<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Den globalistiske bølge er elitens sidste krampetrækninger, før stammerne tager over

I stedet for at føre til mere åbenhed og empati indebærer den demografiske udvikling, at befolkningerne i Europa bliver mere etnocentriske, mere religiøse og mindre tolerante.

Der står tre mennesker ved et busstoppested. En arabisk udseende yngre kvinde i burka, en ung afrikansk mand iført jeans og T-shirt. Og en blond, midaldrende svensker. På en plæne ved siden af den tomme kirke løber en flok mørkhårede børn rundt, overvåget af en sinister skikkelse iført lang, sort kappe. Skikkelsen ligner til forveksling den legendariske Sorte Slyngel, Mickey Mouses værste fjende, og det er her, i den lille by Lammhult et godt stykke oppe i Småland, at det slår mig, at svenskerne er et uddøende folk.

Det er den ubønhørlige demografi, der har gjort denne scene til virkelighed. Etniske svenskere er på vej til at blive et mindretal i deres eget land. Deres politikere har simpelthen givet det væk – næsten uden protester. Alene de seneste 20 år er antallet af personer med udenlandsk baggrund vokset med ca. halvanden million, mens antallet af personer født i Sverige med to svenske forældre er faldet med ca. 160.000. Samtidig er den største gruppe, der udvandrer fra Sverige, svenskerne selv.

I dag udgør andelen af personer født uden for Sverige eller med én eller to forældre født uden for Sverige en tredjedel. Fortsætter udviklingen, vil de etniske svenskere være en minoritet om 40-45 år. Allerede nu er et flertal af mænd i aldersgruppen 15-44 år født uden for Sverige i visse kommuner som f.eks. Botkyrka, Haparanda, Sigtuna, Södertälje, Malmø og Landskrona. Om blot få år vil det være tilfældet i mange andre kommuner, heriblandt Stockholm, Gøteborg og Helsingborg.

Blot to små generationer inde i folkevandringstiden ser vi – hvis vi altså åbner øjnene – en paradoksal udvikling tage form. I stedet for at føre til mere alsidighed og kulturberigelse fører asylindvandring til stigende etnocentrisme i værtslandene.

Til sammenligning kan det siges, at andelen af udenlandskfødte mænd i samme aldersgruppe udgjorde 10 pct. på landsplan i 1980, 11 pct. i 1990, 14 pct. i 2000 og 18 pct. i 2010. Dengang kom de udenlandske unge typisk fra de nordiske lande. Siden er andelen vokset til 45 pct. Nu kommer de unge imidlertid fra Mellemøsten, Afrika og Asien.

En ny befolkning betyder også skiftende normer og værdier, særligt med hensyn til kvinders rolle i familie og samfund og det dominerende syn på klaner, kriminalitet, loyalitet, ære, skam, skyld og statsmagt. Det er klart, at der er plads til forskelligheder – og integration – på individplan, men den generelle forskydning er ikke til at tage fejl af. En stat med flere folk vil med tiden, takket være demografiens tandhjul, blive til en stat med flere interne spændinger og konflikter, særligt mellem grupper af mænd og mellem religiøse kliker.

I kraft af den historisk unikke asylindvandring bliver Nordeuropa mere intolerant og indadvendt. Det sker i alle folkegrupper. Folk orienterer sig i stigende grad efter etnicitet, og skellet mellem ”dem” og ”os” bliver konkret. Blot to små generationer inde i folkevandringstiden ser vi – hvis vi altså åbner øjnene – en paradoksal udvikling tage form. I stedet for at føre til mere alsidighed og kulturberigelse fører asylindvandring til stigende etnocentrisme i værtslandene. I princippet skulle multikulturalismen have været så god og gavnlig for nationalstaten; det er den bare ikke i praksis.

Betragter man sideløbende den identitetspolitik, der skyller ind over os fra den amerikanske universitets- og underholdningsbranche, synes udviklingen lige så paradoksal. Mens aktivister stirrer sig blinde på individuelle rettigheder, transidentiteter og en såkaldt systemisk uretfærdighed, der går tilbage til kolonialismen, indebærer de demografiske forandringer, at befolkningerne i Europa kommer til at ligne befolkningerne mange andre steder og vil blive mere religiøse, mere indgroede og mindre åbne over for nye ting. Tribalismen, volden og skamkulturen, som er alles fjende, vinder frem i Europa, hastigst i Sverige – på grund af indvandringen fra kulturfremmede områder og den indre nedbrydning af normer, vaner og standarder.

Modstander kalder det historisk og forkert - men nu vil 4 svenske partier stramme på indvandring

Som en observant ven skrev til mig, så er det ikke alene tragisk, men også komisk. Den globalistiske woke-bølge, som mener at spadsere en gylden fremtid i møde, er formentlig elitens sidste krampetrækninger, før stammerne tager over i Lammhult, på Langeland og til sidst i København K.

Først falder globalismen, så falder Sverige. Resten vil næppe være tavshed, men skrig og skrål og kaos. Måske ikke for os, lige nu, men for vores børn og børnebørn.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
23.06.21, 11:59
En aggressiv, hetzende, ekskluderende og antividenskabelig bevægelse som LGBT-bevægelsen bør ikke være velkommen i sportens og fodboldens verden. Det er en ekstremistisk organisation, der i så fald ville få dens farver projiceret op på Allianz Arena. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
23.06.21, 10:50
Det er skudt helt ved siden af, at Uefa ikke vil tillade, at Allianz Arena bliver oplyst med regnbuefarver. Læs mere
Af Steffen Husted Damsgaard
22.06.21, 17:41
Decentrale uddannelser er nøglen til vækst og udvikling i hele landet. For det er en kæmpe barriere, når et områdes stærkeste ressource – de unge – tvinges til at forlade det Læs mere
Af Martin Lidegaard
22.06.21, 08:30
Regeringen har ret i, at der er et skrigende behov for flere uddannelser uden for de store byer. Men det er hul i hovedet at finde pengene ved at skære på de samme uddannelsespladser i byerne. Danmark har brug for mere uddannelse, ikke mindre. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
22.06.21, 08:00
Velorkestrerede kampagner arbejder for at begrænse rettigheder for kvinder og LGBTQ. Læs mere
Af Uffe Elbæk
21.06.21, 22:14
Hvorfor er arrestationen af de 350 kommunister ikke mejslet ind i vores allesammens bevidsthed og hukommelse? Hvorfor er der ikke en historisk mindeplade på Christiansborg, der fortæller denne historie? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.06.21, 22:11
Rigtige eliter kan noget. Men der er absolut intet elitært over kunstnerne i dag. Engang var kunstnerne uforlignelige håndværkere, der kunne vække både begejstring og alvor og minde os om livets storhed. Det er et par århundreder siden, vi havde den slags kunstnere Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.06.21, 13:30
Den eneste brugbare metode til at undersøge forskelle mellem grupper er ved at se på, hvordan de klarer sig i gennemsnit. Vel at mærke samlede grupper. Ellers får man et skævt resultat ud af sine undersøgelser, som det er tilfældet med en undersøgelse fra Kraka om integration af muslimer. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.06.21, 21:36
At det var Aaja Chemnitz Larsen, der fik Folkemødets Dialogpris, var helt passende. Det har aldrig været vigtigere med dialog i rigsfællesskabet end nu. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.06.21, 21:12
Der er behov for et lønsystem, der i højere grad belønner dygtighed og flid. Læs mere