Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Et juleeventyr

Om det perfekte Svestan højt mod nord, der stræbte efter det ypperligste.

Sig nærmer julen, og således er det tid til juleeventyr. Dette år skal det handle om landet højt mod nord, Svestan, der havde bragt det vidt, og som slet ikke var færdige med at bygge om.

I mange år var Svestan et fattigt land med megen karrig jord. Det hjalp lidt, da Svestan på et tidspunkt huggede et stykke fed muld syd for Svestan, men mange svestanere led fortsat under deres lokale herrer, der forlangte meget arbejde for en ringe løn.

Så skete der noget forunderligt. En del vest for Svestan havde man opfundet mekanisk kraft, og da svestanerne fandt på at efterligne dette, blev alt hurtigt bedre. Svestan opbyggede stor rigdom på ingen tid, og det kom så vidt, at Svestans øverste allerede for 90 år siden talte om, at der skulle bygges et folkehjem for alle svestanere, ikke kun de rige få.

Drømmen var ikke umulig. Få årtier senere var Svestan et af de rigeste lande i verden, og stort set alle almindelige mennesker i Svestan fik del i rigdommen. Der var mange ting, der ikke var tilladte – ikke mindst var gærede drikke omgæret med megen fordømmelse – men levestandarden var høj, og ligeså var tilfredsheden.

Det gik næsten for nemt og for godt, men det var der heldigvis råd for. Kloge mænner og koner fik for næsten halvtreds år siden den formidable idé, at Svestan skulle være for alle, ikke kun for de etniske svestanere. Ganske vist var der allerede kommet fremmede til Svestan i en ti-femten år, men de udgjorde en alt for lille udfordring for Svestan, idet de kom ikke så langvejs fra.

Det skulle der laves om på i en ruf, og det blev der. Svestan begyndte nu i rask trav at invitere de mest fremmedartede i forhold til svestanerne til landet. Det var en kolossal succes, var de ledende i Svestan rørende enige om. Så enige, at de måtte hæve øjenbrynene alvorligt overfor de simple blandt svestanerne, der ikke fangede den næsten guddommelige åbenbaring, der stod klart for alle i højkasten af svestanere.

Probate midler måtte tages i brug mod de formastelige, der ikke kunne se det forjættende i Svestans storslåede projekt. Heldigvis havde man mekanismer i Svestan til at imødegå usaglig kritik. Man kunne som en af de simple hurtigt miste sit arbejde og sågar sit medlemskab af fagforeningen. Det manglede heldigvis bare.

Svestan har bragt det vidt ved denne konsekvente tilgang til virkeligheden. I dag stammer mere end 20 procent af befolkningen i Svestan fra områder langt, langt væk fra Svestan. Og næsten endnu mere lykkeligt er det, at menneskene med rødder langt fra Svestan får flere børn end de oprindelige svestanere. Det sikrer, sammen med en stadig strøm til Svestan, at de etniske svestanere kommer i mindretal om ca. 25 år.

De toneangivende svestanere kan være virkeligt stolte af deres bedrift. Ikke mange lande præsterer at gå fra næsten 100 procent etnisk ensartethed til at bringe de oprindelige i mindretal på omtrent 80 år. Sikkert er det da også, at de tiloversblevne, etniske svestanere er uhyre stolte over at være favoritter til at være det første land i Eurostan, der bliver et mindretal i eget land.

Se, det var et rigtigt juleeventyr. Glædelig jul.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
18.01.19, 16:30
Næppe. Men man har lov til at håbe. Lad os kigge i krystalkuglen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.01.19, 16:30
Folketinget har bevæget sig langt ind over dørtrinet, når det vil kriminalisere ytringer inden for hjemmets fire vægge, og der har det ikke noget at gøre. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.01.19, 11:44
Journalister bør bore mere i, hvor lægerne sjæles fra.   Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.01.19, 20:29
Blablabla, økonomi, blablabla Læs mere
Af Casper Hedegaard
17.01.19, 19:21
Sådan lød det fra min politiske kollega fra Nordsjælland, da vi drøftede kommunalbudget for 2019. Er det retfærdigt, at der er kommuner, der har så mange penge, at de ikke kan nå at bruge dem, hvor andre kommuner må lukke børnehaver og skoler? Læs mere
Af Signe Munk
17.01.19, 17:04
Vi risikerer reformlammelse i hele vores sundhedsvæsen. Og det er virkelig det sidste, vi har brug for. Læs mere
Af Naser Khader
17.01.19, 16:30
Vi må aldrig lade vitale dele af vores samfund være afhængige af ikkedemokratiske stater og interesser, selv om der kan være en kortsigtet økonomisk gevinst. Læs mere
Af Rune Lund
17.01.19, 13:28
Der er mere centralisering, privatisering og ulighed i sundhed på vej, hvis regeringen kommer igennem med sin reform. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.19, 09:37
En befrielse, at akademikere kan skrive så gennemført fornuftigt. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her