<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Godhedens tyranni tager til: De skjuler deres motiver bag verdensmål og akademiske titler

Mens de gamle marxister talte åbent om deres hensigter, taler de nye marxister om åbenhed og diversitet, men mener præcis det modsatte. De er uhæderlige, men vandrer gennem institutioner, virksomheder og den akademiske verden.

Den fængslede russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj, som næsten blev dræbt af nervegift, er alligevel ikke en af de gode. Efter russisk pres og talrige klager over, at Putinkritikeren for omkring 15 år siden vist nok har ytret sig ”fremmedfjendsk”, har Amnesty International fjernet ham fra deres liste over samvittighedsfanger. Logikken må være, at hvis du på et tidspunkt mener det forkerte, så mister du dine menneskerettigheder. Man kan ikke beskytte alle, slet ikke de ”fremmedfjendske”.

Den politiske korrektheds grænser snævrer mere og mere ind. Grundlæggende findes der gode mennesker og onde mennesker. Der er flest af de sidste, hvis de første selv skal sige det, og det gør de dagen lang og natten med; intet sted så travlt og hysterisk som på Twitter og i New York Times. Ifølge det mindre, men mere pålidelige, dagblad New York Post er den multinationale læskedriksproducent Coca-Cola nu også steget på toget.

De nye marxister taler derimod om åbenhed og diversitet, men mener præcis det modsatte – og vandrer gennem institutionerne med deres censur og uniformering. Deres definition på åbenhed er, at man kun skal være åben for de ligesindede.

Sammen med pralhalsenes højborg LinkedIn tilbyder de deres ansatte et ”diversitetskursus”, hvor de kan lære at være ”mindre hvide”. At være mindre hvid indebærer at være mindre undertrykkende, mindre arrogant, mindre selvsikker, og at man »bryder med den hvide solidaritet«. Men så blev dele af kursets undervisningsmateriale lækket og kurset efterfølgende aflyst. Sandheden var åbenbart kompromitterende.

Hvad der sker hos Amnesty International, Coca-Cola, LinkedIn, eller når f.eks. internetgiganten Amazon fjerner uønskede bogtitler fra deres sortiment, nyder gehør på vestlige universiteter. Kontroversielle gæsteforelæsere smides på porten, pensum og klassiske fag renses for ”strukturel kolonialistisk bias”, migrations- og islamforskningen udarter til venstredrejet aktivisme, der skal dekonstruere ”racialisering” og ”hvidt overherredømme”. Skeptiske undervisere tør ikke ytre sig imod gældende dogmatik af hensyn til deres karrierer, især når det gælder køn, klima, seksualitet, etnicitet eller migration.

Et dugfrisk eksempel fra en relateret adresse kom til mig forleden. Det stammer fra den verdensmålscertificerede journalistuddannelse på Syddansk Universitet, hvor en velanskrevet centerleder og professor slår en række undervisningsstillinger op, netop via LinkedIn. Her er ansættelseskravet ikke begrænset til noget så gammeldags som faglige kvalifikationer og dokumenteret erfaring, men er i lige så høj grad, at vedkommende skal være en passende »social berigelse for alle os ved Center for Journalistik«.

Forinden gør centerlederen opmærksom på, at det ikke kun er de studerende, som har gavn af at tilbringe arbejdsdagen på SDU, hvor de »måske endda også bliver bedre mennesker«. Det har underviserne også: »Det er i hvert fald nærliggende at tænke nu, hvor Zetland og TV 2 Nyhederne netop har headhuntet et par af vores gode undervisere til nøglestillinger i mediebranchen«.

Så vidt er den politiske korrekthed kommet. Den pågældende centerleder forsøger end ikke at skjule, at ”social berigelse” vægtes lige så højt som objektive kriterier. Han sidder på magten og ansætter ”bedre mennesker”, dvs. undervisere med den rette politiske overbevisning. Fordi han kan, fordi ingen truer hans position. Fordi universitet og de højere læreanstalter er blevet ensrettet på en måde, der minder om, dengang marxismen huserede.

Forskellen på dengang og i dag er blot, at marxisterne talte åbent om deres hensigter og heldigvis tabte momentum med begivenhederne i 1989. De nye marxister taler derimod om åbenhed og diversitet, men mener præcis det modsatte – og vandrer gennem institutionerne med deres censur og uniformering. Deres definition på åbenhed er, at man kun skal være åben for de ligesindede. Deres manikæiske definition på godhed er, at man skal bekæmpe de onde, dvs. de ”fremmedfjendske”, ”populistiske” eller ”hvide”.

De nye marxister skjuler deres motiver bag progressivitet, verdensmål og akademiske stillingsbetegnelser. De er uhæderlige, men succesfulde. Og de bliver flere og flere.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
21.04.21, 00:00
Engang var organisationen noget med udviklingen i de varme lande. I dag handler det om udviklingen i de kolde lande. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.04.21, 10:30
Teknokraterne på markedsuniversitetet spytter ligegyldige artikler ud, som ingen læser. Vi skal have det borgerlige universitet tilbage Læs mere
Af Uffe Elbæk
20.04.21, 09:59
Ud med dansk trumpisme og nationalkonservativ identitetspolitik og ind med internationalt samarbejde, demokratisk sindelag og respekt for mangfoldigheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.04.21, 15:23
Kineserne klasker sig på lårene af grin over USA’s og Vesteuropas kurs mod den multietniske afgrund. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.04.21, 14:30
Hallo, hallo, er du til stede, Lars? Læs mere
Af Mikael Jalving
18.04.21, 10:00
Tak til den store tyske menneskekender Arthur Schopenhauer, der allerede for 200 år siden slog fast, at viljen er umættelig og ideologisk. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere