Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Så fik Sverige et alternativ til Sverigedemokraterne

Må det nye parti få succes.

Det er kun godt, at Sverigedemokraterne presses inden det meget vigtige valg til den svenske rigsdag i september i år. Skønt man må håbe, at Sverigedemokraterne sprænger alle rammer og helst får mindst 25 procent af stemmerne, er det et ubetinget gode, hvis et fornuftigt parti bider dem i haserne.

Om Alternativ för Sverige er lige i øjet, får vi at se. Men takterne er lovende. Gustav Kasselstrand, tidligere formand for Sverigedemokraternes ungdom, og nu leder af Alternativ för Sverige, siger bl.a. sådan her:

”Vi er Sveriges tilbagevandringsparti.”

Partiet vil have et ”umiddelbart asylstop efterfulgt af en aktiv hjemsendelsespolitik…Uden disse to forholdsregler kan vi aldrig løse de enorme problemer, der præger vort land…Vi har brug for statsmænd, som har modet til at prioritere den ene gruppe frem for den anden, når ressourcerne ikke er uendelige.”

Det lyder mere end almindeligt fornuftigt. Ifølge den politisk korrekte avis Aftonbladet har Gustav Kasselstrand også udtalt, at Sverige

”befinder sig på randen af ruin.” Tillige, at ”Sverige tjener til skræmmeeksempel for den øvrige verden. Den hurtigst dalende stjerne i den vestlige verden.”

De her citerede udtalelser er hverken for meget eller for lidt. Det er, hvad det handler om. Sverige forsvinder mere og mere for hver dag, der går, og i stedet træder et multietnisk og multikulturelt helvede frem, domineret af klanstrukturer og religiøs fanatisme i form af islam. At Sveriges statistik siden 2005 ikke har offentliggjort, hvilke etniske grupper der begår hvor meget kriminalitet, siger kun noget om de svenske myndigheder, ikke om den himmelråbende høje kriminalitet. En menig svensker, P.J. Jonasson, har i stedet måttet dokumentere, hvad det officielle Sverige ikke vil, f.eks. at 84 procent af alle overfaldsvoldtægter begås af mænd fra den tredje verden.

Det kan selvfølgelig ikke blive ved på denne måde i Sverige. Hvad vi stadig må håbe inderligt på, er, at Sveriges frygtelige tilstand kan løses parlamentarisk. Det tror denne skribent fortsat på, men det er også indlysende, at mulighederne svinder en lille smule for hver dag, der går.

Hold øje med Alternativ för Sverige til rigsdagsvalget til september. Hold selvfølgelig også øje med Sverigedemokraterne. Man tør roligt sige, at Sverige har brug for alle gode kræfter.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
05.06.20, 10:30
Begrav den magtarrogante statsminister og find den side frem, der lægger alle oplysninger frem, så vi fortsat kan have tillid til, at alt går rigtigt til. Læs mere
Af Signe Munk
04.06.20, 16:00
Grønne ildsjæle har i årtier kæmpet for at få fjernet de store miljøbomber, vi kalder generationsforureninger. Nu har vi endelig sort på hvidt, at der skal ryddes op efter fortidens synder. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.06.20, 22:05
Lad nu dansk udenrigspolitik blive formet på Christiansborg og ikke blive dikteret fra Washington. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.06.20, 21:20
Danskere, islændinge og grønlændere er velkommen på Færøerne – selvom Færøerne overhovedet ikke blev nævnt, da statsministeren åbnede Danmark lidt mere op. Læs mere
Af Henrik Højlund
03.06.20, 17:40
Formanden for Ateistisk Selskab hævder i mindeartikel om den omstridte præst Thokild Grosbøll, der ikke troede på en skabende Gud, at mange medlemmer af folkekirken er ateister. Det tror jeg, han har ret i. Men ateismen er også en tro. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
03.06.20, 15:53
Tyskland fjerner rejserestriktionerne, mens Danmark stædigt holder fast uden sundhedsfagligt belæg Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
03.06.20, 08:13
Det er latterligt, når borgerlige debattører stempler Frederiksen-kritikere som onde mennesker Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
02.06.20, 20:57
Berlingske holder mikrofonen for en mand, der opfordrer til noget af den groveste kriminalitet, der findes. Læs mere
Af Harun Demirtas
02.06.20, 13:53
Fysisk vold, der kommer af et sekunds racistisk vanvid, kan vi godt bekæmpe demokratisk. Men hvad gør man i de stærke demokratier, når demokratiet bliver bøjet og i min optik misbrugt til at udøve magt med samme formål, men bare med psykisk vold? Læs mere