Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Østre Landsret politiserer til fordel for slappere udlændingepolitik

Danske domstole fungerer i stigende grad som lovgivende magt. Deres magtbrynde må standses.

Der er en egen ironi ved, at domstolene oprindeligt var tænkt som en konservativ instans, der kunne stoppe alt for løsslupne initiativer fra folkedybet. Ak, det var engang. I dag fungerer domstolene i de fleste vestlige lande som de facto lovgivere, der ud fra internationale konventioner belærer politikerne om, hvad de må og ikke må.

En meget væsentlig grund til dette skred – men ikke det eneste – er selvfølgelig de utålelige internationale domstole som EU-domstolen og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Begge disse er mestendels besat af aktivistiske dommere, der har fundet ud af, at det er sjovt både at være dømmende og lovgivende magt.

Som jeg skrev tilbage i oktober 2017, tiltager danske domstole sig rettigheder, der aldrig var dem tiltænkt efter Grundloven. Det sker i sager, hvor kriminelle udlændinge ikke udvises, skønt der er fuld lovhjemmel til det.

Denne diskussion pågår også i disse dage, fordi det er kommet frem, at danske domstole idømmer grotesk lave straffe til selv grove voldsforbrydere.

Seneste skud på domstolenes foragt for Folketingets beslutninger så vi for få dage siden, da det kom frem, at Østre Landsret af egen drift, og på trods af kammeradvokatens (statens advokat) anbefaling af det modsatte, har kontaktet EU-domstolen for at bede denne udemokratiske, overnationale domstol om at finde ud af, om det såkaldte tilknytningskrav i forhold til familiesammenføringer administreres for stramt.

Det drejer sig i første række om herboende tyrkeres muligheder for at lave kædevandring, men falder sagen heldigt nok ud for de politiserende danske domstole, kan det komme til at gælde alle udlændinge.

Som jeg skrev i oktober 2017, kan det blive nødvendigt at gøre følgende for at standse danske domstoles hungren efter magt og almindelig politisk korrekthed:

”Det er justitsministeriet, [gennem Domstolsstyrelsen] der udpeger nye dommere. Justitsministeriet er en del af den udøvende magt, men for at undgå magtmisbrug fra udøvende magts side er udnævnte dommere naturligvis uafsættelige, med mindre de dømmes ude af deres egne, det vil sige andre dommere. Men det er stadig justitsministeriet, der udpeger nye dommere. Hvis ikke danske domstole øjeblikkeligt retter ind i dette spørgsmål, må justitsministeriet udpege en række nye dommere for at ”udtynde” rækken af dommere, der har sat sig ud over loven og dømmer efter egen politiske ideologi.”

Den anden, indrømmet, spekulative, grund til skredet hos de danske domstole skal rimeligvis søges i, at dommere tidligere var konservative af disposition, men i dag hælder i retning af internationalistisk retsfilosofi á la Det Radikale Venstre. Det er spekulativt, javel, og jeg kan følgelig ikke bevise det, men det ligner en tanke, idet vi ellers ikke ville stå med de problemer, vi beviseligt har med nutidens politiserende domstole.

Danske domstoles magtmisbrug må stoppes. Jo før, jo bedre.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
25.01.20, 22:25
Skulle det forhold engang ændre sig, så laver vi en ny strategi. Indtil da er vi forenet i et kongerige, og det tager vi udgangspunkt i, når vi udformer en strategi. Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
25.01.20, 16:49
Gak-gak Mette og Rabat Bødskov tager til Bruxelles Læs mere
Af Isabella Arendt
25.01.20, 13:26
SF synes, topchefer tjener for mange penge. Det vil de nu forbyde. Jeg synes, at SF har adskillige forkerte holdninger til samfundet - men har dog ikke tænkt mig at forbyde dem at fremstille forslag, jeg ikke er enig med. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.01.20, 22:58
Deadlinevært Steen Nørskov opførte sig uhyrligt groft over for Tommy Robinson, der kan bevise forsøget på at lave fake news gennem optagelser, han selv foretog i studiet. Læs mere
Af Marie Høgh
24.01.20, 14:30
Mette Frederiksens historisk ringe nytårstale var en opvisning i statslig formynderlyst. Men det kniber med ånden i den borgerlige lejr, hvor der tilsyneladende ikke er nogen, der for alvor anfægter tanken om den gennemregulerede stat. Læs mere
Af Nauja Lynge
24.01.20, 13:29
Det er i ellevte time, at danske politikere officielt får sig en holdning om rigsfællesskabet. En holdning, som ikke kun luftes på varmestuer og i grønlandske medier. Læs mere
Af Søren Gade
23.01.20, 14:30
Danske nyrepatienter kan ikke få betalt en livreddende transplantation i USA af det offentlige – kun hvis man selv har mulighed for at punge ud. Det er en urimelig forskel. Læs mere
Af Louis Jacobsen
23.01.20, 14:13
En kollega udviste solidaritet med mig i praksis. Det er åbenbart efterspurgt. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.01.20, 12:47
En gang var det acceptabelt at køre stærkt i byen, men tiderne er skiftet. Mange kører dog stadig hasarderet, især andengenerationsindvandrere. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.01.20, 11:42
Både røde og blå politikere vil have flest mulig gennem en boglig uddannelse. Det er at svigte de unge Læs mere