<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Politikerne tror stadig på integration – børnene gør ikke

Regeringens mangfoldighedssocialisme skaber ny grobund for private gymnasier.

Inden for den omsiggribende managementindustri har man i mange år talt om forandringsledelse og efterlyst forandringsagenter. Det første handler vistnok om at have de nødvendige kompetencer i en omskiftelig verden; det andet er dem, der har det.

Det er sikkert udmærket inden for erhvervsliv og organisationsteori – hvad ved jeg? Men på samfundsplan kan vi efter regeringens seneste udspil om statslig styring af, hvem der må gå på hvilke gymnasier i de større byer, konstatere, at årtiers indvandring fra de varme lande er gået hen og blevet den største forandringsagent i Danmark.

Fraset det regionale aspekt, at landkommunerne har svært ved at tiltrække og fastholde elever, og som er reelt nok, er det indvandringen, der driver værket. Som mange har indrømmet, selv Socialdemokraterne, er det sociale eksperiment, der indledtes med udlændingeloven af 1983, forulykket. Det, regeringen, dens støttepartier, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne forsøger at gøre nu, er at lime lortet sammen igen.

Det er dømt til at mislykkes. De etniske skel er allerede ganske betragtelige i de større byer og ser kun ud til at blive værre. De unge foretrækker at være sammen med nogen, der ligner dem selv. Det gælder på begge sider af ”dem” og ”os”.

Børn af gammeldanskere har gennemgående dårlige erfaringer med børn af ikkevestlige indvandrere, især med drengene, den sociale kontrol og den skam- og voldskultur, der florerer i ghettoerne. Samtidig vil, tør eller må børn af ikkevestlige indvandrere ikke blive for danske. Det opfattes især i muslimske kredse som et ærestab, især for pigernes vedkommende. På den måde glider de to etniske grupper længere og længere fra hinanden. Danmark er blevet en stat med flere folk. Multikulti-apartheid.

Prisen er mere adskillelse. Og mere statslig styring af børnenes liv. Politikerne tror stadig på integration og mangfoldighed. Børnene gør ikke. Den globalistiske bølge på Christiansborg, i akademia, uddannelse og medier er elitens sidste krampetrækninger, før stammerne tager over.

Vi plejer at sige, at børnene er vores fremtid. Hvis det er rigtigt, er det nemt at forstå, hvad der kommer til at ske. I første omgang vil behovet for private gymnasier, hvor det rent faktisk er muligt at lære noget – og hvor man kan føle sig tryg – stige. I anden omgang, ja, dér bliver adskillelsen kun større. I tredje, fjerde og femte omgang, ja, hvad tror du selv?

Indvandringens konsekvenser vil langsomt gå op for flere og flere og først og fremmest ramme børn og unge. Når endnu mere tid er gået med lovforslag, debatter og sniksnak, vil statens institutioner sandsynligvis være smadret indefra af ”mangfoldighed”. Derefter vil forandringsagenterne tage magten.

Den nye fordelingsmodel gælder for øvrigt allerede fra skoleåret 2023/2024. Først bliver det slemt. Siden bliver det værre.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Mikael Jalving (f.1968), historiker, podcaster og forfatter til flere bøger, senest Forsvar for almindeligheden (2021).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.21, 21:00
Grønlands udenrigsminister ønsker stemmeret ud fra etniske skillelinjer, og får en særdeles blid behandling i P1 Morgen. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere
Af Harun Demirtas
17.09.21, 16:40
Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til. Læs mere
Af Marie Høgh
17.09.21, 15:30
Det er til at græde over, at ligestillingskampen er blevet så afstumpet, at moderskabet omtales som et biologisk pligtarbejde, man i virkeligheden er for kompetent og for ligestillet til at udføre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.21, 13:14
Den nye barselsordning er et udtryk for en forfejlet gammeldags tilgang til ligestilling og familielivet. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
17.09.21, 11:32
Vild natur er ikke at sætte et hegn omkring naturen og sætte semivilde dyr derind. Det er at lege noget, som ikke er. Læs mere
Af Carl Holst
17.09.21, 11:29
Hvem havde forestillet sig, at regeringen ville give myndighederne mulighed for tvangsvaccination og ekspropriation? Det er i tilspidsede situationer, man får forstærket folks styrker og svagheder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.09.21, 09:57
Kære medborgere på Vestegnen. Nu ved vi så meget om vaccination, at vi tør lade os vaccinere. Læs mere