<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Skoleledere for islam

Jeg ved ikke, hvordan I andre har det, men jeg har nået kvalmegrænsen.

Med jævne mellemrum opstår der debat om, hvorvidt de flere og flere såkaldt tosprogede elever i folkeskole og gymnasium udgør et problem eller ej.

Rektorer og skoleledere svarer, for såvidt de overhovedet orker at tale om emnet, som regel nej, da. Forældrene derimod stemmer med fødder og pengepung og flytter deres poder i privatskole eller hjælper dem med at komme ind på et gymnasium, der er mindre kulturberiget end det lokale, mens børn og unge betaler prisen for forældregenerationens dybe naivitet og årtiers hovedløse immigration fra de varme lande.

Nu er der imidlertid opstået et morderisk, men eksemplarisk øjeblik, vi kan lære af.

Da den franske gymnasielærer Samuel Paty forleden blev halalslagtet på offentlig gade i Paris, angivelig for at have vist en tegning af Muhammed i forbindelse med sin undervisning i emnet ytringsfrihed, stod det klart, at der i hvert fald i Frankrig findes et lillebittebette mikroskopisk problem med muslimske indvandrere og, skal vi sige, den sekulære franske skole.

Gerningsmanden, en ung, tilrejsende tjetjener ved navn Abdullakh Anzorov, gav sig for øvrigt god tid. Mordet var ikke alene konkret, det var samtidig en symbolpolitisk handling. Først stak han ifølge Berlingske offeret ned, så skilte han møjsommeligt hovedet fra kroppen, tog et billede og uploadede det på sin Twitter-konto med en besked til »de vantros leder«, altså præsident Macron, om, at »jeg har henrettet en af dine helvedshunde«.

Det anskueliggørende mord taget i betragtning kunne man forledes til at tro, at hverken problemet eller virkningen er begrænset til Frankrig. Kort efter fik vi et hint herom, da en dansk gymnasielærer kundgjorde på de sociale medier, at hun agtede at vise en tegning af ham der Muhammed Mortensen i sin undervisning, og straks modtog en stribe trusler – fra herboende kulturberigere. Som jo kunne se til Frankrig og blive inspireret. Pist væk var lærerens opslag da øjensynlig også.

Hvorfor rydder den slags ikke forsider, spurgte min medblogger Lars Boje Mathiesen. Altså, at selv gæve folk trues til at bukke nakken? Mathiesen kender godt svaret. Fordi sandheden er ubelejlig. Især for alle de politikere og magthavere, der har ansvar for den vanvittige kulturberigelse, der er skyllet ind over Vesteuropa siden, jeg ved snart ikke hvornår.

I dagens JP kan man møde en af disse skoleledere. Ham her er tilmed formand for Skolelederne, altså noget af det fineste fine i Pædagog- og Lærerdanmark. Hvad mener han mon om Muhammedtegninger i undervisningen?

Han mener, at det ikke er skolens opgave at provokere hverken forældre eller elever. Han siger det ikke direkte, men han taler naturligvis om muslimske forældre og muslimske elever. Det er dem, der skal skånes. De kan ikke tåle sandheden, slet ikke grafisk eller visuelt. Billeder, det er det værste. For øvrigt kan vi »sagtens snakke om ytringsfrihed uden at vise den tegning«, som han kækt formulerer det.

Manden hedder Claus Hjortdal. Læg mærke til det navn, han skal nok blive noget stort en skønne dag, selv om han p.t. blot er bannerfører for den progressive integration af voldsmandens veto i det danske undervisningssystem. Ligesom andre rektorer er han i fuld gang med at skrue tiden 80 år tilbage, idet han lader forstå, at Danmark allerede er besat, og at fjendens tropper står i landet. Ergo må vi samarbejde. Tilpasse os, ikke provokere, få det til at fungere. Det skal nok gå.

Samme synspunkt kommer fra en Dennis Hornhave Jacobsen, der ifølge sin profil på Facebook »altid er på udkig efter spændende projekter« og desuden er formand for noget, der ikke skal forveksles med fallos. Foreningen hedder rettelig Falihos og er åbenbart en organisation for skolelærere i historie og samfundsfag. Hr. Jacobsen har kun én ting at sige, og det er, at han »simpelthen ikke kan komme i tanke om noget forløb, hvor man ikke vil kunne understrege de faglige pointer ved f.eks. at finde andre karikaturtegninger«.

Det kan jeg godt komme i tanke om.

Hvis man nu f.eks. gerne vil beskæftige sig med mordet på Samuel Paty, ville det være oplagt at finde ud af, hvad det præcis var for en karikaturtegning, der var så provokerende, at han ifølge islamisk logik måtte lade livet til skræk og advarsel for alle andre samfundsfag- og historielærere i og udenfor Frankrig. Hvad var det for en tegning? Eleverne er bedst tjent med at vide besked, især hvis man går op i sådan noget som historisk metode eller gerne vil lære eleverne noget om kildearbejde.

Men nej, man kan da bare bruge en karikaturtegning af paven. Eller af Jesus, den korsfæstede. Lad os genindføre blasfemiloven, istemmer Publicistklubbens formand. Jo mere islamisk terror, jo mere tavshed.

Jeg ved ikke, hvordan I andre har det, men jeg har nået kvalmegrænsen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Mikael Jalving (f. 1968) er historiker og forfatter til flere bøger, senest Danmark under angreb (sm.m. Kasper Støvring), Udbrud (sm.m. Michael Rasmussen) og Cykling er min kirke (2016).
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.20, 08:29
DFs nye forslag rummer et afgørende perspektiv for at redde et samlet Danmark Læs mere
Af Nauja Lynge
30.11.20, 07:22
Usandsynligt at Kim Kielsen fortsætter som landsstyreformand. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
29.11.20, 23:42
Hvad blev der af ansvarsfølelsen og fællesskabet, hvis det enkelte land sætter egne økonomiske interesser over Europas borgeres helbred? Læs mere
Af Mikael Jalving
29.11.20, 10:00
Den socialdemokratiske regering sniksnakker om Muhammed og overlader problemerne til næste generation. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
28.11.20, 01:48
At forlade trygge velfærdsdanmark for at tilslutte sig ISIS gør det svært at tro på, at selvsamme mennesker vil dele værdier med det velfærdssamfund, de vendte ryggen. Læs mere
Af Utku H. Güzel
27.11.20, 21:03
Hvor stiller det så os helt almindelig dødelige? Ja, vi ser vel bare pænt på, imens politikerne - altså de mennesker, som vi ikke stoler på, men som styrer landet og sætter reglerne for, hvad vi må og ikke må m.m., endnu engang udstiller deres hykleri. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.11.20, 20:17
Man bør gøre sig endog meget store anstrengelser for at lade være, fordi man ellers er uden selvkontrol. Læs mere
Af Nauja Lynge
27.11.20, 19:48
Jeg vil have demokratiet tilbage, og kampen om corona skal foregå på befolkningen præmisser. Læs mere
Af Mikael Jalving
27.11.20, 14:53
Det sværeste af alt på en sort fredag: At komme arvesynden i hu. Læs mere
Af Marie Høgh
27.11.20, 14:00
Det uhyggelige​ er ikke Mette Frederiksen, men den socialistiske tyrkertrostat som ”den gode hyrde”. Læs mere