Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Problemet med gruppen fra den tredje verden er uløseligt

Og derfor er den eneste løsning et omfattende program for hjemsendelser af langt størstedelen.

Hvad angår forståelsen af udlændingepolitikkens konsekvenser, er der stort set ingen forskel på liberale og socialister. Seneste syn for sagn står at læse hos min medblogger her på siden, Christina Egelund fra Liberal Alliance. I et indlæg med titlen ”To fluer med ét smæk” (Vi må løse integrationsproblemerne” over mest læste blogs) skriver Christina Egelund bl.a. følgende:

”Derfor skal vi løse udfordringerne, slå to fluer med et smæk og samtidig skabe fundamentet for et fællesskab for alle, så det ikke bliver dem og os…Næste skridt er at handle. Skabe en fremtid uanset fortid. Skabe et bedre samfund for alle os, der er her. Jeg tror på, at vi kan. Hvis vi vil.”

Det er ikke engang de helt fraværende løsningsforslag, der springer i øjnene. Det er tyrkertroen på, at problemet med de ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres voldsomme belastning af danskerens tegnebøger overhovedet kan løses. I det stykke er liberale præcis ligeså grænseløst naive som de socialister, de ellers ofte skælder ud på.

En stærk tidsånd er ikke nødvendigvis korrekt. Og det er notorisk forkert at bilde sig ind, at noget som helst håndtag – hvad enten det er mere marked (de liberale) eller mere social ingeniørkunst (socialisterne) – kan drejes på en måde, der vil fikse de store og uafladeligt voksende problemer med gruppen af ikke-vestlige. Den er nu på over 500.000, heraf mere end 300.000 med muslimsk baggrund.

36 milliarder er, hvad dette vanvittige eksperiment kostede i 2015. Og ja, det er korrekt, som Berlingske skriver i dag, at de 19 milliarder skyldes, at den store gruppe af efterkommere naturligt nok giver underskud, fordi størstedelen af den går i skole.

Det hjælper bare ikke en døjt. Også efterkommere er i markant lavere beskæftigelse i forhold til danskere (side 42-43). Selv efterkommernes børn - tredje generation – klarer sig umådelig dårligt i skolen (side 122-123). Og kan end ikke tredje generation magte det, er der absolut intet, der tyder på, at det vil komme til at ske nogensinde.

Hvordan det er muligt at tro som Christina Egelund, er svært begribeligt. Ingen europæiske lande med stor indvandring fra den tredje verden har gode eller bare rimelige erfaringer. Hvorfor i alverden skulle vi så hoppe på liberalistens limpind om, at ”Jeg tror på, at vi kan. Hvis vi vil.” Det er rent vrøvl.

Om muligt endnu mere tåbeligt blev det formuleret i Ekstra Bladets leder for et par dage siden, hvor det oven på TV2’s afdækning af, at det danske sprog ikke har høj status blandt somaliske kvinder, lød således:

”Men det var jeres [politikernes] ansvar at få det til at fungere.”

Det bliver ikke meget mere fladpandet. Dette problem kan ikke løses. Det er uløseligt.

Og nej, det er det så heldigvis ikke alligevel. Problemets løsning består ganske vist i at konstatere, at den nuværende kurs er uholdbar og derpå at indse det eneste nødvendige, som er massive hjemsendelser på retsstatens grund. Det har jeg skrevet om før.

Formentlig mindst 400.000 af de mere end 500.000 med baggrund i den tredje verden skal forlade Danmark. Det vil ikke blive billigt, men det vil samtidig blive den bedste investering, siden de ældste dele af Dannevirke blev opført i 400-500 tallet.

Og fri os dog fremover for naivister som liberalisten Christina Egelund, som er akkurat lige så blåøjet på den kedelige måde som en ditto fra Enhedslisten.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
17.11.19, 06:58
Ugens klart bedst sælgende digter trækker på tre stærke længsler i tiden. Læs mere
Af Anna Thygesen
15.11.19, 14:30
Jeg er så træt af alle de sager, hvor offentlige kasser agerer tag selv-bord for svindlere og bedragere. Læs mere
Af Peter Kofod
15.11.19, 10:33
Der er snart ikke det, der efter flertallet i Europa-Parlamentets mening ikke skal være en EU-opgave. Selv danskernes sexliv skal efter det store flertals mening være en opgave, som EU skal tage sig af. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.11.19, 06:23
Kære danske medborger, stop med at generalisere og sætte alle med anden etnisk baggrund i samme bås. Læs mere
Af Søren Gade
14.11.19, 15:32
Der burde indføres en international kippadag, hvor vi står sammen mod den voksende antisemitisme. Læs mere
Af Rune Lund
14.11.19, 13:51
Bedragere kan med skattekroner i ryggen føre klagesager mod den danske stat. Læs mere
Af Isabella Arendt
14.11.19, 13:43
Tja. Jeg har ikke den store tillid til, at regeringen læser med her. Og heller ikke tillid til, at regeringen holder sine valgløfter. Desværre. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
14.11.19, 11:24
Politisk korrekthed gør Vesten blind for de voldsomme kristenforfølgelser. Nu sætter vi, præster i folkekirken, fokus på sagen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.11.19, 22:17
Danmark har ikke længere interesse i at opretholde den (u)orden, at vi skal tage imod alle med rødbedefarvet pas, som gerne vil tilbage til Danmark. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
13.11.19, 18:50
Det er en skændsel, at jødiske landsmænd ikke kan være i fred i Danmark Læs mere