:24
Politisk korrekthed gør Vesten blind for de voldsomme kristenforfølgelser. Nu sætter vi, præster i Folkekirken, fokus på sagen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.11.19, 22:17
Danmark har ikke længere interesse i at opretholde den (u)orden, at vi skal tage imod alle med rødbedefarvet pas, som gerne vil tilbage til Danmark. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
13.11.19, 18:50
Det er en skændsel, at jødiske landsmænd ikke kan være i fred i Danmark Læs mere
Af Nauja Lynge
13.11.19, 13:19
Rasmus Jarlov reagerer positivt på Atassuts udmelding om at arbejde på at bevare rigsfællesskabet. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.11.19, 18:35
Statsministeren gør det lettere for udviste kriminelle at blive i Danmark Læs mere
Af Peter Kofod
12.11.19, 10:32
Socialdemokratiet og Venstre taler hårdt om Tyrkiet, men fastholder fremtidigt medlemskab af EU Læs mere
Af Nauja Lynge
12.11.19, 10:06
Rigsfællesskabet er nu omdrejningspunktet for to grønlandske partier. Ønsket om selvstændighed er rykket længere væk. Læs mere