Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Østre Landsret politiserer til fordel for slappere udlændingepolitik

Danske domstole fungerer i stigende grad som lovgivende magt. Deres magtbrynde må standses.

Der er en egen ironi ved, at domstolene oprindeligt var tænkt som en konservativ instans, der kunne stoppe alt for løsslupne initiativer fra folkedybet. Ak, det var engang. I dag fungerer domstolene i de fleste vestlige lande som de facto lovgivere, der ud fra internationale konventioner belærer politikerne om, hvad de må og ikke må.

En meget væsentlig grund til dette skred – men ikke det eneste – er selvfølgelig de utålelige internationale domstole som EU-domstolen og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Begge disse er mestendels besat af aktivistiske dommere, der har fundet ud af, at det er sjovt både at være dømmende og lovgivende magt.

Som jeg skrev tilbage i oktober 2017, tiltager danske domstole sig rettigheder, der aldrig var dem tiltænkt efter Grundloven. Det sker i sager, hvor kriminelle udlændinge ikke udvises, skønt der er fuld lovhjemmel til det.

Denne diskussion pågår også i disse dage, fordi det er kommet frem, at danske domstole idømmer grotesk lave straffe til selv grove voldsforbrydere.

Seneste skud på domstolenes foragt for Folketingets beslutninger så vi for få dage siden, da det kom frem, at Østre Landsret af egen drift, og på trods af kammeradvokatens (statens advokat) anbefaling af det modsatte, har kontaktet EU-domstolen for at bede denne udemokratiske, overnationale domstol om at finde ud af, om det såkaldte tilknytningskrav i forhold til familiesammenføringer administreres for stramt.

Det drejer sig i første række om herboende tyrkeres muligheder for at lave kædevandring, men falder sagen heldigt nok ud for de politiserende danske domstole, kan det komme til at gælde alle udlændinge.

Som jeg skrev i oktober 2017, kan det blive nødvendigt at gøre følgende for at standse danske domstoles hungren efter magt og almindelig politisk korrekthed:

”Det er justitsministeriet, [gennem Domstolsstyrelsen] der udpeger nye dommere. Justitsministeriet er en del af den udøvende magt, men for at undgå magtmisbrug fra udøvende magts side er udnævnte dommere naturligvis uafsættelige, med mindre de dømmes ude af deres egne, det vil sige andre dommere. Men det er stadig justitsministeriet, der udpeger nye dommere. Hvis ikke danske domstole øjeblikkeligt retter ind i dette spørgsmål, må justitsministeriet udpege en række nye dommere for at ”udtynde” rækken af dommere, der har sat sig ud over loven og dømmer efter egen politiske ideologi.”

Den anden, indrømmet, spekulative, grund til skredet hos de danske domstole skal rimeligvis søges i, at dommere tidligere var konservative af disposition, men i dag hælder i retning af internationalistisk retsfilosofi á la Det Radikale Venstre. Det er spekulativt, javel, og jeg kan følgelig ikke bevise det, men det ligner en tanke, idet vi ellers ikke ville stå med de problemer, vi beviseligt har med nutidens politiserende domstole.

Danske domstoles magtmisbrug må stoppes. Jo før, jo bedre.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.