Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det velfærdsislamiske kompleks

Alle nøgletal fortæller os, at den er gal med indvandringen, og at integrationen slet, slet ikke kan følge med. Det er ikke tilfældigt.

Som ung studerende var jeg for 25 år siden heldig at komme til University of East Anglia i England at læse i et år. Her fulgte jeg forelæsninger hos den amerikanske historiker Paul Kennedy, der dengang var en stor kanon takket være sin bestselller The Rise and Fall of the Great Powers 1500-2000. Kennedy var en dannet, forsigtig mand, som stod ret op og ned og forelæste, og man skulle være vaks for at redde sig en siddeplads i lokalet. Hans tese var overraskende enkel, nemlig at skiftende europæiske stormagter som Spanien, Nederlandene, Frankrig og Storbritannien alle brød sammen på grund af militær overanstrengelse, og at dette sandsynligvis også ville ske for Amerika.

Professorens datamateriale var overvældende. Desuden havde han samtidshistorien på sin side, idet Sovjetunionen kollapsede ganske kort efter bogens udgivelse, dvs. mens vi sad og lyttede til ham, så det var ikke så sært, at Paul Kennedy blev opfattet som lidt af en profet. Til gengæld venter vi, knap 30 år senere, endnu på USA's endeligt, selv om intet kan udelukkes i vort allerede vanvittige århundrede. Mere sandsynligt er det nok, at EU bryder sammen inden for en overskuelig fremtid, ikke på grund af militær overanstrengelse, men på grund af humanistisk hybris.

Af samme grund er i dag det oplagt at perspektivere Paul Kennedys tese fra 1987 med afsæt i Unionens manglende håndtering af folkevandringen fra Syd mod Nord og forudane, at de vesteuropæiske velfærdsstater vil krakelere og til sidst bryde sammen på grund af de eksponentielt  stigende udgifter til indvandring med alt, hvad dertil kommer af parallelproblemer, fordi de belaster den civile økonomi til et punkt, hvor den ikke længere kan opretholde den nødvendige finansiering og orden. Med den tilføjelse, at jeg forhåbentlig tager fejl.

Det er imidlertid ikke nok at håbe eller forme fremtiden i trylledej. Alle nøgletal fortæller os, at den er gal med indvandringen, og at integrationen slet, slet ikke kan følge med. Læg dertil den udvandring, som samtidig finder sted fra de vesteuropæiske storbyer i form af den hvide middel- og overklasse på jagt efter sikre områder. Som den britiske tv-producer og menneskerettighedsforkæmper Trevor Phillips skriver i en nylig rapport om det multikulturelle Storbritannien, bliver de vestlige samfund stadig mere opdelt efter race og etnicitet, selv om det modsatte skulle være sket ifølge teorien. Praksis er en anden – og mere nedslående år for år.

Hvorfor? Fordi de vestlige samfund har tilladt en så godt som uhæmmet tilstrømning af etniske minoriteter, hvis sociale praksis ikke er liberal og frihedsorienteret, men præget af patriarkalske, atavistiske og klanmæssige ideer, vaner og antagelser.

Jo, du har hørt det før, men demografien slår igennem i alle vesteuropæiske lande i disse år med en fart som aldrig før, og modstanden vokser. Det er disse realiteter, en tidligere liberal venligbo som Trevor Phillips ser ret i øjnene og reagerer på, hvilket er forbilledligt. At myndighedspersoner eller magthavere indrømmer, at de har taget fejl, hører som bekendt til sjældenhederne, hvilket ikke alene bunder i karrierehensyn og fejhed, men tillige afspejler den menneskelige faktor, der ikke er lige så høj og gylden, som humanismen prædiker. Kun få husker, hvem der sagde hvad hvornår, slet ikke folk selv. Hvem er ikke en frihedskæmper, hvis de selv skal sige det?

Det var den amerikanske genral og præsident Dwight D. Eisenhower, der opfandt udtrykket det militærindustielle kompleks og i sin afskedstale i 1961 advarede mod interessefællesskabet mellem det amerikanske militær og de store virksomheder inden for rustningsindustrien. Tilsammen skabte de et kompleks, som politikere, medier og andre instanser ikke kunne gennemskue, endsige kontrollere.

Militæret er imidlertid ikke den eneste industri, som er afhængig af langsigtet planlægning og store statslige bevilliger, det samme gælder indvandringsindustrien, der er vokset eksplosivt, mens forsvarsstyrkerne er neddroslet, siden Paul Kennedy skrev sin berømte bog. I forvejen har vi syv eller otte partier på Christiansborg, der arbejder for eller tillader fortsat asyl og indvandring fra ikke-vestlige kulturer. Men tæller vi Dansk Flygtningehjælp, Institut for Menneskerettigheder og velfærdsstatens velvillige sagsbehandlere, kontorer og styrelser med, er der endnu flere partier med i det velfærdsislamiske kompleks. Velfærdsstaten lever og vokser af klienter, lige indtil den dør.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Jaleh Tavakoli
19.02.19, 13:32
Hvor mange gange skal en imam have lov til at snyde os, før det officielle Danmark skærer alle bånd til vedkommende? Læs mere
Af Nauja Lynge
19.02.19, 11:04
Eksperimentets vigtigste redskab er offerkortet, som trækkes efter forgodtbefindende. Typisk sker det (som nu) i en valgkamp, eller når man vil opnå noget fra dansk side. Læs mere
Af Jesper Guldbrandsen
19.02.19, 10:56
Det er ikke dem, som rejser på de største strækninger, der kommer til at mærke konsekvenserne. Læs mere
Af Anders Vistisen
19.02.19, 10:06
Når EU og pro-europæeren Morten Løkkegaard skal indstille det moralske kompas, bliver hånden holdt over vennerne, mens de upopulære regeringer skal straffes Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.02.19, 12:03
Forfatterne kan da ikke selv tro på, at problemerne kan løses. Læs mere
Af Josephine Fock
18.02.19, 08:01
De konstante lovændringer på udlændingeområdet har enorme konsekvenser for mennesker med flygtningebaggrund. Samtidig efterlader stramningerne frivillige i meget vanskelige dilemmaer i forhold til flygtninges sundhed, familiesammenføring og integration Læs mere
Af Nauja Lynge
17.02.19, 17:40
Klogt; for det er nemlig blevet på bekostning af børn og unge, at uddannelse, sundhed og socialområdet nedprioriteres til fordel for kommissioner. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.02.19, 13:33
Statsrevisorerne bør honoreres efter fremmøde. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.02.19, 06:35
Her søger jeg mørke og stilhed for bedre at kunne håndtere lyset, larmen og løgnen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
16.02.19, 10:03
Social dumping er en kæmpe udfordring i EU, derfor skal den også løses i EU. Der er gode tiltag på vej, men i Socialdemokratiet har vi flere svar på, hvordan vi bekæmper social dumping. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her