Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvorfor tager Danmarks Lærerforening stilling til fordel for masseindvandring?

Groft politiserende kronik i dag i JP af næstformand Dorte Lange.

Hvordan kan en topleder i en fagforening med ca. 90.000 medlemmer http://www.dlf.org/ tillade sig at tage så entydig stilling, som næstformand Dorte Lange gør i fuld offentlighed i dag i JP? Jeg kan sandelig godt forstå, at JP har valgt at trykke kronikken, der viser, at Danmarks Lærerforening (DL) anser det for helt fint at tone rent flag i en yderst venstreorienteret værdipolitisk manifestation. DL gør i øvrigt selv reklame for kronikken inde på sin hjemmeside.

Dorte Lange får afleveret en række absurde påstande. Lad os se på dem en for en. Dorte Lange skriver:

”En ny analyse viser, at børn og unge i såkaldt udsatte boligområder klarer sig markant bedre i skolen i dag end for 10 år siden. I Tingbjerg kunne skoleleder Marco Damgaard forleden fortælle, at andelen af elever, der får mindst 4 i matematik og dansk, er steget fra 22 pct. i 2009 til 38 pct. i 2015. Samme udvikling ser vi i områder som Søndervang i Aarhus.”

Der er tale om grov manipulation. Der er først og fremmest tale om inflation i karaktererne. F.eks. er andelen, der har fået mindst 4 i matematik og dansk i ghettoskoler vokset fra 29 procent i 2008/09 til 45 procent i 2015/16. Men i Danmark i alt er de samme tal steget fra 62 til 71 procent. Man kan argumentere for, at stigningen har været størst i ghettoskolerne, men for det første halter de også i 2015/16 katastrofalt bagefter de øvrige skoler, og for det andet er det sigende, at Dorte Lange ikke oplyser om den almindelige inflation i karaktererne.

Det bliver værre endnu fra Dorte Langes side:

”Nu gælder det om at gribe udviklingen i stedet for at bremse den. Desværre er den danske integrationsdebat fortsat baseret på en ”dem og os”-retorik. Selv når vi taler om børn, der er født og opvokset i Danmark, taler vi om hudfarve, religion og sprog i stedet for at holde fokus på de ting, vi ved, der skal til for at løfte disse børn.”

Påstanden er ikke bare grov. Den er også lodret forkert. Når vi taler om ”dem”, skyldes det naturligvis de store og uløselige problemer, der er forbundet med masseindvandring fra den tredje verden. Se til Sverige. Der har de i årtier talt så ”pænt”, at der ikke har været nogen ende på det. Har det ført til bedre resultater eller til, at en socialdemokratisk statsminister ikke vil udelukke brugen af militær magt mod banderne i de svenske ghettoer?

Dorte Langes udsagn om ”dem og os” holder ganske enkelt ikke vand. Man skulle tro, at næstformanden befandt sig i 1990’erne, da man stadig kunne slippe afsted med den slags udokumenteret sludder.

Dorte Lange fortsætter:

”I alle andre europæiske lande klarer 2. og 3. generationsindvandrere sig bedre fagligt end 1. generation, men det er ikke tilfældet i Danmark.”

Det er slet og ret forkert. I Danmark klarer 2. og 3. generations indvandrere sig bedre end 1. generation, men halter stadig langt efter danskerne. Det kan man læse om i bl.a. Danmark Statistiks årlige publikation, Indvandrere i Danmarksenest fra 2017 (side 123).  Hvorfor skriver Dorte Lange noget faktuelt forkert, noget, der er meget nemt at kontrollere? Er hensigten at fremstille Danmark som en særligt fejlslagen stat, fordi vi ikke taler pænt?

”Men vi må appellere til det omkringliggende samfund, hvis vi skal sikre, at elever som dem, Laura Gilliam interviewede i 2010, ikke bliver bekræftet i deres opfattelse af, at de aldrig kan blive danske. Her har sprogbrugen i debatten direkte betydning for vores muligheder for at skabe succeser i folkeskolen…Vi skal være bevidste om ikke at grave uhensigtsmæssige grøfter med vores retorik.”

Vi skal slet og ret undlade at kritisere den førte politik. Det må jo være det, som Dorte Lange ønsker, idet en kritik af den førte udlændingepolitik nødvendigvis må være en kritik af, hvordan de mange ikke-vestlige klarer sig i dag. Det er i øvrigt sigende, at Dorte Lange ikke har styr på de hårde data som f.eks. karakterer, men gerne nævner en række interviews, der ikke kan laves statistik på.

Det er pinligt for Danmarks Lærerforening, at de vil reklamere for den slet underbyggede kritik, som Dorte Lange bringer til torvs.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
12.11.19, 11:14
November er helt klart undervurderet. Læs mere
Af Peter Kofod
12.11.19, 10:32
Socialdemokratiet og Venstre taler hårdt om Tyrkiet, men fastholder fremtidigt medlemskab af EU Læs mere
Af Nauja Lynge
12.11.19, 10:06
Rigsfællesskabet er nu omdrejningspunktet for to grønlandske partier. Ønsket om selvstændighed er rykket længere væk. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.11.19, 09:30
Staten skal ikke tvinge os til et uværdigt liv og en uværdig død Læs mere
Af Martin Ågerup
11.11.19, 13:25
Der er store problemer med retssikkerheden på skatteområdet i forslaget fra Socialdemokratiet - lidt ligesom ejendomsvurderingerne Læs mere
Af Martin Ågerup
09.11.19, 23:32
Nutidens Berlinmure er ikke af beton. De bliver bygget af os alle sammen og ofte ud fra de bedste intentioner. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
09.11.19, 11:39
DR's reaktion på Yahya Hassans udgivelse er stærkt betænkelig Læs mere
Af Andreas Høstgaard Poulsen
09.11.19, 11:22
Året 1989 var udslagsgivende for moderne europæisk politisk historie og markerede en demokratisk sejr for civilsamfundet. En sejr og kamp, som desværre stadig skal kæmpes i dag, 30 år senere. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.11.19, 16:59
Hvis regeringen Mette Frederiksen sætter handling bag ordene, vil pladser og torve blive opkaldt efter hende. Læs mere