Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Problemet med gruppen fra den tredje verden er uløseligt

Og derfor er den eneste løsning et omfattende program for hjemsendelser af langt størstedelen.

Hvad angår forståelsen af udlændingepolitikkens konsekvenser, er der stort set ingen forskel på liberale og socialister. Seneste syn for sagn står at læse hos min medblogger her på siden, Christina Egelund fra Liberal Alliance. I et indlæg med titlen ”To fluer med ét smæk” (Vi må løse integrationsproblemerne” over mest læste blogs) skriver Christina Egelund bl.a. følgende:

”Derfor skal vi løse udfordringerne, slå to fluer med et smæk og samtidig skabe fundamentet for et fællesskab for alle, så det ikke bliver dem og os…Næste skridt er at handle. Skabe en fremtid uanset fortid. Skabe et bedre samfund for alle os, der er her. Jeg tror på, at vi kan. Hvis vi vil.”

Det er ikke engang de helt fraværende løsningsforslag, der springer i øjnene. Det er tyrkertroen på, at problemet med de ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres voldsomme belastning af danskerens tegnebøger overhovedet kan løses. I det stykke er liberale præcis ligeså grænseløst naive som de socialister, de ellers ofte skælder ud på.

En stærk tidsånd er ikke nødvendigvis korrekt. Og det er notorisk forkert at bilde sig ind, at noget som helst håndtag – hvad enten det er mere marked (de liberale) eller mere social ingeniørkunst (socialisterne) – kan drejes på en måde, der vil fikse de store og uafladeligt voksende problemer med gruppen af ikke-vestlige. Den er nu på over 500.000, heraf mere end 300.000 med muslimsk baggrund.

36 milliarder er, hvad dette vanvittige eksperiment kostede i 2015. Og ja, det er korrekt, som Berlingske skriver i dag, at de 19 milliarder skyldes, at den store gruppe af efterkommere naturligt nok giver underskud, fordi størstedelen af den går i skole.

Det hjælper bare ikke en døjt. Også efterkommere er i markant lavere beskæftigelse i forhold til danskere (side 42-43). Selv efterkommernes børn - tredje generation – klarer sig umådelig dårligt i skolen (side 122-123). Og kan end ikke tredje generation magte det, er der absolut intet, der tyder på, at det vil komme til at ske nogensinde.

Hvordan det er muligt at tro som Christina Egelund, er svært begribeligt. Ingen europæiske lande med stor indvandring fra den tredje verden har gode eller bare rimelige erfaringer. Hvorfor i alverden skulle vi så hoppe på liberalistens limpind om, at ”Jeg tror på, at vi kan. Hvis vi vil.” Det er rent vrøvl.

Om muligt endnu mere tåbeligt blev det formuleret i Ekstra Bladets leder for et par dage siden, hvor det oven på TV2’s afdækning af, at det danske sprog ikke har høj status blandt somaliske kvinder, lød således:

”Men det var jeres [politikernes] ansvar at få det til at fungere.”

Det bliver ikke meget mere fladpandet. Dette problem kan ikke løses. Det er uløseligt.

Og nej, det er det så heldigvis ikke alligevel. Problemets løsning består ganske vist i at konstatere, at den nuværende kurs er uholdbar og derpå at indse det eneste nødvendige, som er massive hjemsendelser på retsstatens grund. Det har jeg skrevet om før.

Formentlig mindst 400.000 af de mere end 500.000 med baggrund i den tredje verden skal forlade Danmark. Det vil ikke blive billigt, men det vil samtidig blive den bedste investering, siden de ældste dele af Dannevirke blev opført i 400-500 tallet.

Og fri os dog fremover for naivister som liberalisten Christina Egelund, som er akkurat lige så blåøjet på den kedelige måde som en ditto fra Enhedslisten.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
02.06.20, 20:57
Berlingske holder mikrofonen for en mand, der opfordrer til noget af den groveste kriminalitet, der findes. Læs mere
Af Harun Demirtas
02.06.20, 13:53
Fysisk vold, der kommer af et sekunds racistisk vanvid, kan vi godt bekæmpe demokratisk. Men hvad gør man i de stærke demokratier, når demokratiet bliver bøjet og i min optik misbrugt til at udøve magt med samme formål, men bare med psykisk vold? Læs mere
Af Rune Lund
02.06.20, 13:34
- og er skyld i, at hjælpepakker ender hos virksomheder i skattely Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
02.06.20, 13:13
Det er vrøvl for alle skattekronerne, når man ikke må sige ”drenge og piger” men kun ”børn” Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.05.20, 23:16
Når den storforurenende produktion bliver flyttet ud af landet, tæller den ikke længere med i vores CO₂-regnskab. Men vi kan få en dejlig følelse i maven. Læs mere
Af Mikael Jalving
31.05.20, 10:00
Unionen, der var helt væk i de første måneder af coronakrisen, er tilbage. Nu med en chokdoktrin. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.05.20, 17:21
Hvad der ligner en helt uacceptabel handling fra politimandens side, ”berettiger” åbenbart mord og skud mod politiet. Republikanerne er - på sigt - på vej til at miste magten. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.05.20, 21:52
Det er helt hen i vejret, da både Færøerne og Grønland er dele af den danske stat, og der er ikke nogen henstilling til, at man ikke rejser til disse dele af Rigsfællesskabet. Læs mere
Af Mikael Jalving
29.05.20, 16:34
Steder som Skt. Klemens ved Odense bliver stille og roligt underlagt stupid dominanskultur. Læs mere