<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ny ”Rough Guide” til Europa

Mistanke: Liberal ungarsk-amerikansk filantrop sponsorer ny håndbog i illegal indvandring til Europa.

Det er nok ikke forbigået ret manges opmærksomhed, at vi lever i vilde tider. Bare vent, de bliver vildere. Uanset hvor vi vender blikket hen, fortsætter det scenisk-demografiske drama, som var det skrevet i Hollywood og ikke i Bruxelles.

Tag nu f.eks. udskældte Ungarn. Ud over kansler Merkels bandbulle, balladen ved grænsen, EU-kvoterne og alt det andet, som passerer revy over vore skærme – og som man af mentale grunde kan se sig nødsaget til at modtage som var det den seneste vejrudsigt fra Dokker Banke, tikkede tirsdag aften en nyhed ind via det statsejede medie Híradó i Budapest.

Den drejer sig om en håndbog. En håndbog, som indeholder en masse nyttige oplysninger og informationer, man kan få brug for, hvis man gerne vil udvandre til Europa, uanset om man er flygtning, migrant eller terrorist, og som i hvert fald Sky News er bekendt med eksistensen af. Håndbogens formål er at hjælpe de ”rejsende udlændinge” (Rigspolitiets udtryk) til at få adgang til de nordeuropæiske velfærdsstater ved brug af alle de mest opportune smutveje og fif.

Håndbogen udleveres tilsyneladende i Tyrkiet, ombord på bådene, de græske øer eller i Athen eller andre byer af en række ”frivillige” organisationer – på arabisk, farsi, somalisk m.m.

Men det er ikke hele historien.

For samtidig florerer der en mistanke om, at den kendte ungarsk-amerikanske filantrop George Soros (f. 1930) står bag udleveringen af disse Rough Guides til Europa. Eller at filantropen i hvert fald er forbundet med denne aktivitet via den ”antiracistiske” græsrodsorganisation Welcome to Europe, hvis motto er, at det er grænserne, der er problemet, og at den globale bevægelsesfrihed er en universel rettighed.

Mistankens kilde er som nævnt det statsejede ungarske medie. Mediet citerer unanavngivne kilder i det konservative parti FIDESZ, som også er præsidentens parti, for, at Welcome to Europe samt en anden organisation ved navn Migration Aid finansieres ”generøst” af George Soros.

Skandalen er garanteret. Hvis det viser sig at være en falsk anklage, er det et bevis på en ondsindet rygtesmedje tæt på præsident Orbán.

Hvis – jeg gentager – hvis Mr. Soros finansierer praktisk hjælp til illegal indvandring til Europa undercover, er det også en skandale. Ifølge nyhedshistorien fra Ungarn, som en dansk-ungarsk ven har oversat for mig, beskriver håndbogen i detaljer, hvad migranterne skal gøre, hvis de ikke ønsker at bosætte sig i Ungarn, og hvad der skal til for, at udlændingemyndighederne sætter ens sag på pause. Det anbefales også at anskaffe sig en lægelig attest for helbredsmæssige eller psykiske problemer, idet den kan give asylmæssige fordele.

George Soros er ikke en skaldet lille studievært i pendulfart mellem Rødby og Malmø eller en lommehumanitær kendisse fra Charlottenlund, som normalt går mere op i haver og chablis end i politik. Mandens cv er imponerende, hans stamina og succes i den finansielle sektor ligeså.

Siden 1979 har han opereret på den store scene og investeret i en række projekter til frihedens fremme, herunder støtte til kopimaskiner, der gjorde det muligt for dissidenter at mangfoldiggøre forbudte tekster under kommunismen i Rusland og Østeuropa og siden oprettelsen af Central European University i Budapest til fremme af kritisk tænkning. En af mine bedste lærere på universitetet kom netop derfra. Men Soros er i tiltagende grad blevet ideologisk og viede angiveligt sin formue i 2003 til at få George Bush væltet, ja, det var et spørgsmål om liv eller død, som han skal have udtalt til The Washington Post.

Nu venter vi bare på, at vestlige medier begynder at interessere sig for denne delikate sag. Men den er måske for delikat?

PS (25/9 kl. 9): Migration Aid, som ifølge den offentlige ungarnske TV-station er finansieret af Geoge Soros' Open Society Foundations, er angiveligt bekendt med, at deres medarbejdere har truffet migranter, som poserer med våben på deres Facebook-profil. Migrant Aid's talsmand skal angiveligt have udtalt, at det ikke er usædvanligt, eftersom "disse mennesker har levet i to eller tre års borgerkrig", og at "det har været en del af deres dagligdag". Talsmanden afviser i øvrigt anden forbindelse til George Soros, end at organisationen har til huse i Soros' Foundations' bygning på Arany Janos utca 32 i Budapest. Jeg forsøger at få kontakt til en af de ungarske journalister, der skriver om sagen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Mikael Jalving (f.1968), historiker, podcaster og forfatter til flere bøger, senest Forsvar for almindeligheden (2021).
Seneste blogs
Af Jesper Theilgaard
23.10.21, 14:00
Det burde give nervøse trækning hos alverdens regeringer og deres befolkninger, når optakten til COP26 i Glasgow er så nedslående, som tilfældet er. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
22.10.21, 11:00
Mette Frederiksen lever til fulde op til sit løfte om at ligne Anker Jørgensen. Hans økonomiske politik kom nær afgrunden. Hvad med efterfølgerens? Hvor ender den? Læs mere
Af Henrik Dahl
21.10.21, 13:45
En klumme i svenske Aftonbladet er en opvisning i, hvordan man gør vold på virkeligheden, så den passer til ens egen opfattelse af den. Læs mere
Af Søren Gade
21.10.21, 13:00
Priserne på gas og el eksploderer, men hvad er alternativet? Atomkraften har været placeret i skammekrogen i årtier. Men vi har ikke råd til at negligere energiformens muligheder som en del af en grøn løsning. Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.10.21, 08:19
Danmark tager ikke ligestillingen alvorligt nok, og det har konsekvenser for placering på internationale ranglister, så det er på høje tid, at sagen tages op i Folketinget. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere