Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det er penge ned i et sort hul at bruge mere på såkaldt integration

Det er åbenbart svært at forstå, at problemer kan være uløselige.

Jeg faldt over et debatindlæg på altinget.dk i dag. I sig selv ville det være helt uinteressant, men påstandene er desværre typiske for vor tid. Under overskriften ”Man kan ikke straffe sig til integration” af en Thomas Johannes Erichsen hævdes bl.a. følgende:

”De borgerlige må forstå, at man hverken kan straffe eller patruljere sig til integration, der er brug for at investere mere i etnisk ungdom…Det er tydeligt, hvad der sker, når man lader boligområderne sejle deres egen sø. Det har man gjort i Malmø, og her er situationen alvorlig…Jo mere ghetto, jo mere kriminalitet, i Sverige såvel som herhjemme.”

Vi tager de tre påstande i bagvendt rækkefølge. Nej, det er ikke ”jo mere ghetto, jo mere kriminalitet”. Det er jo flere med rødder i arabiske, afrikanske og visse asiatiske lande, jo mere kriminalitet. Og så til Malmø og Sverige generelt: Det har ikke noget at gøre med at lade nogen sejle deres egen sø. Det er igen antallet, der er aldeles afgørende. Sverige og Malmø har sagt goddag til langt flere fra den tredje verden, og Sverige og Malmø har følgelig langt større problemer.

Og så til det helt håbløse udsagn om, at ”der er brug for at investere mere i etnisk ungdom.” Øh, nej, det vil ikke have den ringeste effekt. Når end ikke 3. generation klarer sig ordentligt i skolen – lige så ringe som 2. generation – i en af verdens mest udbyggede velfærdsstater, kan man lige så godt opgive ethvert håb.

Et af de mest veldokumenterede eksempler, der viser, at jeg har ret, er det amerikanske børnehave- og skoleprogram ”Head Start”, der blev søsat i 1964, og som skulle ophjælpe såkaldt udsatte børn. Omregnet til 2012 dollars brugte den føderale regering 7 milliarder dollars om året eller ca. 7.600 dollars pr. barn. 7.600 dollars er omtrent 45.000 danske kr. Det er mange, rigtigt mange, penge pr. elev.

Skatteyderne fik lov at betale i 34 år, før et lyst hoved i den amerikanske kongres i 1998 fik det indfald at bede om at få undersøgt, om Head Start overhovedet havde en effekt. En gruppe forskere udvalgte 5.000 børn i 3-4 årsalderen, og efter lodtrækning deltog de 2.500 i Head Start, mens den anden halvdel ikke gjorde. Det lyder som en ret god måde at gøre det på, ikke sandt?

Projektet begyndte i 2002 og afsluttedes i første omgang i 2006, hvor børnene havde gennemført første klasse. Resultatet? Der var ingen forbedring at spore, faktisk en mindre forværring i matematik for dem i Head Start. Skatteydernes mange milliarder af dollars var totalt spildte.

Og på samme måde går det med de milliarder, vi herhjemme bruger på såkaldt integration. Og bruger vi endnu flere milliarder, vil vi blot spilde endnu flere milliarder.

Der er et eller andet ved den moderne vestlige psyke, der gør, at vi ikke vil acceptere, at ting ikke kan løses, er uløselige. Vi bilder os ind, at alt kan fikses med en mindre eller større dosis social ingeniørkunst. Deri tager vi fejl. Det fortæller historien om. Blot få eksempler tjener til at understrege pointen.

Romaerne – som vi før kaldte sigøjnere – har boet i Europa i ca. 700 år og klarer sig som gruppe fortsat elendigt med lav uddannelse og høj kriminalitet. Amerikanske sorte har i alle delstater i USA haft fulde borgerrettigheder siden 1965, men klarer sig som gruppe umådeligt ringe. Asiater i USA klarer sig derimod glimrende og bedre end hvide. Og sådan kunne jeg blive ved.

Vi er nødt til at genfinde en realistisk tilgang til virkeligheden, hvor vi godt ved, at visse problemer er uløselige. Ud med jubeloptimismen og ind med en passende pessimisme.

Og så kunne det ellers godt være, at en standsning af al indvandring fra den tredje verden og en plan for omfattende hjemsendelser skal ske, helst lidt hurtigt, tak.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Signe Munk
18.10.18, 13:06
Skal vi forbedre vores sygehuse, skal vi også forbedre arbejdsmiljøet. Og der er flere steder, der skal tages fat. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
17.10.18, 16:11
Regeringen bekender wild west-liberalistisk kulør og går til kamp for retten til social dumping. Dansk landbrug skal have lov til at ansætte praktikanter – der ikke er i praktik – fra Ukraine til 130.000 kr. om året. Og danske lønmodtagere skal i fremtiden konkurrere mod brasilianere, kinesere og indere. Den borgerlige regering har erklæret krig mod almindelige danske lønmodtagere. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
17.10.18, 10:12
Vistisens og Dansk Folkepartis leflen for briterne i Brexit-forhandlingerne sår tvivl om, hvis interesser DF egentlig varetager. Læs mere
Af Anders Vistisen
16.10.18, 09:54
Dårlig forhandlingstaktik og EU-leflen gør, at Danmark kan tabe milliarder efter brexit. Regeringen har hovedansvaret. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
15.10.18, 19:44
De gamle magtpartier går kun én vej, og det er nedad. Vinderne lige nu er yderpartier af alle mulige slags. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.10.18, 17:18
Det er yderst farligt at tvinge sundhedspersonale til at tage et arbejde, de ikke har lyst til, da det i sidste ende kan gå ud over menneskeliv, som de hver dag holder mellem hænderne. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
15.10.18, 16:54
Med De Radikales seneste kampagne anklager de tusinder af gode danske virksomheder for bevidst at bryde loven og underbetale kvinder på arbejdsmarkedet. Usmageligt og skamløst. Læs mere
Af Jens Kindberg
15.10.18, 11:53
Mit forslag er blevet regeringens politik. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.10.18, 09:44
I dag er det et år siden, at vi ukritisk gled med på #MeToo-bevægelsen. Det er usundt konstant at fremmane billeder på mænd som dumme svin. Og det kan få store konsekvenser for drenges selvværd. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her