Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Socialdemokratiet er på en ægte ny kurs i udlændingepolitikken

Men partiet skal selvfølgelig levere varen i den virkelige verden.

Jeg hører til dem, der tror, at det kongelige danske socialdemokratis ledelse vitterligt mener det, når de ønsker et stop for asylsøgere – og dermed også for utalte familiesammenføringer – til Danmark. Jeg tror ikke, at det er taktisk bestemt, skønt det naturligvis også vil være svært taktisk med et folketingsvalg om et års tid in mente.

Udspillet er epokegørende, hvis det bliver virkeliggjort. Det er ikke tilstrækkeligt, langt fra, men den tager vi længere nede. Gennemføres ideerne, er det slut med asylsøgere ved grænsen. Det er i det hele taget slut med, at også anerkendte flygtninge får ophold i Danmark, idet det hedder således i udspillet:

”En asylansøger, der får asyl, vil heller ikke få mulighed for at komme til Danmark. Men vil blive sendt til en af FN’s flygtningelejre.

Så begynder det bestemt at ligne noget. Udspillet forsøges selvsagt skudt ned af godhedsindustrien. Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Christian Friis Bach, siger sådan her:

”Det er urealistisk at forestille sig, at man kan oprette de her lejre. At landene vil acceptere dem. Og at vi kan organisere dem, uden at det vil være i strid med en lang række principper for det internationale flygtningearbejde.”

Ok ja, og vi lægger os bare fladt ned og lader vore lande og kultur overtage af Afrika, den arabiske verden og dele af Asien. Øh, nej, det gør vi ikke. Vi er herrer over egen skæbne og kan standse masseindvandringen, hvornår vi vil.

Spørgsmålet er selvfølgelig, hvor hårdt Socialdemokratiet vil arbejde for opfyldelsen af det, de nu har søsat som officiel politik. Det hedder f.eks. også således:

”Til gengæld er Mette Frederiksen klar til at gå dansk enegang og gennemføre sin asylreform, selv om det ikke lykkes at få EU eller enkelte EU-lande med.

- Sigtet er at få flere lande med, men jeg er klar til at gå forrest fra danske side. Det skal vi gøre, fordi vi kan lave et flygtningesystem, der er mere humant, og som er bedre for vores eget samfund, end det vi har i dag, siger Mette Frederiksen.”

Vil Socialdemokratiet blæse Angela Merkel og EU-kommissionen et stykke? Jeg ved det ikke, men håber det naturligvis.

Den håbløse del af udspillet består i, at Danmark igen skal forpligte sig til at tage flygtninge igennem FN’s kvotesystem, og at der skal sættes et loft over, hvor mange Danmark skal tage imod.

Danmark skal ikke tage imod nogen som helst fra den tredje verden. Tværtimod består de kommende års opgave i at få hjemsendt et meget stort antal af dem, der allerede er her. Jeg har grundigt skitseret, hvordan det kan ske på retsstatens grund.

Socialdemokratiet har været på noget af en rejse fra 1980’erne og 1990’ernes ødelæggende udlændingepolitik, over en gryende erkendelse i nullerne og frem til i dag, hvor partiet omsider har forstået, at velfærdssamfund og sammenhængskraft går den vej, hønsene skraber, hvis den nuværende udvikling får lov at fortsætte.

Har Socialdemokratiet lært lektien, og vil de arbejde oprigtigt på at gennemføre deres planer, spår jeg dem til gengæld at blive det regeringsbærende parti i 2020’erne.

Det er helt op til dem selv.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.