<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stormoské omfavnes alligevel ikke af multikult

Selv Venstres Pia Allerslev holder lav profil, og Anders Samuelsen vil ikke blåstemple noget, som det er "dumt at blåstemple". Hvad sker der?

Det lader til, at landets førende vendekåber, politikere fra de større partier, biskopper og andre notabiliteter, så småt er ved at forstå, at det måske alligevel eventuelt ikke er specielt fedt med flere moskeer i Danmark. I hvert fald har de travlt med ikke at møde op til indvielsen af stormoskeen på Rovsingsgade på Nørrebro i København.

Hverken kongehuset, biskoppen eller partiledere agter at deltage i de forestående festligheder med minaret, halalslagtning og tvetunget tale. Til trods for at denne kombi passer som hånd i den mulitkulturelle handske, som har holdt vores land i et jerngreb i mere end 30 år.

Venstres ærkefjols i Borgerrepræsentationen, den tidligere kulturborgmester, nuværende ungdomsborgmester Pia Allerslev, har tidligere ment, at det hørte med til en storby at have en stormoské, og at danskerne overhovedet ikke frygter, at moskeer i virkeligheden er trojanske heste. Men nu er hun tilsyneladende blevet momentant stum.

Hvor man førhen kunne stille sit ur efter, at Pia Allerslev sagde noget idiotisk eller komisk om islam og integration, er der pludselig blevet helt stille omkring det liberale orakel.

Det er underligt, meget underligt.

Det kan selvfølgelig bero på en fejltagelse, og i så fald beklager jeg. ”Tolerante” mennesker som Pia Allerslev har det med at marchere rundt med en masse historiske ”nødvendigheder” om storbyer, mindre byer og helt små byer. Men selv hun bliver muligvis klogere en dag.

Så lang tid kan vi bare ikke vente. Derfor dette: Når det nu ikke kan være anderledes, end at præsterne i Qatar skal have lov til at rejse en trojansk hest i det stedse mere segregerede Danmark, så må man håbe, at PET og politiet kender deres besøgelsestid og forstår, hvor vigtigt det vil være at overvåge og infiltrere det forventelige islamiske miljø fra yderst til inderst.

Det siger jeg ikke alene af hensyn til vi, de lokales, sikkerhed, men i lige så høj grad af hensyn til andre muslimer, som nu skal dikteres, hvordan man er en from muslim og risikere at blive intimideret af et mobilt moralsk politi i nærområdet.

Som den britiske skribent Douglas Murray noterer, så er der ikke noget mere kendetegnende ved ekstremister, end at de gør krav på at tale på alle muslimers vegne, og vi véd allerede, at moskeer har det med at føre til problemer for de nærmest boende muslimer, før end moskeen fører til problemer for resten af os.

Tænk sig, Liberal Alliances Anders Samuelsen er vist ved at forstå alvoren og udtaler:

”Jeg kan ikke lige gennemskue finansieringen og alt muligt bagved, og jeg vil ikke risikere at blåstemple noget, som er dumt at blåstemple.”

Nuvel, det er ikke meget, Samuelsen her giver os, men det er da et lille skridt på vejen.

At partiformandens motiv for takke nej til indvielsen synes at handle om ham selv og om at undgå at stå i et dårligt lys i offentligheden, kan man le ad, men er en integreret del af at være politiker, ikke mindst i den pæne del af det borgerlige segment. Men dertil må lægges, at Samuelsen fortsat nægter at sætte sig ind i islam, muligvis fordi han fejlagtigt tror, at islam ikke vedrører fremtidens Danmark. Sådan er der jo mange liberale, der tænker – eller skal vi sige – forestille sig. Men Anders Samuelsen er ikke dum, han har forstået, at vinden blæser fra en lidt anden retning – og han glider med.

Det samme gøre overborgmester Frank Jensen naturligvis, skønt det ikke kan overraske nogen, alting taget i betragtning. Det er derfor, han undskylder sig med at skulle til et uopsætteligt møde og sender sin stikirenddreng, Jesper Christensen, partiets socialborgmester.

Moskeens talsmand, en vis Mohamed al Maimuoni, siger det sådan set lige ud, idet han gør gældende, at det er helt normalt, at moskeer i Europa bliver finansieret fra Mellemøsten.

Netop. Deri problemet.

Først det øjeblik, vi ser nationalt sindede muslimer, der ikke bare siger, de er det, men også er det i handling, gøre sig gældende i Danmark, er der håb for morgendagen. Det vil sige muslimer, der ligesom jøder og andre anerkender det land, de bor i, ikke blot som en midlertidig juridisk ramme, som de fordækt arbejder på at ændre til egen fordel, men som en kulturel og politisk ramme, der ikke står til diskussion. Først da kan vi begynde at drømme om et bedre Danmark.

Moskeerne bygger på det modsatte. Stræber efter det modsatte.

Moderat islam?

Læs Koranen.

Moderate muslimer? 

Ja, de findes, men det er ikke dem, der rejser moskeer og plaprer løs om, at de har ret til det, fordi de bliver flere og flere. Hvad det handler om for dem, der plaprer, er en understregning af jordisk dominans, ikke himmelsk lyksalighed.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Mikael Jalving (f.1968), historiker, podcaster og forfatter til flere bøger, senest Forsvar for almindeligheden (2021).
Seneste blogs
Af Marie Høgh
26.11.21, 17:00
Hold nu op med den automatforargelse over den prøve – hvor værdispørgsmålene tydeligt afslører, hvem man går efter. Læs mere
Af Nauja Lynge
26.11.21, 07:45
Det bør kun indføres igen som sidste udvej. Læs mere
Af Søren Gade
25.11.21, 15:15
Den danske model er bedre for alle parter end mindsteløn. Derfor vil jeg kæmpe for, at Danmark undtages fra direktivet og kan fortsætte med at have et af de bedste arbejdsmarkeder i verden. Læs mere
Af Henrik Dahl
25.11.21, 14:09
Jeg er ude af stand til at se, hvad der skulle være af argumenter imod at beskytte ytrings- og tankefriheden ekstra godt i disse år. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.11.21, 16:28
Frygt ikke kun statsministeren og hendes departementschef. Frygt dig selv, ligesom du frygter havet, søen, isen, skoven eller det forestående danmarksmesterskab i cykelcross. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
24.11.21, 12:00
Man kan kritisere vores statsminister for alt muligt, men i minksagen er der intet at komme efter. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.11.21, 22:11
Ingen gider høre på irettesættelser og bortforklaringer længere fra Mette Frederiksen. Læs mere
Af Uffe Elbæk
23.11.21, 12:54
Lige nu er beslutningerne om uddannelser præget af tilfældigheder, særinteresser, manglende indsigt og indføling og ikke mindst et fravær af ambitioner. Læs mere
Af Henrik Dahl
23.11.21, 00:00
Er det sådan, at RUC er ved at udvikle sig til et sted, hvor man specialiserer sig i at bagatellisere og relativisere og hvidvaske alle de problemer, der specifikt har at gøre med stormellemøstlig kultur, der møder Danmark? Læs mere
Af Mikael Jalving
21.11.21, 10:00
Hvordan forhindrer vi fremover uønsket indvandring? Det lyder svært. Det er det også, men ikke umuligt. Læs mere