<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Danmark går under – men genopstår

Vi står midt imellem 9/11 i USA og en islamisk statsomvæltning i Danmark, hævder forfatter til ny dystopi. Alligevel lokker bogen med en god slutning.

Tiden går, og folk går med. Alligevel piner det mig, at det faktisk er 16 år siden 19 stk. Muhammed-krigere kaprede fire passagerfly og brugte to af dem som selvmordsmissiler mod World Trade Centers i New York og et tredje mod forsvarsministeriet i Washington. Det sidste fly styrtede ned i Pennsylvania, efter at det var kommet til kamp mellem kaprene og enkelte passagerer. Den dag døde mere end 3.000 mennesker.

Jeg véd det godt, kan jeg høre dig sige, men at det er 16 år siden, havde jeg glemt, og det er i sig selv en overrumplende påmindelse.

Jeg lever som de fleste mine år et ad gangen og mine måneder og uger endnu mere flygtigt for slet ikke at tale om dagen i dag, der allerede er 12 timer gammel med udsigt til, at jeg højest får gjort kål på denne tekst plus det løse, så jeg kan være klar til at tænde for tv-transmissionen af PostNord Danmark Rundt kl. 15.30.

I teorien burde jeg tænke længere og dybere, men i praksis halser jeg rundt for at få enderne til at mødes. Jeg stræber efter at leve i pagt med højkulturen – det store panorama, herunder kendskabet til den gamle græske verden, den kristne kulturarv, renæssancen, oplysning og romantik, men må nøjes med civilisationen. Svare emails, gå til møder, forberede et foredrag for kulturradikale kustoder, jeg alligevel ikke kan overbevise, ordne vasketøj, indberette moms.

Det er kunsthistorikeren Leo Tandrup, der minder mig om min egen utilstrækkelighed. Det gør han i sit nyeste opus, der strutter af både opbyggelighed og harme over vor samtid og handler om kunstens kamp på liv og død for menneskets og klodens fremtid. Her er han så venlig at citere et af Elias Canettis mange fragmenter:

»Fra og med et bestemt tidspunkt var historien ikke længere virkelig. Uden at mærke det havde den samlede menneskehed pludselig forladt virkeligheden.«

Det er sådan, jeg har det i dag.  

16 år og én dag er gået siden 9/11. Det er uvirkeligt. Surreal, som de siger i serierne.

Uvirkeligt af flere grunde. (1) Er der virkelig gået så lang tid? (2) Vi har fandneme ikke fået bugt med de sataner endnu. (3) Får vi det nogensinde? (4) Fuck, jeg er gammel.

Et kort øjeblik mærkede jeg jorden åbne sig foran mig, og jeg stirrede ud i forhaven. Og hvad så jeg? Der lå en pakke, postbuddet må have smidt den der til morgen. Jeg samlede forsigtigt pakken op, den var rigtignok stilet til mig. Pakken viste sig at indeholde en bog, Lars Hedegaards nyeste, som udkommer på lørdag.

Jeg satte mig ned og begyndte at læse.

Den er mærkelig. Alene titlen: Fragmenter af Danmarks historie, 2020-2031. Men frygt ikke.

Det er tilsyneladende en samling af historiske dokumenter fra en nær fremtid, altså en fortælling om fremtiden, også kaldet en dystopi, dvs. en fremtid, som forfatteren håber, ikke går i opfyldelse, og som ifølge bagsideteksten handler om, hvordan skiftende danske regeringer kunne hade deres egen befolkning så meget, at de udleverede den til den frygteligste fjende, der har sat foden på dansk grund. Nej, ikke tyskerne.

Alligevel opererer bogen med en slags happy end, dateret 2051. Lars Hedegaard er 106 år gammel, men still going strong. København og de større byer er generobret, den danske modstandshær har slået de muhamedanske militser tilbage og afsat den landsforræderiske overklasse inden for det migrationsindustrielle kompleks, men mange liv er gået tabt. Hvad der siden vil ske, får læserne ikke at vide.

Forfatteren lader dog ane, at danskerne en skønne dag sætter sig til modværge imod islamiseringen og erobringen af deres land ved hjælp af civil ulydighed og regulær modstandskamp. Der ligger således en utopi gemt i dystopien.

Lars Hedegaards nye bog er bedst, når den fletter nutidige begivenheder sammen med den mulige fremtid og skaber et sinistert, men tænkbart scenarium.

Kapitlet om folkeskolens islamisering og  professor Jørgen Bæk Simonsen delagtighed er rigtig godt lavet. Læs også denne præcise beskrivelse af den dybe stat, som handler henover hovedet på befolkningen:

»Hurtigt opstod der også et magtfuldt samfundslag, hvis økonomiske og karrieremæssige interesser var direkte knyttet til en fortsat tilvandring af fremmede, forudsat (min kursiv, mj) at de ikke kunne integreres: sagsbehandlere, omsorgsmedarbejdere, tolke, sproglærere, psykologer, integrationseksperter, menneskeretsadvokater, multi-kulti-prædikanter, globalisme-fortalere og dyrkere af en ny slags journalistik, hvis hensigt ikke var at beskrive virkeligheden, men at prædike moral.«

Naturligvis overdriver fiktionen; det skal dystopier gøre, ligesom utopier overdriver alt det gode, der kan tænkes om fremtiden.

At forestille sig en statsomvæltning allerede i 2031, er nok i den noget tidlige ende – personligt hælder jeg mod anden halvdel af det 21. århundrede – men omvæltningens partikularitet spiller på det forhold, at en stor andel af herboende muslimer allerede i dag ønsker sig, at Koranen sidestilles med den danske grundlov.

I det nye Danmark bliver dansk og arabisk derfor ligestillet, ligesom der indføres kvoter for ansættelsen af muslimer allevegne, ikke mindst i politiet. Islam ligestilles desuden med den evangelisk-lutherske kristendom, hvilket jo allerede er, hvad mange folkekirkepræster drømmer om, og i familieretten kommer sharia til at råde side om side med danske principper, hvilket sådan set bare betyder, at hvor sharia og dansk ret støder sammen, må sidstnævnte vige. Muslimerne er langt fra i flertal, men får velvillig støtte fra en del af danskerne og hjælpes desuden af systematisk valgsvindel.

Bogen mangler en nærmere persontegning. Lars Hedegaard har ikke skrevet en roman i klasse med 1984, men mindre kan gøre det, og denne fragmentsamling, der udkommer op til hans egen 75-årsdag, er en værdig gave til en forvirret offentlighed, hvor et stort flertal stemmer på partier, der siger, de ønsker en hård udlændingepolitik, men reelt er bløde som smør, når det gælder opgøret med den humanistiske sentimentalisme og de internationale konventioner.

Lars Hedegaards fødselsdagsgave kaster lys over den følelse af uvirkelighed, som jeg tror, mange sidder tilbage med, når de i et ledigt øjeblik betragter de snakkende klassers benovelse over og omfavnelse af islam i dag. En tilstand, der har varet i mere end 16 år.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Mikael Jalving (f.1968), historiker, podcaster og forfatter til flere bøger, senest Forsvar for almindeligheden (2021).
Seneste blogs
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere
Af Harun Demirtas
17.09.21, 16:40
Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til. Læs mere
Af Marie Høgh
17.09.21, 15:30
Det er til at græde over, at ligestillingskampen er blevet så afstumpet, at moderskabet omtales som et biologisk pligtarbejde, man i virkeligheden er for kompetent og for ligestillet til at udføre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.21, 13:14
Den nye barselsordning er et udtryk for en forfejlet gammeldags tilgang til ligestilling og familielivet. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
17.09.21, 11:32
Vild natur er ikke at sætte et hegn omkring naturen og sætte semivilde dyr derind. Det er at lege noget, som ikke er. Læs mere
Af Carl Holst
17.09.21, 11:29
Hvem havde forestillet sig, at regeringen ville give myndighederne mulighed for tvangsvaccination og ekspropriation? Det er i tilspidsede situationer, man får forstærket folks styrker og svagheder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.09.21, 09:57
Kære medborgere på Vestegnen. Nu ved vi så meget om vaccination, at vi tør lade os vaccinere. Læs mere
Af Søren Gade
16.09.21, 16:10
Jeg er umådeligt trist over, at EU blander sig i folks barsel. Som liberal arbejder jeg for at give familier flere valgmuligheder, ikke færre. De nye barselsregler er ikke liberale. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
16.09.21, 12:22
Hvorfor træffer skandinaviske kvinder mere kønsstereotype valg end kvinder i resten af verden? Læs mere