Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Et juleeventyr

Om det perfekte Svestan højt mod nord, der stræbte efter det ypperligste.

Sig nærmer julen, og således er det tid til juleeventyr. Dette år skal det handle om landet højt mod nord, Svestan, der havde bragt det vidt, og som slet ikke var færdige med at bygge om.

I mange år var Svestan et fattigt land med megen karrig jord. Det hjalp lidt, da Svestan på et tidspunkt huggede et stykke fed muld syd for Svestan, men mange svestanere led fortsat under deres lokale herrer, der forlangte meget arbejde for en ringe løn.

Så skete der noget forunderligt. En del vest for Svestan havde man opfundet mekanisk kraft, og da svestanerne fandt på at efterligne dette, blev alt hurtigt bedre. Svestan opbyggede stor rigdom på ingen tid, og det kom så vidt, at Svestans øverste allerede for 90 år siden talte om, at der skulle bygges et folkehjem for alle svestanere, ikke kun de rige få.

Drømmen var ikke umulig. Få årtier senere var Svestan et af de rigeste lande i verden, og stort set alle almindelige mennesker i Svestan fik del i rigdommen. Der var mange ting, der ikke var tilladte – ikke mindst var gærede drikke omgæret med megen fordømmelse – men levestandarden var høj, og ligeså var tilfredsheden.

Det gik næsten for nemt og for godt, men det var der heldigvis råd for. Kloge mænner og koner fik for næsten halvtreds år siden den formidable idé, at Svestan skulle være for alle, ikke kun for de etniske svestanere. Ganske vist var der allerede kommet fremmede til Svestan i en ti-femten år, men de udgjorde en alt for lille udfordring for Svestan, idet de kom ikke så langvejs fra.

Det skulle der laves om på i en ruf, og det blev der. Svestan begyndte nu i rask trav at invitere de mest fremmedartede i forhold til svestanerne til landet. Det var en kolossal succes, var de ledende i Svestan rørende enige om. Så enige, at de måtte hæve øjenbrynene alvorligt overfor de simple blandt svestanerne, der ikke fangede den næsten guddommelige åbenbaring, der stod klart for alle i højkasten af svestanere.

Probate midler måtte tages i brug mod de formastelige, der ikke kunne se det forjættende i Svestans storslåede projekt. Heldigvis havde man mekanismer i Svestan til at imødegå usaglig kritik. Man kunne som en af de simple hurtigt miste sit arbejde og sågar sit medlemskab af fagforeningen. Det manglede heldigvis bare.

Svestan har bragt det vidt ved denne konsekvente tilgang til virkeligheden. I dag stammer mere end 20 procent af befolkningen i Svestan fra områder langt, langt væk fra Svestan. Og næsten endnu mere lykkeligt er det, at menneskene med rødder langt fra Svestan får flere børn end de oprindelige svestanere. Det sikrer, sammen med en stadig strøm til Svestan, at de etniske svestanere kommer i mindretal om ca. 25 år.

De toneangivende svestanere kan være virkeligt stolte af deres bedrift. Ikke mange lande præsterer at gå fra næsten 100 procent etnisk ensartethed til at bringe de oprindelige i mindretal på omtrent 80 år. Sikkert er det da også, at de tiloversblevne, etniske svestanere er uhyre stolte over at være favoritter til at være det første land i Eurostan, der bliver et mindretal i eget land.

Se, det var et rigtigt juleeventyr. Glædelig jul.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Christian Rabjerg Madsen
17.10.18, 16:11
Regeringen erkender wild west-liberalistisk kulør og går til kamp for retten til social dumping. Dansk landbrug skal have lov at ansætte ansætte praktikanter – der ikke er i praktik – fra Ukraine til 130.000 kroner om året. Og danske lønmodtagere skal i femtiden konkurrere mod brasilianere, kinesere og indere. Den borgerlige regering har erklæret krig mod almindelige danske lønmodtagere. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
17.10.18, 10:12
Vistisens og Dansk Folkepartis leflen for briterne i Brexit-forhandlingerne sår tvivl om, hvis interesser DF egentlig varetager. Læs mere
Af Anders Vistisen
16.10.18, 09:54
Dårlig forhandlingstaktik og EU-leflen gør, at Danmark kan tabe milliarder efter brexit. Regeringen har hovedansvaret. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
15.10.18, 19:44
De gamle magtpartier går kun én vej, og det er nedad. Vinderne lige nu er yderpartier af alle mulige slags. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.10.18, 17:18
Det er yderst farligt at tvinge sundhedspersonale til at tage et arbejde, de ikke har lyst til, da det i sidste ende kan gå ud over menneskeliv, som de hver dag holder mellem hænderne. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
15.10.18, 16:54
Med De Radikales seneste kampagne anklager de tusinder af gode danske virksomheder for bevidst at bryde loven og underbetale kvinder på arbejdsmarkedet. Usmageligt og skamløst. Læs mere
Af Jens Kindberg
15.10.18, 11:53
Mit forslag er blevet regeringens politik. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.10.18, 09:44
I dag er det et år siden, at vi ukritisk gled med på #MeToo-bevægelsen. Det er usundt konstant at fremmane billeder på mænd som dumme svin. Og det kan få store konsekvenser for drenges selvværd. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.10.18, 06:45
Et samfund, hvor halvdelen af BNP kanaliseres igennem offentlige kasser, er et samfund, der kalder på øget korruption. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her